Tips på böcker som handlar om hudvård

  • | Johanna

Finns det flera nördar som jag ? Klart det gör! Jag älskar att läsa böcker om allt som har med hudvård och skönhet att göra! Jag minns än i dag när jag såg på Oprah och en kille vid namn Kevyn Aucoin var med, han kunde göra de mest fantastiska makeovers som man fick se. Där och då föddes ett intresse för makeup och skönhet hos mig. Jag gick till första bästa bokhandel och fick specialbeställa hans bok ”Making Faces” som i stort handlar om hur man kan transformera ansikten med makeup. Det var stort för mig! Det var över 20 år sedan och mycket har hänt sedan dess.  Numera finns Kevyn Aucoin som makeupmärke, tyvärr lever han själv inte längre.

Åren gick och intresset bestod, men började istället att forma sig till något annat, intresset började att rikta in sig mot hudvård och allt som rörde det området. Jag började köpa på mig fler böcker som handlade mer om huden. Därför har det blivit ganska många som jag har köpt på mig genom åren. Jag tänkte dela med mig av vad jag har i min samling 🙂

Feed your Face av Jessica Wu, och Huden- allt om vårt största organ av Yael Adler

Feed your Face av Jessica Wu, tar man upp mycket om huden och kosten,  hur man kan påverka med rätt föda. Hon går igenom olika hudtillstånd och kost som har bra effekt på detta. Intressant om man gillar att läsa om kostens effekter och hur man kan behandla huden inifrån.  Huden- allt om vårt största organ av Yael Adler är skriven av en hudläkare med en ganska lättsam ton, hon tar upp allt som har med huden att göra, kanske inte så mycket inriktning på hudvård dock.

The Best Skin och your Life Starts Here, Paula Begoun och Skin Rules av Debra Jalimam

The Best Skin och your Life Starts Here, skriven av Paula Begoun  är en av flera böcker hon har skrivit, djupdykning inom hudvård, perfekt för den riktiga hudvårdsnörden.  Skin Rules av Debra Jalimam hör till några av mina favoritböcker, kort och koncist om huden.

Hudbibeln av Johanna Gillbro och Ren, Mjuk och vacker av Marie Lodén

Hudbibeln av Johanna Gillbro tar upp allt om huden och hudvård ur en läkares perspektiv och är baserad på mycket på forskning. Ren, Mjuk och vacker av Marie Lodén är mer en faktabok, man kan läsa om olika studiemetoder som presenteras,  lite mer om hur man kommer fram till olika slutsatser och hur saker testas men även annat matnyttigt.

Skönhetsbibeln, The Japanese Skincare Revolultion och Younger av Harold Lancer

Skönhetsbibeln, av Katarina Ericsson Wärn  tar upp allt från hår till hudvård, för den som vill ha en mer omfattande skönhetsbok om allt. The Japanese Skincare Revolultion är intressant den är skriven av en Japansk hudterapeut som ger sina tips som hon förkovrat sig med genom åren. Sist men inte minst en av mina absoluta favoritböcker, Younger av Harold Lancer. Författaren är läkare och skriver väldigt ingående om huden och förklarar orsaker till olika problem med huden, tips på rutiner. Mycket bra!

The Original Beuaty Bible och Simple Skincare, Beautiful Skin av Ahmed Abdullah

The Original Beauty Bible är ytterliggare en bok av Paula Begoun som har grundat hudvårdsmärket Paulas Choice. Denna bok är välläst och just denna gillar jag mycket för den är välskriven och precis just det en hudnörd vill läsa om. Simple Skincare, Beautiful Skin av Ahmed Abdullah är också en av mina favoriter, det är dock ingen tjock bok men bra information och bra att ha i bokhyllan.

böcker

Frisk och strålande hy av Karin Björkegren Jones och The Japanese Skincare Revolution är skriven av  Chizu Saeki

Frisk och strålande hy av Karin Björkegren Jones handlar mycket hur man tar hand om huden efter att man gått igenom cancerbehandling, men givetvis mycket mer och The Japanese Skincare Revolution är skriven av en Japansk hudterapeut Chizu Saeki och hur man tar hand om huden på sitt speciella sätt i Japan.

Vad har ni för tips på bra böcker inom hudvård och skönhet 🤷‍♀️

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Tips på böcker som handlar om hudvård”

  • (5) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Stéphanie skriver:

    Vilket roligt och oväntat inlägg !! Tack Johanna

  2. Anonym skriver:

    The Ultimate No-Nonsence Guide av Caroline Hirons är jag nyfiken på. Har hört den ska vara bra. Hoppas den kommer på svenska. Skönhetsbibeln har jag i min bokhylla så den ska jag ta fram och damma av.