Crystal Retinal Ceramide Eye

Har ni inte provat Medik8 Crystal Retinal Ceramide Eye än gör det direkt ! Produkten är aktiv så tänk på det nu under sommaren men jag kunde inte hålla mig från att tipsa om denna. Denna kan vara värd att tänka på denna framåt hösten när man vill ha en produkt som är kraftfull.

Att ha en separat ögonprodukt är av största vikt enligt mig! Det bästa med denna är att den kommer i  tre olika styrkor som man anpassar efter behov. Tänk på att alltid vänja in en ny aktiv produkt för huden, speciellt omkring det känsliga ögonområdet.

Retinal för området runt ögonen

Medik8 har stabiliserat retinaldehyd och kombinerat med ceramider och hyaluronsyra. Dessa ämnen vårdar och ger effektiva resultat utan att irritera huden. Produkten är också dermatologiskt och oftalmologiskt testad.  Den är kliniskt bevisad att reducera uppkomsten av fina linjer, mörka ringar och svullnad samtidigt som den är skonsam runt ögonen. Denna är riktigt bra! Det har jag skrivit om många andra produkter innan men denna levererar.

Crystal Retinal Ceramide Eye reducerar ålderstecken 11 gånger snabbare än retinol. Fukt tillförs via hyaluronsyra som plumpar och slätar ut fina linjer och rynkor. Man har även tillfört mjukgörande ceramider som dessutom ger näring och återfuktar djupgående. Det gör att huden känns mjukare och slätare och det motverkar torrhet i huden.  Camomillextrakt (Bisabolol) lugnar området.  Medik8 har också lagt in sitt patenterade morotsfröoljekomplex.

Crystal Retinal Ceramide Eye

Tre styrkor

 Ögoncremen är utformad för att ge fukt hela natten till ögonområdet, men samtidigt skonsam mot den känsligaste huden. Man väljer styrkan efter sitt behov, har man inte använt aktiva produkter runt ögonen kan det vara smart att börja med den svagaste styrkan först. Jag har provat nr 6 och nr 10 som fungerade bra på mig.

Produkten har tre styrkor där man anpassar efter sitt behov och önskat resultat

Vilken passar mig?

Vill man börja behandla de första små linjerna kan man börja med styrka 3. Rekommenderad invänjning är två ggr i veckan första två veckorna, sedan varannan kväll i två veckors tid. Sedan varje kväll när huden är mer van.

 • Crystal Retinal Ceramide Eye 3 Den svagaste styrkan och passar om man inte har så mycket man vill jobba på eller om man kan vara lite känslig kring ögonområdet.
 • Crystal Retinal Ceramide Eye 6  Har du använt styrka nr 3 och det fungerade bra, kan man trappa upp till nästa som är nr 6.
 • Crystal Retinal Ceramide Eye 10 Högsta styrkan för den med mer behov av att jobba kring ögonområdet på linjer, rynkor för att få mer utslätande effekt.

SPF kring ögonområdet

Använd med fördel ett dagligt SPF för ögonen under dagen när du använder dig av denna produkt, ett tips är Advanced Day Eye Protect | tillsammans med C vitamin under C-Tetra Eye | Skincity.com

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Crystal Retinal Ceramide Eye”

 • (1) Kommentar
 • Visa alla kommentarer
 1. Jessica Larsson skriver:

  Hej Johanna!

  Vilken skulle du säga är effektivast och ger bäst resultat av Verso super eye serum och den här Medik8 crystal retinal när det kommer till förhindra och reducera fina linjer samt uppstramning?

  Vänligen
  Jessica