Reparera huden efter Jul och Nyår

  • | Johanna

Blev det sent efter jul och nyårshelgen. Här är tipsen hur du kan reparera huden efter alla festligheter. Ett tips är att börja med en dubbelrengöring på morgonen för att verkligen djuprengöra huden. Ge den det där, lilla extra, så den kan återställa sig så snabbt som möjligt, det brukar synas och dessutom kännas i huden när den lider brist på sömn och är trött, det sätter sig huden. Det visar sig genom trött och glåmig hud, mörk eller blå, samt påsigheter under ögonen. Här är några tips på hur du efterbehandlar huden lite extra.

Hudvård efter Jul och Nyår

Kylande handduk: Huden kan kännas trött och svullen.  Ett tips att få huden att vakna till liv på morgonen är, lägg in  bomullshanddukar i frysen. Plocka ut på morgonen och badda huden med de kylande handdukarna. Håll dem några sekunder mot ansiktet.  Det svalkar huden och dämpar svullnad om du känner dig påsig i ansiktet.

Dubbelrengöring:  Var extra noga med att rengöra huden från allt gammalt partysmink!  Det bästa är därför att göra en dubbelrengöring, med en precleanse först och därefter gå på med huvudrengöringen.

När du avlägsnar rengöringen och vill göra något extra 

  • Ta bort rengöringen med en varm handduk för att ge huden lite extra omvårdnad.
  • Lägg var handduk (hot towel) i ansiktet. Blöt upp den, lägg den i micron i 30-40 sekunder, och låt den svalna lite.

Toner: Var extra noggrann efter rengöringen genom att tvätta av med ansiktsvatten och pads speciellt vid brynen, näsvingarna, öronen och hårfästet, där man lätt slarvar och det kan ligga kvar gammal smuts.

Peeling: Om du orkar och vill förbättra effekten av de efterföljande stegen, peela huden lite grann med en enzympeeling, för att få tillbaka lite lyster.

Serum: Olika typer av serum har effekten att de piggar upp och kickar igång huden och därför ska dessa användas på morgonen. Dessa serum innehåller olika ämnen som har aktiverande egenskaper och effekt men denna väcker huden till liv på morgonen  Spring break från Codage  

Sovmask: Kan man addera över sin nattcreme eller istället för, hjälper huden extra att reparera sig. Huden suger åt sig det den behöver Super Hydrate Overnight mask från Paulas Choice ger rikligt med fukt eller denna Askungemasken att sova med för den mogna huden. Eller varför inte denna från Dermalogica eller Radiance Peeling Sleeping Pack som verkligen återställer huden.

bild på ansikte och ögongel

En ögongel dämpar svullnad under ögat bäst, är man torr också är en kompletterande ögoncreme med rikare textur ett tips. Här använder jag Resist Anti-aging Eye Gel 

Ögoncreme och ögonserum: På området som gör att vi ser så trötta ut, där får du inte slarva, lägg på ögoncreme som är återfuktande, lägg också gärna ett ögonserum under.

Svalkande ögoncreme: Plocka ut din ögonkräm från kylen, det dämpar svullnad under ögonen. Eller lägg en snabb ögonmask på morgonen, för att få bort de värsta påsarna. Eye gel– dämpar påsigheten under ögonen, lägg in den i kylen så kyler den ner svullenheten.

bild på ansikte

Två av mina favorit ögonmasker jag brukar använda när jag känner mig svullen under ögonen, Moisturizing Reviving Eye Mask, Skin-Smoothing Eye Mask

Eyepatches: svullnadsdämpande ögonplåster som innehåller olika typer av svalkande ämnen, bland annat fuktgivande kollagen. Dämpar svullnad dagen efter, perfekt att applicera på morgonen. Ett annat alternativ är att lägga en ögonmask precis på morgonen som har stått i kylen under natten.

Bild på ansikte med eye patches

Ett par av mina favoriter när det kommer till avsvällande Eye Patches, är från Peter Thomas Roth- Water Drench Eye Patches

 

Sheetmask:  Lägg en collagen eller hyaluronsyramask, lägg in den i kylskåpet så den blir riktigt kall. Det kyler och dämpar svullenet i ansiktet.  

Mask: Applicera en mask, du kan ha den i kylen innan så den blir kall. Gelmask, crememask är bra alternativ som dämpar svullnad i huden.

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Reparera huden efter Jul och Nyår”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Ranveig Lie skriver:

    Takk for tips, mange favoritter her 🙂 Hvilken øyenskygge og leppeprodukt har du brukt her. Samme farge på øyne og lepper var så fint 🙂