Semestern slut + Q&A

 • | Johanna

Nu är semestern slut och äntligen tillbaka på jobbet, jag har längtat. Nu är jag redo för en härlig höst med mycket spännande som händer 🙂  Jag tänkte också passa på att visa lite bilder på från min sommar. Tänkte också att vi kör en Q & A, har du några frågor ställ dem här !

bild på kaffekopp och vatten

Morgonen har avnjutits så här, de dagar vädret tillåtit

Det har blivit mycket promenader i naturen, och ett favoritställe jag tycker om att gå till är denna göl

Helt otroligt vackert, ännu vackrare i verkligheten än på bild

bild på kor

Omgivningarna bjuder på det ena och det andra

Man uppskattar naturen runt omkring sig mer efter Corona

En del utflykter har det också blivit, som till Nimis

Även lite klättring på Vimmerby Adventure

 

Men har ni några frågor så passa på att ställa dem, allt stort som smått! Så besvarar jag dem i ett kommande inlägg 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 svar till “Semestern slut + Q&A”

 • (18) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Moa skriver:

  Vilka ingredienser är bäst för att få en jämn hudton? 🙂

  • Hej Moa!

   För att få en jämnare hudton, finns det flera ingredienser som är bra. C-vitamin hjälper till att jämna till hudtonen, men det är effektivast är syror, mjölksyra, glykolsyra är det som är det aboslut effektivaste. Ingredienserna finns i flera märken men framförallt i de syrabaserademärkena. Dermaceutic, Jan Marini, Obagi Medical för att nämna några av de märken som har bra innehåll för att jobba utjämnande på huden.

   Niaciamide hjälper även till att jämna till hudtonen, det är även bra om man vill behandla porerna.

   /Johanna

 2. Hilda skriver:

  Går det helt att förebygga att huden åldras eller hur mycket går att påverka? Vad är det som gör att huden åldras? Jag är 21 år och ser som två linjer i pannan, kan detta redan vara rynkor eller något annat? Vid vilken ålder ska man börja med anti-age? Vilka ingredienser är bäst för det? Tack för en så bra blogg! <3

  • Hej Hilda!

   Vad roligt att du gillar bloggen, det gör mig glad 🙂 Med bra hudvård för just din hudtyp kan man hålla en bra hudkvalitet, och fin hudtextur. Man kan inte förebygga helt att huden åldras, det som påverkar är dels hur du lever, solen är en stor avgörande faktor också, ditt DNA, vilka gener du har samt hur du sköter din hud över lag. Om du ser linjer in pannan så kan det ju vara begynnande linjer, men du är också väldigt ung så det är inte helt säkert att det är linjer, det är lite tidigt. Antiageprodukter utifrån den meningen att det är behandlande produkter som retinol och liknande behövs kanske inte förräns efter 25 som tidigast. Men de ämnen som jobbar antiage jobbar även på flera andra områden på huden som acne, finnar och blemmor. Retinol kan också ha bra effekt på ärr och acne.

   /Johanna

   • Hilda skriver:

    Tack Johanna för hjälpen! <3 Jag blir orolig och får lite ångest om det är så att jag redan fått början på rynkor i pannan fastän jag är 21, jag hoppas verkligen att det inte är det. Jag använder alltid spf 50 så jag tycker det är konstigt om min hud redan börjar få rynkor. 🙁
    Men du skriver att det är lite tidigt, så jag undrar vad det i så fall kan vara?

    • Maria skriver:

     Troligen är det att du är yttorr. Klairs essence (prep water) hjälpte mig mycket, du kan även klappa in flera lager om du behöver fukten. Tycker även att Paulas Choice Omega+ serien ger fin fukt och byta ut nattkrämen mot deras super hydrating mask ger väldigt bra fukt. Tills det är dags för retinol kan du köra peptider, BHA och PHA. Make P:rem har en grym sovmask med PHA. Det hjälpte mig 🙂

 3. Jeanette skriver:

  Hej! Jag har precis passerat det magiska 50-strecket och har börjat få några plitor i pannan. De ser ut som milier. Vad ska jag göra för att få bort dom? Jag är i övrigt yttorr och har börjat få enstaka fina linjer i ansiktet

 4. Emma skriver:

  Min man kämpar med mjällexem i ansiktet. Tips på produkter och hur han ska ta hand om huden och vad som är viktigt att tänka på.

  Tack för en bra blogg! ❤️

  • Hej Emma !

   Mjälleksem brukar ju dyka upp där man har flera talgkörtlar, det kan också dyka upp när man är stressad. Undvik feta ansiktskrämer och krämer som innehåller olja. Dessa kan täppa till hudens porer och försämra besvären. Han kan behöva en behandling för att ta bort fjällen om han fjällar kraftigt. Då kan han till exempel använda en kräm med salicylsyra.

   Annars skulle jag rekommendera att han använder sig av snäll rutin men någon form av salisylsyra inkluderat.

   Rengöring:
   https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-cleanser-normal-to-oily-skin
   Första steget i din hudvårdsrutin både morgon och kväll. Rengöringen avlägsnar orenheter och makeup samt förbereder huden för kommande hudvårdsprodukter.

   Exfoliering:
   https://skincity.se/sv/calm-1-bha-lotion-exfoliant
   En syrabaserad peeling som avlägsnar gamla hudceller och boostar övriga steg i hudvårdsrutinen. Det är viktigt att vänja huden vid denna produkt (börja med varannan kväll under minst en vecka). När huden har vant sig kan den i de flesta fall användas varje dag, både morgon och kväll.

   24h-creme:
   https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-nighttime-moisturizer-normal-to-dry-skin
   En ansiktscreme anpassad efter din hudtyp, utan inbyggt UV-filter, vilket gör att den passar som både dag- och nattcreme. Skyddar huden under dagen, samtidigt som den ger tillräckligt med näring under natten.

   Solskydd/UV-skydd:
   https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-daytime-moisturizer-with-spf-30-normal-to-oily-skin
   Ger din hud ett bredspektrigt skydd från solens UVA- och UVB-strålar. Avsluta alltid din morgonrutin med ett UV-skydd för att motverka förtida åldrande orsakad av solen!

 5. Jessica T skriver:

  BÄSTA krämerna för melasma?? gärna steg för steg

 6. Anna skriver:

  Hur ska man tänka vid träning på morgonen? Känns onödigt att göra rutinen innan gymmet men vill heller inte släpa med allt dit……

  • Hej Anna,

   Jag själv tvättar ansiktet efter träningen, och gör min vanliga rutin efter. Huden utsätts bara för mer påfresting om du ska rengöra ansiktet innan och efter. /kram Johanna

 7. Therese skriver:

  Vilka produkter i sminkväg och i ansiktsrutinen är dina holy grail favoriter?

 8. Maria skriver:

  Vill lägga till retinol i min rutin men kan inte bestämma mig för vilket :). Hjälp mig att välja!

  Använder akademiklinikens produkter i min övriga rutin och är mkt nöjd. Vill främst använda retinolet i t-zonen där jag har blandad
  Blank hy med förstorade porer . Vill framförallt förbättra hudstrukturen och minska talproduktionen. Jag är 37 år ung/gammal :). Pannan är rätt tålig.

  Ansiktet för övrigt är känsligt och blir lätt obalanserat av för aktiva produkter. Jag har dock vant in både AHA, BHA , c vitamin m.m från AK. Men vågar inte använda retinol på kinderna och käkparti för då finns risk att jag drar igång finnar igen….

  Vad kan passa mig? Ge mig några olika förslag. Tack på förhand!