Elins hudresa med Eksem & Perioral Dermatit

 • | Sara

När jag läste denna hudresa var igenkänningen hög. Eksem & Perioral Dermatit är hudtillstånd som jag vet att många med mig tampas med. Elins hudresa blir en påminnelse om att för oss med känslig hy är less is more nästan alltid ett vinnande koncept med fantastiska resultat. Låt oss lämna över ordet till Elin.

Elins hudresa

Det är 6 månader mellan bilderna.

”Jag har fått så fin hjälp med tips på produkter och även råd att låta bli i perioder när huden säger ifrån. Jag litar helt enkelt på deras råd samtidigt som jag vet att jag måste komma ihåg att allt inte passar just min hud.”

Elins hudresa

Jag har haft atopiskt eksem sedan jag var liten och får i vuxen ålder även utbrott med perioral dermatit i perioder. Jag tog kontakt med Skincity för ungefär ett år sen första gången och känner en enorm tacksamhet för det här företaget och hudterapeuterna på Skincity. Jag har fått så fin hjälp med tips på produkter och även råd att låta bli i perioder när huden säger ifrån. Jag litar helt enkelt på deras råd samtidigt som jag vet att jag måste komma ihåg att allt inte passar just min hud. Att hitta rätt produkter för mig har tagit ett tag då den är såpass reaktiv, men det har det varit värt! Det är en ovärderlig trygghet efter att ha kravlat genom denna djungel av produkter så länge.

Jag har också lärt känna min hud mycket bättre under den här resan, ett bra exempel inträffade i somras. Min hud i ansiktet brakade ihop totalt av långvarig stress, mycket känslor, dåliga vanor och frekvent överanvändande av starka produkter. När det var som värst fick jag knappt upp munnen på morgonen och ingenting hjälpte, dessutom var vi långt från civilisation och slogs med en av eksemmänniskornas värsta enemy; myggen! Jag smorde med allt som kom i min väg kändes det som, tills jag fick rådet att sluta helt ett tag och det gjorde susen! När det äntligen lagt sig landade jag i att jag får fokusera på skyddande, återuppbyggande, fuktgivande och framför allt lugnande produkter, då mår min hy som bäst.

Kortison utvärtes kommer nog tyvärr alltid vara en del av mitt liv men i betydligt mindre skala nu när jag har en hudvårdsrutin som funkar för mig. Jag trodde väl aldrig att jag skulle gå en hel vinter utan utslag som blossar upp, skillnaden är verkligen underbar.

Elins hudvårdsrutin

Eksem och PD produkter

Stort tack till Elin för att du delade med dig av din inspirerande hudvårdshistoria. Jag vet hur tufft både eksem och perioral dermatit kan vara och din resa är så uppskattad för att guida andra. ♡

Följ din hudresa du också! Att ta bilder vid start med nya produkter och även under tiden är verkligen det bästa sättet för att följa dina resultat. Och likt Elin är du såklart varmt välkommen att dela dina resultat med oss, vi vill gärna se! Maila mig och mina kollegor: info@skincity.seSara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Elins hudresa med Eksem & Perioral Dermatit”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lillie skriver:

  Hej Sara!

  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig för att få råd beträffande P Dermatit, kan sända över foton.

  Mvh Lillie

  • Sara skriver:

   Hej Lillie,

   Vi hudterapeuter kan inte ge en diagnos på en hudsjukdom, de kan endast en läkare men självfallet kikar jag gärna och guidar i vad jag tror och vad som är en passande behandling.
   Du är varmt välkommen att maila till info@skincity.se och skriv att du önskar att Sara svarar så ser jag till att kika. 🙂

   //Sara

 2. drolleee skriver:

  Medel mot eksem – https://tonzes.com/eczemse.htm Min son har haft mycket eksem och utslag, den här salvan är den första som verkligen har hjälpt. Jättebra och fullt betyg!