Makeup för fet acnehy

Har man en fetare hudtyp, eller acne vill man hitta en så passande foundation som möjligt som håller huden matt och ger ett jämnt resultat som gärna döljer stora porer. Här är några tips på hur du får basen att hålla sig så matt och fräsch och vad som passar för den lite mer talgrikare huden.

Produkter

Några primer som verkligen kamouflerar stora porer Skin to Die for, Niacinamide Soft Fokus Primer och Pure Canvas Primer Blurring 

Primer

Har du kanske ojämn och grovporig hy, börja med att lägga en primer som jämnar till hudytan och kamouflerar stora porer. Det gör att slutresultatet också blir jämnare och snyggare.

 • Pore- Express: Primern som mattar ner huden, balanserar talgproduktionen och dämpar rodnader,  bra om man har inflammerad acne.
 • Pure Canvas Primer Blurring: En otroligt retucherande primer med kraftigt mattande effekt på huden, reducerar porer otroligt effektivt.
 • Niacinamide Soft Focus Primer: Hybrid av återfuktande primer och vårdande fukt för huden. Niacinamid  jobbar förminskande på porer samtidigt som den ger lyster.
 • Skin To Die For: Mattande primer som lägger sig i ett fint skikt på huden, stora porer kamoufleras och makeupen sätter sig bättre.
 • Smooth Affair For Oily Skin:  Perfekt primer för riktig oljig hud som behöver bli matt och få bort glansigheten.
 • Daily Oil Control Primer Finish: Vårdande primer som håller huden i shack, exfolierande mandelsyra hjälper huden på traven.

Foundation

En foundation som är mattande dämpar glansigheten i huden och sitter bättre. Undvik cremefoundation som kan göra huder mer glansig och välj gärna oljefria foundnation och puder om du blir väldigt fet och blank i ansiktet.  Applicera foundation med pensel eller svamp, så du inte pillar med fingrarna på huden och resultatet blir som bäst.

foundation

Foundation som passar för en hud som vill bli nermattad, Vanish Foundation , Vitamin B Filter Foundation, Flash- Nude Fluid

Concealer

Vaknar du upp på morgonen och ser att det har dykt up en finne i ansiktet. Låt den vara, om du inte vill att den ska synas är det bättre att du kamouflerar den.  För att täcka över blemmor passar en oljefri concealer eller foundation.

Puder

 • Hyaluronic Hydra Power Tinted Veil: Ett riktigt härligt puder, som raderar stora porer, ger lyster och korrigerar hudtonen fint. Mattande effekt som suger upp överskottstalg.
 • Flash Perfect Powder:  Återfuktande puder, som passar utmärkt för en blandad/fetare hudtyp genom att den mattar huden och håller foundation helt på plats.
 • Veil Translucent Setting Powder: Puder som gör allt, döljer stora porer och fina linjer. Passar för den som har rikare talgproduktion.
 • Niacinamide Setting Powder: Hybrid av hudvård och makeup, niacinamide har en fördelaktig effekt på stora porer, jämnar även till hudtonen på köpet.
bilder på puder

Olika typer av puder som passar för en blandad, fet och även acnehy

Bronzer

Matte Bronzing Powder: Bronzer som ger ett matt resultat, som ger en fräsch lyster.

Vitamin C Soft Compact Bronzer- En lätt bronzer som är lätt och fin, lägger sig som en fin slöja på huden.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Makeup för fet acnehy”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Isabelle skriver:

  Hej, jag bara undrar… Det står att man ska använda oljefria concealers (vilket jag också hört) men de ni länkar till innehåller olja, jag vet inte hur jag ska tänka kring det här? Har svårt hitta rätt produkt.
  Mvh

  • Hej Isabelle,

   Om du ska använda concealer under ögonen spelar det ingen roll, där är man oftast torr. Det är inte oljan i concealern som gör att man får utbrott, om du tänkte på att ha den i ansiktet. / kram Johanna

 2. Sofia skriver:

  Tack för tipsen!!