Syror+ brun utan sol= sant eller?

Dagens brun utan solprodukter på marknaden går att användas både till kropp och ansikte. Men det finns speciella ”bus” produkter anpassade för ansiktet, ofärgade och färgade och i olika texturer som creme, eller spray. Spray kan man föredra om man har en fet och blandad hud som blir tilltäppt.  Det är lättare att få till en snygg färg med redan tinted brun utan sol, framför ofärgade som man inte riktigt ser vart de hamnar förrän dagen efter.

Preppa alltid huden innan med rikligt med fukt för att få så bra resultat som möjligt av brun utan sol produkten

Brun utan solguide för ansiktet

 1. Börja med att rengöra ansiktet först av allt. Jag brukar sätta upp håret i en snusnäsduk, hårbandå när jag använder en spray-brun utan sol, på så sätt undviker jag att det kommer i håret.
 2. Peela ansiktet därefter med en kornpeeling anspassad för ansiktet, Tripple Action Resurfacing Peel är min favorit.  Det funkar med en enzympeeling också,  du får bort torrhetsflagor och gamla hudceller, resultatet blir mycket bättre i ansikte och busen blir  jämnare.
 3. Nu kommer den viktigast biten, åfterfukta ansiktet. BUSen kommer om du är torr suga åt sig extra på torra partier, det innebär att det kommer att bli flammigt. Ett tips är att smörja in ansiktet med en ansiktsolja, därefter fuktcreme och sedan busen sist.  Använder du AHA– eller salisylkrämer produkter/ krämer  för ansiktet, hoppa över dem vid applicering av bus. Resultatet riskerar att bli flammigt och ojämnt. Då det har en exfolierande effekt på huden, de exfolierar även  bort busen. Samma sak gäller inte riktigt A-vitamin krämer. De hjälper till med cellförnyelsen, min erfarenhet är att det inte blir ojämnt och fläckigt om man använder retinol under en bus.
 4. Applicera ut duttar i panna, kinder och haka om du använder creme-brun utan sol, då vet du att du får lagom mycket. Vita Liberata har den absolut bästa enligt mig Beauty Blur Sunless Glow som ger lyster, blurrar huden och ger en fräsch busfärg.  Använder du spray, spraya ansiktet med minst 30 cm avstånd, från sida till sida. Blev det för mycket kan du dutta med en mörk handduk i ansiktet, så färgen fortfarande blir jämn. Personligen gillar jag färgade bussprayer, den bästa är James Read, Instant Bronzing Mist Face & Body.
 5. Smörj ut noggrant mot öronen, mot hårfästet, dra ut det ner mot halsen och var noga vid öronen. Var extra försiktig vid ögonbrynen och näsan som lätt drar åt sig mer.  Du kan använda en foundation-svamp och dra ut det så det blir jämnt vid hårfästet.  Eller en bommulsrondell. Ett annat tips är att inte använda spraybus direkt efter att du färgat ögonbrynen, de kommer att bli gula. Creme bus går bra om du har nyfärgade bryn, om du är extra försiktigt just där.
 6. Tvätta händerna efteråt om du inte vill vara brun om handflatorna, eller så kan du använda vinylhandskar när du applicerar i ansiktet. Vill du att busen ska torka snabbare i ansiktet, kan du vifta med en handduk framför ansiktet då torkar det snabbare.
bild på ansikte och brun utan sol

Här har jag använt Vita Liberata Sunless Glow och James Read Instant Bronzing Mist, samtidigt, båda är färgade vilket gör att man ser var man applicerar produkten och lättare får ett jämnt resultat

Bevara resultatet

Ibland kan man bli lite torr av vissa brun utan solprodukter,  ett bra tips är att dagen efter sova med en fuktmask.  Babor har en lyxig och härlig Reversive Pro Youth Overnight Mask, något annat som är bra att addera är ett oljeserum eller fuktserum. Det gör att man bevarar resultatet så länge som möjligt,  busen håller och sitter bättre.  Känner du att du vill ha ytterliggare färg, återapplicera busen i ansiktet dagen efter. Bättre det än att smacka på alldeles för mycket på en gång, det är svårare att få bort det om det blev för mycket från början.  För att få det riktigt naturligt och jämnt, applicera en foundation i ansiktet efteråt, det jämnar till hudtonen och eventuella ojämnheter i huden (självklart när du ska ha makeup, inte annars).

När man använder sig av bus, se till att du satsar på fukt, oljeserum och närande fuktkräm eller sov med ansiktsmask. Det går bra med retinolcremer också, det förstör inte resultatet. Allt detta gör att du förlänger resultatet av busen och den släpper inte lika ojämnt heller.

Återapplicera om du vill underhålla resultatet. Tänk på om du vaxar eller rakar dig i ansiktet så släpper färgen snabbare på det partiet. Samma sak när du peelar ansiktet antingen kemiskt eller fysikalistk med en kornpeeling eller enzympeeling.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 svar till “Syror+ brun utan sol= sant eller?”

 • (16) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Diana skriver:

  Varenda gång jag använde BUS (har provat olika märken) börjar jag få finnar eller kvisslor på speciellt käklinjen. Och det håller i sig även om jag slutar med BUS flera veckor. Varför? Jag är så ledsen över detta 🙁

 2. may-britt skriver:

  Hej.
  När får ni inn denna SKINCITY SKINCARE

  TOTAL REPAIR RETINOATE TREATMENT igjen ?
  Kram

 3. Sofia skriver:

  Hej! Har alltid lärt mig att olja är BUS:ets värsta fiende , även till kroppen då man inte ska använda tex dusch cReme med olja innan applicering. Hur tänker du där? Tack för annars bra inlägg 🙂

 4. Annika skriver:

  Jag har en fråga om BUS i ansiktet. Testat olika och märken och sorter men det har en gemensam nämnare- De ger ytterst lite färg.
  James Read spray ex är jättefin när man drar på den men när det sedan tvättas bort är det inte mycket kvar. Jag exfolierar huden. Har provat att applicera på torr hud och på insmord hud, det ger ingen skillnad.
  Jag vet att jag kräver mycket färg för att bli nöjd så det kan vara det som ligger mig i fatet men några tankar om detta ändå?

  • Therese skriver:

   Hej Annika
   Förlåt om jag blandar mig i men jag har känt precis som du. Jag skulle rekommendera den nya b.u.s sprayen till Vita Liberta. Den ger jättefin färg, och MYCKET färg. Tycker jag iallafall och jag har prövat många b.u.s kan jag lova
   Lycka till!

  • Hej Annika,
   Jag skulle nog rekommendera dig att återapplicera den oftare om du tycker att det släpper fort, jag själv brukar använda flera gånger i veckan för att det ska sitta, speciellt i ansiktet släpper det oftare än på kroppen 🙂

 5. Elisabeth Bååth skriver:

  Kan du utveckla lite kring val av nyans? Blir det ett väldigt täckande resultat? Jag vill inte ha så mycket foundation just nu, men om det är mer som en CC kräm låter det spännande 🙂

  • Hej Elisabeth, Vita Liberatas Sunless Glow ger ett snygg och jämnt resultat jag själv använder medium latte och det finns flera nyanser både ljusare och mörkare man kan välja berorende på vilken grad av färg man vill ha. Sen finns det Vita liberatas BB Cream som inte är ngåon brun utan sol utan en produkt som ger färg när den används enbart https://skincity.se/sv/beauty-blur /johanna

 6. Camilla skriver:

  Hej.
  Kan man använda spf under busen?

 7. Anne skriver:

  Hej, vilken nyans på Vita Liberatas sunless glow använder du ?