Min kroppsrutin under sommaren

Jag har tidigare berättat hur jag tar hand dom min hud under sommaren men tänkte att det kunde passa att berätta hur jag tar hand om min hud på kroppen under sommaren. Egentligen är det ganska enkelt att underhålla huden på kroppen med några enkla medel. Något som man inte ska underskatta är kroppspeeling, olja och bodycream. Tre enkla steg som gör susen.

PEELING: Börjar alltid med att peela kroppen, den som är min favorit är, masserar in den på torr hud för att få så bra peelande effekt som möjligt på huden. Det här är också grunden för hur jag brukar preppa innan jag applicerar brun utan sol, är huden peelad innan sätter sig busen jämnare och sugs inte upp  Exfoliating Balm från Codage 

OLJA: Efter peelingen smörjer jag in mig med olja så huden ska bli riktigt återfuktad, jag använder The Oil från Codage den gillar jag då det är flera olika typer av oljor som mjukgör huden på djupet, den doftar också ljuvligt.

 

Bilder på kroppsprodukter

Min kroppsrutin från Codage och Paulas Choice  för att hålla sommarhuden i trim

 

BODYLOTION: Sist av allt smörjer jag in huden med en bodylotion från samma märke som ovan, min favorit här är också från Codage,  Concentrated Body Milk Moisturizing huden blir verkligen superlen, och applicerar man en bodylotion över en olja, så försvinner all torrhet. Emellanåt kan jag få Keratosis Pilaris på baksidan av armarna och och baksida lår, då specialbehandlar jag med Resist Weightless Body Treatment 2 % BHA, då försvinner det snabbt.

 

Johanna håller i Paulas Choice Weightless Body Treatment 2 % BHA

Min absoluta favorit för att behandla Keratosis Pilaris, från märket Paulas Choice. 

SOLSKYDD: Jag har nämnt det tidigare men tål att sägas igen, Coolas Sport Continuous Spray SPF 50 Guava Mango hör till favoriten av kropps solskydd.

BRUN UTAN SOL: Vill jag ha färg smörjer jag in mig med Beauty Blur Sunless Glow med Classic Tan Mitt  för att det ska bli så jämt som möjligt.

Min favorit scrubb för kroppen

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Min kroppsrutin under sommaren”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Tessa skriver:

    Vore kul att läsa om hur du sminkar dig 🙂