Flygplanshud – så tar du hand om huden uppe i luften

Så är det dags att bege sig hemåt igen efter en härlig semester,  du är redo att sätta dig på planet. Men vem har inte upplevt att så fort man satt sig i flygstolen,  börjat flagna och blir torr i huden,  all torr hud ramlar av som ett sjok 🙂

Bild på flygplan

Preppa huden med fukt under flygresan på väg hem, så slipper du komma hem torr och fnasig efter solsemestern

Torr och flagig hud av flygresor

Reser man mycket kan man uppleva en försämring i huden i form av torrhet, det beror på den torra luftfuktigheten på flyget. Flygplansluften är uttorkande för huden, se till att preppa huden innan du sätter dig på planet, för att motverka att huden att inte ska tappa fukt.

Smörj in ansiktet generöst innan du sätter dig på planet,  mer än vad du behöver i vanliga fall. Du kommer sitta mellan 5-14 timmar på samma ställe vilket innebär att du du måste baka ihop din både dag och kvällsrutin och lite därtill.

Bild på sheetmasker

Några sheetmasker som är perfekta för långflygning, Wrapping me, Safe me, Soothing Sheetmask och ett axplock från Joanna Wargas helt fantastiska masker

Satsa på fukt

Här är det bra att addera flera lager med fukt, börja med ett serum + ansiktsolja+ fuktcreme Water Burst Cream.  Eller smörja in dig med en ansiktsmask som Lagoon Bath som du låter sitta, huden kommer suga åt sig allt den behöver. Ett annat tips är att lägga en sheetmask på flyget om du vågar 🙂 genom att applicera en återfuktande mask preppar du huden under tiden du är uppe i luften.  En bra olja till ansiktet som verkligen smörjer huden är Oil Booster.

Här är alla Koreanska hudvårdsmärken helt perfekta att ta till, de flesta bygger på fukt och glow.  De märken jag tänker på är HYGGE, Klairs, make p:rem, Dr Ceuracle, By Whistrend. En som är perfekt uppe i luften är Dr Ceuracle, vita propolis serum och creme som återfuktar och dessutom ger lyster till huden.

Ha med dig en liten ansiktsspray  som du sprayar på lite lätt innan avgång. Välj ett ansiktsvatten som är återfuktande och hjälper till att behålla fukten i huden. Ett annat smidigt alternativ är stick produkter som är kompakta som Moisture Toner .

Halvvägs genom flygningen, kan du spraya din hud med en mist igen, speciellt om det är en långflygning. Känner du att huden har blivit riktigt torr, återapplicera fuktserum, olja och avsluta med ytterliggare en applicering av fuktcreme. Du kommer känna när det är dags igen. 🙂

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Flygplanshud – så tar du hand om huden uppe i luften”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Hej!
  Kan ni skriva lite mer om
  Hudvård till sommaren. Förslag på olika produkterna som man kan använda när man ganska mycket ute , eller tillbringar en del tid på stranden.

 2. Malin skriver:

  Bra tips! Finns det några bra tips om man efter en vecka hemma börjar bli otroligt torr i huden på kroppen och den börjar flagna? Har inte bränt mig utan använt solskyddsfaktor 30 under 2 veckor och när huden flagnar försvinner inte brunfärgen.