Hardcore Treatment för porerna- Mask 15

 • | Johanna

När jag vill fräscha upp huden riktigt rejält använder jag mig av en glykolsyramask från Dermaceutic, Mask 15. Detta är dock inget för en känslig hy vill jag bara säga. Men vet man att man har en tålig hy som kanske en blandad eller fetare hudtyp är masken väldigt lämpad.

Före

Detta är också före

Styrka i en liten burk

Mask 15 är en kombinerad mask och peeling i ett. Som jag skrev innan är det inget för en känslig hy.  Med ett innehåll på 15% glykolsyra och bentonit som djuprengör  är den aktiv på huden. Den kan kännas på huden genom pirrningar, som visserligen lägger sig efter en stund.

Glykolsyra slipar ner och eliminerar gamla hudceller, den exfolierande effekten bidrar till snabbare cellförnyelse samt hjälper den huden att reducera överskottstalg. En extra bonus är att den har en porsammandragande effekt, det är  2% salicylsyra som löser upp tilltäpptheter i porerna. Huden blir ren, mjuk och slät vilket också syns och känns precis efter man sköljer av masken.

Jag låter masken sitta 3-4 minuter innan jag sköljer bort den.

Låt masken verka

Applicera masken i ett tunt jämt lager över ansiktet efter rengöring. Låt verka 1-4 min max 4 minuter och skölj av med rikligt med vatten.  När man tar bort masken kan det pirra och sticka lite i huden, nästan mer än vad masken känts innan. Använd 1 gång i veckan.

Det är extra viktigt med solskydd när man använder sig av starkare glykolsyra produkter. Applicera alltid ett högt UV-skydd  dagtid när du använder produkter med syror, då huden kan bli mer solkänslig. Samma sak gäller med solning, huden blir känsligare och kan bli röd, så låt syrorna stå hellre om du har en komplett syrarutin. Därför är det perfekt årstid nu att köra på med syrorna.

Efter, utan någon creme eller annan produkt på huden

Underhåll huden

Lägger man glykolsyramask regelbundet 1 gång varje vecka  kommer man att se förbättringar i huden. Det kanske inte syns så mycket på bilden men jag upplever stor skillnad i huden. Dels ser den jämnare ut,  dels känns porerna mindre, den är betydlig mycket mjukare också. När man applicerar efterföljande produkter känner jag att huden tar upp dem fördelaktigare och dagen efter känner man och ser resultatet bättre.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 svar till “Hardcore Treatment för porerna- Mask 15”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Hani skriver:

  Hej, får man använda BHA ansiktsvatten från Paulas choice efter att ha haft denna mask på?

  • Hej Hani,

   Huden är väldigt peelad efter denna mask, min rekommendation är att du istället satsar på fukt. Huden kommer bli torr om du adderar BHA efter 🙂 kram Johanna

 2. Astrid skriver:

  Jag har turn over samt retinol 0,5 från samma märke, kan jag använda dem efter masken?

 3. Helen skriver:

  Hej vet du något bra mot ytliga blodkärl och rodnader i ansikte något som kan reducera? Har även mycket pigmentfläckar vad som är bra för det?

  • Hej Helene,

   De cremer som är bra för ytliga blodkärl är de produkter som har lugnande ingredienser, då det håller huden i balans. Men det är dock svårt att få bort ytliga kärl med cremer, de kan dock lugna huden och dämpa irritation som kan visa sig som rodnader. Annars är det laser som bäst tar bort ytliga kärl. Dermalogica har en bra serie för detta Ultra Calming serien, eller Paulas Choice Calm serie. Där hjälper vi gärna till att skräddarsy alla produkter. Samt kombinera i hop med bra produkter för pigmenteringar. Men Daily Microfoliant från Dermalogica är annars snäll och bra för pigmenteringar på en lite känsligare hud.

   Kram Johanna 🙂

 4. Alexandra skriver:

  Hej! Jag använder turen over var tredje kväll, skulle jag kunna köra denna i gång i veckan ändå ?

  • Hej Alexandra,

   Om du använder Turn Over 3 gånger i veckan kan du minska ner med den lite om du lägger till Mask 15, känner du att det fungerar bra i den kombination så kan du öka upp igen. Var bara observant på att du inte blir torr i huden, det är det viktigaste. Kram Johanna

 5. Nina skriver:

  Wow vilken skillnad. Vad jämnare hudton och klarhet du fick. Jag tycker det ser ut som salongsbehandling så jag är förvånad att det går att få så fint resultat med en ”hemmaprodukt.”

  Jag skulle verkligen önska ett inlägg med vad det finns för olika kategorier av serum och vilken typ av serum som passar vilka hudtillstånd. Också vilka ingredienser man ska leta efter i serumen!

 6. Petra skriver:

  Hej!
  Vilka kemisk peeling rekommenderas till mörkare hudtyper och vilka ska strikt undvikas?

 7. Ewa skriver:

  Hejsan, är den bra även för en 64 åring också?