Make-up artisten ger sina bästa tips

 • | Sara

Vem med mig är nyfiken på hur make-up artisten applicerar sin makeup och vill veta alla hennes hemliga tricks?! JAAA TACK 😍 Denna vecka gästbloggar min fina kollega Anna som är utbildad hudterapeut och hon är även utbildad make-up artist och Brand Ambassador för MAKETHEMAKE på Skincity. Vi får kika in hennes make-up garderob och exakt hur hon applicerar för bästa effekt. Häng med!

Anna MTM produkter

Annas foundation garderob

Välj produkter efter din hudtyp och årstid 

Nu när våren börjar titta fram så brukar jag byta ut min make-up till lättare och mer lystergivande produkter. Här gillar jag främst att jobba med flytande produkter i den mån det går för att få ett härligt och naturligt glow. Just nu är Bakuchiol Second Skin Foundation samt Omega Liquid Blush två favoriter som jag inte klarar mig utan. 

Innan vi applicerar vår make-up är det viktigt att man preppar huden, gärna med mycket fukt. Jag möter många som upplever att make-upen nästan krackelerar under dagen. Detta beror ofta på att huden är yttorr, vilket är supervanligt när vi har väderomväxlingar. Då kan det var dags att kika över sin hudvårdsrutin och få in mer fukt i form av ett serum eller mask.  

Applicering – viktigare än vad man tror

För att få ett hållbart resultat som verkligen sitter hela dagen är det viktigt att vi applicerar vår bas på rätt sätt. Här behöver vi ta hänsyn till vilken foundation vi har, men också vilket redskap vi väljer. Med alla MAKETHEMAKE’s produkter rekommenderar jag att man ”stipplar” in sin foundation. Med detta menas att man använder sig av duttande och pressande rörelser med sin borste eller svamp för att få en så hudnära applicering som möjligt vilket ger ett jämnare och mer naturligt resultat.  

Anna makeup

Kika in hudspecialistens instagram för video där jag applicerar min makeup

Tänk utanför boxen 

Jag brukar alltid se det som att det inte finns några regler när vi pratar make-up. Alla produkter har inte bara ett syfte utan går oftast att använda på många olika sätt. Ett rouge behöver till exempel inte bara vara ett rouge utan går även att ha som ögonskugga eller eyeliner. Om du har en flytande rouge kan vi även applicera den på läpparna.  

Samma sak gäller med highlighter och foundation. Varför måste man lägga sin highlighter efter sin bas? Svaret är enkelt, det behöver vi inte! Vi blandar dom istället! Då får vi en lite skirare foundation med mer lyster. Och är det så att vi inte har en flytande highlighter så kanske vi har ett lystergivande serum eller olja som vi kan blanda i vår foundation för samma effekt. 

Capric Golden Bonze Palette & Capric Berry Face Palette 

Paletter i alla slag är något som får mitt make-up artist hjärta att dunka lite extra. Här har vi flera olika färger samt nyanser som vi kan välja att jobba med på många olika sätt. Med Capric Golden Bronze Palette kan vi framhäva våra drag i ansiktet genom att använda den matta bronzern som en contour för att sedan gå över men den lystergivande bronzern för att tillföra lyster och glöd till huden.  

I Capric Berry Face Palette så hittar vi bland annat en fantastisk rouge som ger mycket pigment samt en highlighter som ger det där perfekt glowet. Alla dessa fantastiska färger går ju såklart även utmärkt att använda på andra områden i ansiktet för den kompletta make-upen. Till dessa paletter är Sheer Blush Brush det perfekt kompisen. Denna borste är min absoluta favorit och går att använda till alla typer av puder. 

Anna C MTM Face

Till sist vill jag bara tacka för att ni har hängt lite här med mig idag, och jag hoppas att ni nu känner för att plocka fram alla era produkter där hemma och experimentera lite med olika färger och produkter. Glöm inte att det viktigaste av allt är att ha kul. /Anna

Har ni några funderingar till Anna så är det bara att ställa dem nedan! ♡

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Make-up artisten ger sina bästa tips”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Hur gör man med puder? Förstörs inte lystern av ett puder? Hur får man basen att stanna kvar utan?
  Hur jag än gör så försvinner det alltid på nästippen..
  Vill gärna ha en såndär glowig, lystrig och fräsch bas

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Emma!

   Här hade jag tipsat dig om att antingen använda ett lystergivande settingpowder som inte tar bort den härliga lystern man byggt upp. En favorit är pudret i Capri berry/apricot face palette. Eller testa att faktiskt applicera ditt settingpowder INNAN din bas, om man önskar att dämpa överflödigt talg på huden för att sedan följa upp med dina lystergivande produkter.

   Men vill man som jag kanske inte använda puder vissa dagar så är Melon moisture mist ett fint val. Denna mist hjälper till att fixera din make up så att den får en bättre hållbarhet.

   Kram Anna

 2. Anna skriver:

  Vad använder du under ögonen?