Post-Acid Sleeping Mask

Har du peelat huden lite för mycket? Är huden röd, irriterad eller har den blivit känslig och fjällande för att du använt för mycket peeling eller andra aktiva produkter. Då ska du fortsätta läsa här. SkincitySkincare har tagit fram en produkt som är räddningen för en överpeelad hud, Post-Acid Sleeping Mask. Masken innehåller ämnen som ska lugna återfukta och mjukgöra huden igen, den lugnar verkligen direkt.

Jag har själv använt denna efter peeling, den är riktigt härlig på huden då huden blir riktigt len och mjuk. Riktigt fin att efterbehandla huden med.

Vad innehåller produkten och vad gör de? 

  • Centella asiatica -Minskar inflammation och återfuktar huden. Masken innehåller botaniska och marina extrakt och alger som återfuktar och lugnar irriterad hud samtidigt som de stärker upp huden.
  • Tazmanpeppar: Lindrar känslighet och rodnad samt irritation. Antioxidanter och mineraler som skyddar mot nedbrytning av fria radikaler samt stärker cellförnyelsen och tillför en förnyad lyster.
  • Mikro- och makroalger : Reparerande och stärker hudens barriär.
  • Röda alger: Har en fuktgivande och cellregenererande effekt på huden.
  • Polysackarider/biosackarider: Återfuktande och antiinflammatorisk samt stimulerar cellförnyelse. Ceramider och biosackarider ger en förstärkning till hudbarriären och återfuktar.

Hur ska man använda produkten? 

Applicera ganska mycket produkt på en rengjord hud, applicera ner mot halsen och dekolletaget. Låt masken verka i  10-15 minuter. Skölj noggrant med ljummet vatten. Avsluta med serum och kräm. Masken kan alternativt användas över natten. Använd sedan ett lite tunnare lager. Masken är lagom att användas 2-3 gånger i veckan. Rengör ansiktet som vanligt på morgonen.

Den kan även användas som en intensiv behandling dagligen när huden känns extra utsatt och trött. Även lämplig för användning efter solexponering för att lugna huden om man råkat sitta för länge i solen. Men framförallt är denna helt underbar om man överexfolierat huden, kört med för mycket syror och måste ha något reparerande som lugnar direkt. Detta kan upprepas 2-3 gånger i veckan, alternativt vid behov.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.