Sheetmasker- sommarhudens bästa vän

K- beauty trenden slog ner som en bomb när den landade i Sverige, helt plötsligt skulle alla ha Koreansk hudvård. Förklaringen kanske beror på dess innehåll, många av de Koreanske märkena har snälla ingredienslistor. Gärna med produkter som har  flera egenskaper i ett,  HYGGE exempelvis har toner/essens/serum/ dagcreme i en produkt. Det passar verkligen den som vill har en kortare rutin men samtidigt effektiva produkter. Under sommaren ökar luftfuktigheten och det kan vara skönt med en återuktande mask som passar klimatet. Då är Sheetmasker helt suveräna.

bild ansikte och sheetmasker

Johanna Vargas har ett bra utbud på sheetmasker för olika ändamål, det är bara att välja vad man vill ha för effekt

Innehållet ger resultatet

Vissa av de Koreanska produkterna kan innehålla spännande och kanske lite udda ingredienser som snigelslem, eller åsnemjölk och bigift, vilket man kan hitta i somliga produkter. Samtidigt kan man se många snälla ingredienser i flera av produkterna. Framförallt i sheetmasker, antagligen därför som de blivit så populära. Dels är det en smidig mask att använda och dels kan inte bli så mycket fel med den. De går också att anpassa utefter vilket behov man har.

bild på ansikte och sheetmask

En av mina favoriter av sheetmasker är från Make P:rem, Relif Moisture Mask 15

Lugnanade Sheetmasker

Twilight Face Mask– Har du varit ute i solen och behöver lugna huden eller om du gjort en kraftfullare behandling är det denna du ska ha efteråt för att lugna och åtefukta huden.

Tea Tree Purifine Soothing Mask–  Lugnande mask som passar bra för den med inflammerad acne, då den också motverkar irriterad hud.

Safe me. Moisture Mask – Lämplig om du har en känslig hy, då hyaluronsyra och glycerin hjälper till att återfukta huden ordentligt. Detta är en perfekt sommarsheetmask.

bilder sheetmask

Ett annat perfekt tillfälle att lägga en sheetmask är när man sitter i bastun

Sheetmasker som ger glow & lyster

Forever Glow Anti-Aging Face Mask– Lugnande mask med fokus på att ge lyster till huden, vill man ha glow i huden är det denna man ska satsa på.

Dawn Face Mask– Lämlig för den som har acne och vill ge huden en lysterskjuts, samtidigt som den är snäll på huden.

Royal Vita Propolis Mask -Sommarsheetmask, innehåller C-vitamin och propolis som bidrar till att ge huden lyster. Det som gör den bra på sommaren är att den är lugnande på huden.

Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheetmask– C-vitamin i alla ära, med denna sheetmask kan du verkligen dränka huden i antioxidanter, som jobbar mot fria radikaler och gör att vi åldras snabbare. Det gör den till en riktigt sommarsheetmask, ett plus är att den också lugnar och svalkar huden.

Antiage- Sheetmasker

Time Filler- Perfekt för den som vill ha en sheetmask som jobbar uppstramande samtidigt som den har antiage-effekt,  passar bra för den med mogen hy.

Eden Instant Lift Mask- Fokuserar på att ge lyster till huden men ska även ha antiage egenskape, två flugor i en en smäll.

Flawless Skin Mask– En av mina favoriteter, inte bara namnet är tilltalande utan också det som den gör med huden. Den känns återfuktad av det hydroliserade kollagenet, huden känns också mer plumpad efteråt. Det är den sheetmasken jag har på mig på bilden nedan.

