Storytelling med Emelie och Johanna – vi gör vår hudvårdsrutin och svarar på frågor

Vi gör vår hudvårdsrutin idag och svarar på frågor som vi har fått in.

1.Kan man behandla acneärr samtidigt som en pågående behandling med isotretinoin?
Man kan behandla akneärr men inte med några syror, huden kan bli känslig och torr under isotretinoinbehandling och då behöver huden primärt fukt och näring. Man kan använda andra produkter som Niacinamid och Azelainsyra. Men det bästa är att behandla ärren efter avslutad isotretinoinbehandling.

Vad är det bästa att använda för att behandla akneärr? 

Men ämnen som är mer aktiva som syror, retinol, c-vitamin. Vilket också besvarar frågan om vilket som är det bästa att använda för att motverka ojämn hudton och akneärr. Clear Daily Skin Clearing Treatment, CE Ferulic.

2. Vänjer sig huden med produkter, bör man variera eller köra samma år efter år?
Så länge man ser resultat, kan man använda produkter en längre tid. Man behöver inte byta märke för att det inte fungerar längre. Det handlar mer om att huden har förändrats och huden har nya behov än för ett år sedan. Det beror helt på vad man vill ha för resultat.

3. Behöver man ha en separat rengöring för ögonmakeup eller kan jag ta samma i hela ansiktet.
Generellt sett är inte ansiktsrengöringarna för ögonen, de är ofta för starka. Då är det bäst att använda en separat eyemakeup remover, Gentle Make-up Remover från Clarins är ett bra alternativ.  Syra rengöringar ska man inte ha i ögonen. Vissa rengöringar går att använda till ögonen också som Special Cleansing Gel från Dermalogica och  ph hyaluron cleanser från Hygge.

4. Hormonell akne – vad finns att göra i hudvårdsväg?
Man kan använda punktbehandlare om det är på några enstaka områden. 10 % Azealic acid är en lämplig produkt. Intense Treatment Pads från SKINCITY SKINCARE fungerar också fint.

5.Hudvård för torr / 60 plus – hudvård för oelastisk hud/ åldrad hud.
Många hudvårdsmärken går att skräddarsy, det går att hitta produkter från de flesta märken men några som är speciellt bra då de har närande produkter är Skinceuticals, Augustinus Bader, Filorga.

6. Must have proudkter för känslig hy i sommar.
Phyto Corrective från Skinceuticals, Phyto Corrective Mask från Skinceuticals. Calm serien från Paulas Choice. Make P:reems hudvårdsserie.

7. Ultimata fuktserumet/ mutiprodukten för torr 40 +
H.A. Intensifier Corrective Serum är en riktig fuktproudkt men den har även massa andra fina egenskaper som gör att den uppfyller kraven för ett multiserum.

 

 

Emelie har använt dessa produkter i sin rutin

  • pH Hyaluron Gel Cleanser är en skonsam rengöring som har en härligt vattnig och fuktgivande geltextur och balanserar hudens egna pH-nivå.
  • Supple Preparation Unscented Facial Toner -En lätt, fuktgivande toner som passar alla hudtyper, även en fet eller känslig hudtyp. Helt fri från doft, alkohol och färgämnen.
  • Cucumber De-Tox Hydrating Eye Patches – Cucumber De-Tox Eye Patches minskar svullnad, dämpar mörka ringar och behandlar fina linjer i ögonområdet. Gurkextrakt bidrar till en naturlig avgiftning av huden, samtidigt som den får näring och fukt.
  • Skinceuticals CE Ferulic–  är ett koncentrerat antioxidantserum som hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler, UV-strålning och föroreningar.
  • Phyto Corrective Gel är ett oljefritt, lugnande och återfuktande serum, berikad med hög andel ingredienser med naturligt ursprung.
  • Oxygen-Glow Eye Cream –är en utjämnande ögoncreme som ger lyster till ögonområdet. Den har en dränerande effekt, motverkar mörka ringar och jämnar ut fina linjer.
  • Dermaceutic K ceutic -Motverkar pigmentojämnheter och skyddar mot sol. Effektiv att använda efter kemisk peeling, laser och kemisk kirurgi. K-Ceutic ger även mycket goda resultat på rosacea med sitt lugnande komplex av bland annat bisabolol.

 

Johanna har använt dessa produkter i sin rutin

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.