Min hudvårdande morgonrutin!

  • | Sara

Det första jag gör när jag vaknar är att gå till Nespresso maskinen, låter så fint när vänner berättar hur de börjar dagen med varmt vatten med citron men tyvärr har jag inte riktigt kommit dit än hehe, sedan börjar jag med hudvården.

Hudvårdsrutin på morgonen

C-vitamin är favoriten

För att rengöra ansiktet använder jag mig C-Esta Cleansing som ni kan läsa om i tidigare inlägg där jag presenterade min kvällsrutin. Efter detta följer jag upp med Rehydrating Ginseng Toner vilket är en mist som gör den lätt att applicera.

Här är huden optimalt redo för serum och Medik8s Super c30+ Intense är verkligen ett säkert val. Innehåller en hög halt stabilt C-vitamin (L-askorbinsyra) förstärkt av ferulinsyra tillsammans med andra antioxidanter för ett överlägset skydd och lyster. Utöver den direkta effekten som produkten ger så över tid ger den även effekt på att jämna ojämnheter i hudens struktur vilket jag själv har märkt.

Till ögonpartiet har vi mini kompisen, C Tetra Eye. Ett ögoncreme med stabiliserat C-vitamin anpassat till just de känsliga partiet som framförallt ljusar upp fint. Sedan följer jag upp med dagcremen Superfood Day Cream som varit en favorit under en lång tid. Med antioxidanter, omegafettsyror, vitaminer och prebiotika bidrar den till en hälsosam hud med lyster.

Elemis Superfood day cream

Efter dagcremen är det dax för min Jade roller. Denna har jag använt under ett års tid och tycker att den gör sån stor skillnad på svullnad. Jag försvarar den i kylen för ännu bättre effekt. Detta är alltså ett massageverktyg som har många fördelar, ökar cirkulationen, minskar svullnad, hjälper huden att absorbera produkterna osv. Går även fint att använda till kvällen.

Sista steget innan makeup kan ni nog alla utantill solskydd såklart. Här är favisen, Brightening UV. Detta är de bästa uv-skyddet jag hittat och passar min hy så fint. Med sina hudvårdande och korrigerande egenskaper jämnar den ut, ger lyster och skyddar huden.

Brightening UV från Skinceutials

Inom kort tänkte jag tipsa er om en enkel men fin vardagsmakeup under 10 minuter. Hur låter det? 🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Min hudvårdande morgonrutin!”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. C skriver:

    Vart köper man en sån roller? 🙂