Ansikte med Sheetmask

Jag älskar att lägga sheetmasks under dagen, pefekt att göra samtidigt som man städar eller lagar mat, här använder jag Flawless Skin Mask 

Så lägger du sheetmask med bäst resultat

 • Rengör ansiktet som vanligt med din dagliga ansiktsrengöring.
 • Nästa steg är att applicera toner på ansiktet.
 • Sen är dags för sheetmasken som ska appliceras på hela ansiktet, låt den den ligga på i 10-20 minuter. ( Vill du ha den lite kallare kan du förvara den i kylskåpet innan).
 • Avlägsna masken och klappa in resterande produkt från förpackningen om du vill utnyttja så mycket som möjligt.
 • Applicera din vanliga ansiktscreme över om du känner att du behöver.
gruppbild sheetmasker

Några sheetmasker som är superbra på sommaren, från vänster Twilight Face Mask, Relief Moisture Mask 15 , Royal Vita Propolis Anti-Oxidant Mask

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Sheetmasker- sommarhudens bästa vän”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Matilda skriver:

  Hej jag har testat några få såna masker. Men jag har upplevt att dom inte riktigt vill fasta på huden. Vet inte om det har att göra med att jag har valt fel. Jag har bland hy med ibland acne på kinderna, i pannan och haken. Vilken bör jag testa?

 2. Lottie skriver:

  Hej! Blir sugen på att testa sheetmask själv hemma. Hittills endast gjort det vid ansiktsbehandling på salong. Du lämnar ju fina tips men undrar ändå: vilken rekommenderar du i första hand när det är fukt, fukt, FUKT jag är ute efter? Huden inte superkänslig men tunn och mogen, 60+ Tack för bra läsning!

 3. Evelina skriver:

  Hej,

  Jag är 25 år och har nyligen upptäckt 2-3 stycken ”rynkor” i pannan. Jag har läst att det skulle kunna vara torrhetslinjer och inte rynkor, men jag har ingen aning. Jag vet att jag har en ganska ”aggressiv” hudvårdsrutin… jag använder brun utan sol jämnt och när jag ska ta bort den för att sedan lägga på ny så skrubbar jag ansiktet, troligen för mycket. Kan det vara en orsak till dessa linjer? Min hudvårdsrutin består av en mild ansiktsrengöring och ansiktskräm som funkar bra för mig. Sedan peelar jag huden 1-2 gånger i veckan med en enzympeeling OCH en ansiktsskrubb… ibland kan jag även skrubba lite med en peelinghandske för att få bort den sista brun utan solen… Tror du att det kan skapa dessa linjer? Eller kan det vara rynkor?

  Vänliga hälsningar,
  Evelina

  • Hej Evelina!

   Jag tror heller inte att det är ”rynkor” utan kanske ett resultat av din som du själv säger ”aggressiva rutin”. Ta det lite lugnar och återfukta mer, så kommer du garanterat inom kort märka stora förändringar. Starkast är inte alltid bäst för huden. Huden kan slå bakut med för mycket peeling, och bli torr och skör istället. Det räcker med en peeling, och låt hansken vara, jag misstänker att det kan vara den som är boven i dramat 🙂

   Lycka till och har du flera frågor så är det bara att skriva igen 🙂 Ta hand om dig 🙂

   • Evelina skriver:

    Hej,

    Jag började nyligen (för cirka 2-3 veckor sedan) använda ett återfuktande serum i pannan (endast i pannan) som skulle återfukta och reparera hudbarriären. Mitt första serum. Jag upplevde att jag var riktigt torr i just pannan. Nu har jag fått prickar/knottror i pannan på ett sätt som jag inte har haft tidigare. Jag började med att använda serumet en gång om dagen, men slutade när det blev så i pannan. Nu tänker jag att jag endast ska använda serumet en gång i veckan, att min hud kanske inte behövde så mycket fukt trots allt? Vad tror du? Är det fel produkt om pannan reagerar så?

 4. Maria skriver:

  Bra inlägg! Glöm inte att om man har på sheetmask mer än tiden som står på förpackningen suger den tillbaka fukt. Hade ingen aning om det tills jag fick höra det på er podd. +bra tips om att rulla ihop påsen m den essence som är kvar och förvara den i kylskåpet och lägga sheetmasken på händerna efter man tagit bort den från ansiktet 🙂