Nya produkter- när kan man se resultat på huden?

 • | Johanna

När man investerar i nya produkter tar det ett par månader innan man kan se förbättringarna i huden. Man får helt enkelt ge det lite tid innan man kan se resultat innan huden förbättras, under förutsättning att produkterna är anpassade efter din hudtyp självklart. Vanligtvis ser man oftast förbättring i huden inom ganska kort tid, mellan 1- 3 veckor, det kan också ta upp till 6-8 veckor eller längre.  Har man köpt nya produkter i en hel serie, börja att vänja in huden försiktigt, så den inte får en chock. Det kan den visserligen få ändå, då det är ganska vanligt att huden blir lite sämre i början. Blir den det, ingen fara det går över!

Retinol behöver vänjas in på huden, samma sak gäller syraprodukter. Från vänster A-Superpacked X-strength Retinol Serum, Ultimate Lifting Cream, Nimni Cream,Youth Intensive Crème.

Nya produkter i en hudvårdsrutin

När du börjar med nya produkter försök i möjligaste mån att introducera en ny produkt i taget, då kan du med all säkerhet veta att det är den du inte tål om du skulle få en reaktion i huden. Du kan lätt utesluta den. Men du kan också med all säkerhet också se de förbättringar den ger.

Att introducera nya produkter kan ta ett tag, och det är bättre att introducera långsamt än att ha för bråttom. Man vill kanske gärna att huden ska bli fin snabbt men risken är att det blir tvärtom. Introducera inte mer än 1-2 aktiva produkter i veckan. Beroende på vad det är för produkt 1 eller två. Eller vilken typ av produkt, syraprodukt, antiageprodukt, fuktprodukt eller liknande. Är du känslig i huden eller har rosacea ska du vara extra försiktig och ta det varligt med att introducera nya produkter.

Börja till exempel med rengöringen första dagen, och ögonkrämen. Dag två kan du lägga till fuktcremen, och därefter serumet, och sedan resten. Istället för att lägga på allting första dagen och köra fullt ut från början. Det är troligt att det kan dyka upp småblemmor här och där då.

Ibland kan man bli lite sämre i huden till en början när man börjat med ett nytt produktmärke men det behöver inte bli så för alla. Men om det gör det, kan det innebära att det ploppar upp någon enstaka finne, eller blemmor men det går tillbaka rätt snabbt om det är för att man introducerat ett nytt hudvårdsmärke på huden. Detta är övergående och huden blir bättre successivt. Detta är speciellt vanligt om du använder syraprodukter av något slag. Ibland kan detta misstolkas som en allergisk reaktion, vilket innebär att man tror att man inte tål produkten alls.

Allergisk reaktion

Blir huden röd av ett visst ämne, kan det vara en reaktion, det kan även klia och bränna och huden blir röd och svullen, speciellt om du är torr i huden från början. Blir det en reaktion som inte går over ska du självklart inte fortsätta, och du upplever obehag i huden. Då ska du inte fortsätta använda produkten.

En allergisk reaktion känner man igen. Den visar sig som med mer ihållande rödhet i huden, den kan också klia huden kan också kännas svullen. En allergisk reaktion brukar gå över , men ibland kan det vara ihållande. Undvik produkten, det är ett tydligt tecken på att du inte tål den. Det kan vara ett eller flera ämnen som du kanske inte tål från produkten.  Bara för att du kanske inte tålde en produkt från ett märke, betyder det inte att du inte kommer att tåla resten. Det handlar helt om innehåll och ingredienser, i just den specifika produkten. Uteslut det som du har reagerat på. Det irriterar bara din hudbarriär, och blir den förstörd blir huden mer reaktiv, risken för att bakterier kan ta sig in i huden ökar.

En produkt ska kännas bra. Har du blivit rekommenderad en serie produkter av hudterapeut så har du fått allting skräddarsytt och ska passa din hud.

bild på produkter

Mandelic Acid 5 % Skin Prep Water och Skin Perfecting 2 % BHA Lotion är två varianter av syror som också kräver invänjning på huden.

Hudvårdsstipset!

 • Vänta minst ett par månader innan du byter produkter, om du upplever uteblivet resultat. Ge det lite tid! För vissa tar det lite längre tid. Men du ska inte använda produkterna i ett år innan du ser något resultat alls. Du kanske behöver kraftfullare preparat, som syror.
 • Kommer det upp finnar eller blemmor i början, ha överseende med detta, det är en naturlig reaktion när man börjar med nya produkter. Många tror tyvärr att man har fått acne eller någon annan reaktion och inte tål produkterna. Håll ut!
 • Produkter som är skräddarsydda för just din hud finns det goda förutsättningar för att ditt hudvårdsresultat ska bli bra.
 • Byter man märke ofta, just för att man tycker det ploppar upp finnar eller dylikt, är chansen stor att detta inte hinner gå tillbaka, köper du nya produkter, kan det bli utbrott igen och utslagen, blemmorna håller i sig. Även med de nya produkterna du köpt, därför är därför svårt att utvärdera produkternas effekt.  Du har hamnat i en ond spiral, genom att köpa nytt och byta för snabbt. Sluta byt och håll dig till ett märke och ge det tid. Så även om det dyker upp saker i ansiktet, härda ut.

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Nya produkter- när kan man se resultat på huden?”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Landskrona skriver:

  Hej. Vill påpeka att man kan få eksem om man använder fel ansiktsprodukter också. Jag fick eksem på enna kind och runt enna näsborren.
  Och då gick jag iom vad där var i produkten och det var att där var eau, typ av parfym så jag över huvudtaget inte kan ha i mitt ansikte. Och sen jag sluta använda de produkterna med eau så lugna min hud ner säg. Och nu verkar jag ha hittat rätt märke vilket är Paula Choices, och Epionce och där har jag börjat med rengöring och kräm. Och kommer gå sakta fram med de produkter.

 2. Alltså för något år sedan så testade jag The ordinarys blodmask och hade den på i 10 minuter, som det stod på förpackningen. När jag tvättade bort den så var huden okej, ca 30 minuter senare så hade stora brännblåsor uppstått på båda kinder, precis på kindäpplet. Jag hade ärr i nästan 1 år på kinderna 🙁 Nu vågar jag inte ens använda C-vitamin baserade produkter med rädslan att jag ska reagera. Min hud har aldrig varit känslig tidigare men jag insåg senare att det möjligen kan ha att göra med att jag åt en stor dos kortison då? Vad tror du? Vågar jag mig på milda syror och vad skulle det vara för några? Jag är annars normal/kombo i huden. Lite stora porer precis vid kinderna och är 31, så kanske något förberedande anti-age.

  Tack för hjälpen! <3