Vi lanserar ESPA – lyxigt holistiskt spamärke

  • | Johanna

Nu har vi lanserat ett nytt märke igen! Denna gång är det ESPA! ESPA grundades 1992 utifrån en holistisk filosofi med fokus på välbefinnande och en tanke om naturligt effektiva hudvårdsprodukter som ger resultat som man både kan se och känna. Märket har flera olika hudvårdslinjer som man kan skräddarsy utefter sin hudtyp och behov men vi hittar även spännande produkter för hemmet.

Kvinna i badrock med hudvårdsprodukter i handen

En av mina nya favoritoljor från Espa, Optimal Skin ProSerum 

Holistisk hudvård

ESPA hittar man på över 500 olika exklusiva spaanläggningar med exklusiva behandlingar. Grundtanken är ett holistiskt välmående för sinne och kropp. En kombination av innehåll av växtextrakt, marina aktiva ämnen och eteriska oljor för att erbjuda de mest naturliga produkterna, med ingredienser av högsta kvalitet från naturen. Man  finner ett stort sortiment för både kroppen, håret, hudvård men också ett spännande sortiment för hemmet, där man hittar ljuvliga dofter.

Två produkter vid en källa

Optimal Skin ProSerum och Optimal Skin Pro- Cleanser

Sortimentet för kropp och själ

Det mest spännande av allt är hemmasortimetet  där man kan välja Positivity Candle som sprider en lugnande doft. En produkt som kommer bli en riktig storsäljare  är troligen den fina diffuser man kan addera aromaterapiolja till,  Aromatic Essential Oil Diffuser sprider väldoftande arom samtidigt som den ökar luftfuktigheten i hemmet. Addera Soothing Aromatherapy Single Oil  för att få en avkopplande och lugnande effekt i rummet eller Restorative Aromatherapy Single Oil  om du vill öka balansen och ger en känsla av harmoni. Diffuser är perfekt för den som sitter en i torr arbetsmiljö. Man gör huden en tjänst genom att öka upp fukten. Smart knep på vintern. Denna kommer jag i alla fall att ha ståendes bredvid mig på skrivbordet, för att öka fukten till huden under vinterhalvåret när man känner sig som torrast.

kvinna som håller i Optimal Skin Pro- Cleanser-

Optimal Skin Pro- Cleanser- en av storsäljarna som kommer komma inom kort

Mina favoriter 

Optimal Skin Pro- Cleanser- En av de storsäljande produkterna i sortimentet är denna citrusdoftande multirengöring. Enzymer, exfolierande korn djuprengör huden och  fungerar även som en mask på huden. Går utmärkt att använda varje dag och vill man använda den som en mask låter man de ligga kvar 15 minuter på huden. Har nog aldrig känt mig så ren och fräsch i huden efter att jag har använt denna. Denna produkt kommer komma in längre fram.

Optimal Skin Pro Serum–  En härlig olja som lätt och smidigt går in i huden och återfuktar precis på rätt nivå, perfekt efter rengöringen. Ultimat produkt för att få bukt med torrhet  i huden,  och produkten löste detta åt mig när jag hade en torrhetsperiod.

Yuzu & Ginger Cleansing Sorbet– Detta är en riktigt spännande produkt, för dig som verkligen vill känna dig att huden är rengjord på djupet och samtidigt få en frisk upplevelse. Rengöringsbalm som också kan användas som en närande och återfuktande ansiktsmask genom att lämna kvar den på huden 15 minuter innan den sköljs av. Vi hittar  ingefära, mango och  Yuzu-olja  som smälter bort orenheter och ger huden nytt liv.

Optimal Skin Pro Serum

Optimal Skin Pro Serum

Ingredienser

Man har valt att gå på den naturliga linjen så långt det går. Man har uteslutit mineralolja, istället används naturliga växtbaserade alternativ som jojoba.  Silikon används inte heller, man använder extrakt av oliv- och kokosnötsolja för att produkterna ska kännas mjuka som siden. Även växtbaserad alkohol där det är nödvändigt. Parabener används inte heller, man har ersatt dem dem med naturliga konserveringsmedel där det är möjligt.

Där det har varit möjligt har man undvikit  PEG:er och ersatt med naturliga alternativ.  Det förekommer annars i badoljor och vissa rengöringsprodukter där man inte hittat någon bättre ersättare. SLS & SLES – Sodium Lauryl Sulfate (SLS) och Sodium Laureth Sulfate (SLES) har man också försökt undvika och hitta naturliga alternativ som är växtbaserade ytaktiva ämnen som kokosglukosid och natriumkokoylsarkosinat.

Hållbarhet

Något som ligger ESPA varmt om hjärtat är att vara ett naturligt varumärke med hållbarhet, att skydda naturen och att stödja planeten.  Inga produkter är testade på djur.  Kartonger, armering och pappersomslag  är återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara. Man försöker använda minsta möjliga plast.  Trots de extra produktions- och fraktkostnaderna har man valt glasförpackningar då de är lättare att återvinna. Biokemister formulerar produkter med högsta kvalitet av ingredienser som finns i naturen. Med innehåll av växtextrakt, marina aktiva ämnen och eteriska oljor som jobbar  i synergi med att leverera naturligt effektiva produkter för huden.

 

Tycker ni märket känns lika spännande som jag gör?  🖤🖤🖤

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.