Verso Super Elixir- en helt ny molekyl tar plats

  • | Johanna

Verso har förlanserat en helt ny produkt på Skincity!  Verso Super  Elixir  with NEAR 1 den första produkten någonsin med NEAR 1. Det är helt enkelt en ny unik molekyl framtagen och patenterad av VersoSkincare.  Denna kombination förstärker A-vitamins effekt på huden samtidigt som den även passar för den känsliga hudtypen då den ger mindre eller ingen irritation på huden på grund av dess stabila form.  

Verso Super Elixir

 

Stabilare vitamin resulterade i en ny molekyl

Grundtanken var att göra A vitamin mer stabilt. Genom att addera niacinamid för att få en mer stabil molekyl så togs istället en helt ny molekyl fram. NEAR 1 som är Niacinamidoethyl Retinoate innehåller A-vitamin + niacinamid – har en ökad förmåga att minska  glåmig hud och förbättra uppkomsten av ojämn hudton och hudstruktur. Slutprodukten, Verso Super Elixir ligger i en oiljebas för att lättare tas emot av huden och för att kunna vara utan både konserveringsmedel och andra ingredienser huden skulle kunna reagera på. Fördelen med denna produkt är att den passar såväl en känslig hudtyp som en fetare hudtyp då den balanserar talget i huden.  

Applicera ett par droppar, fler om du är torr och färre om du har en blandad/ fet hudtp

Innehåll

I Super Elixir har man adderat så få ingredienser i INCI-listan, produkten är även parfymfri. Några av de som bidrar i denna delikata kombination och gör sammansättningen är A vitamin + niacinamid, Laktritrotsextrakt och Squalane. A vitamin + niacinamid –  Fördelen med NEAR 1 som är patenterad av Verso är att den förstärker A-vitaminets effekt samtidigt som den inte orsakar irritation på huden.  

Laktritsrotextrakt – Förutom att det har en lugnande effekt är det också utjämnande på hudtonen. Det är också en antioxidant som stärker och skyddar huden från de synliga effekterna av miljönstressfaktorer, främjar strålande och jämn hudton.  

Squalane – Vanlig i hudens sebum därför lätt att tas upp av huden och gör sig bra som en bra  bärare i en hudvårsprodukt som gör Near 1 mer aktiv.  Squalane gör också huden mycket mjukare och smidigare.  

Använd alltid SPF dagtid

Så här använder du produkten

• Applicera på morgonen eller kvällen, några droppar antingen ensamt eller med annan hudvård 
•Använd alltid  SPF under dagtid,  för att bibehålla resultatet och en hälsosam hud. 
• På en talgrikare hud som är blandad/fet använder du mindre droppar, på en torrare hud kan man istället använda fler. 
 
 

Kombinera gärna med andra produkter från Verso sortimentet

Kombinera med andra produkter

Man kan använda Super  Elexir ensamt som en enda produkt i sin hudvårdsrutin då den år så pass effektiv och multifunktionell med sitt innehåll. Men det försämrar inte effekten att kombinera med andra produkter om man så vill.

  • Verso Enzym Peel-  Peela huden regelbundet så kommer efterföljande produkter absorberas bättre. Samtidigt ger Verso Enzyme Peel förbättrad lyster och jämnare hudton. Använd alltid SPF under dagen vid sol exponering.
  • Verso Super C Serum -Super Elixir kan i denna kombination användas under natten medan Verso Super C Serum appliceras under dagtid och bidrar till att förstärka en jämnare hudton.
  • Verso Daily Glow– Applicera Verso Daily Glow under dagen för att addera extra antioxidanter som skyddar huden samtidigt som den jobbar på  ojämn hudton och ger ett direkt glow tack vare syntetisk mica.

Studier

Under utvecklingen av NEAR 1 gjordes en stuide på kvinnor 45–65 års åldern, effektivitetstuiden gjordes i södra Europa. Produkten applicerades morgon och kväll efter rengöring.  Man såg ingen rodnad eller allergisk reaktion och därmed kan Verso Super Elixir till fördel rekommenderas även för den känsliga huden som vill gärna addera en A-vitaminderivat produkt i sin hudvårdsrutin. Självuppskattningsformuläret användes under studiens gång, deltagarna fick ange hur de upplevde huden. Man analyserade bilderna som togs i VISIA system skin scan, en dermatolog utvärderade även resultatet. Studien pågick under 3 månader och testpersonerna upplevde förbättring på reducerade mörka fläckar, huden kändes ljusare, mjukare och lugnare.

När kan man se resultat av produkten, det är väldigt olika men några användare såg resultat efter 6 veckor. Använd inte produkten under graviditet eller amning.  Öppnad förpackning håller i 12 månader, färgen kommer inte att ändras med tiden.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.