Min hudvårdsrutin till kvällen

 • | Sara

Jag älskar själv att läsa om andras hudvårdsrutin så idag tänkte jag visa er min hudvårdsrutin till kvällen just nu. För det är just de, på samma sätt som huden är i konstans förändring så bör även ens hudvårdsrutin ändas för att tillhandahåll dina behov just nu. För exempel, till vintern så adderar jag mer näring och till sommaren drar jag ner på näringen och boostar istället med fukt.

Jag har en normal hudtyp i grunden men kan lätt bli yttorr och har även en viss känslighet i huden. Jag blandar mycket mellan olika märken i min rutin och för min hud går det bra men har du en mer känslig hy eller är ny till avancerad hudvård kan det vara bra att hålla sig till ett och samma märke. Till det roliga, produkterna! 🙂

Mitt badrumsskåp

Dubbelrengöring

Jag börjar min rengöringsritual med ett micellärtvatten. Här är min favorit Bioderma Sensibio H2O och detta är nog den produkt som jag använt mig av allra längst tid. Det är en riktigt favorit som alla makeup-artister använder sig av. Den avlägsnar makup-up och smuts från dagen för att rengöringen nummer 2 sedan ska få möjlighet att rengöra huden.

Till mitt andra steg för kvällen, C-Esta Cleansing. Alltså denna rengöring är så grymt bra. En rengöringsgel som rengör utan att irritera och hjälper till att glowa till huden då den innehåller c-vitamin. Kommer ihåg hur min kollega Johanna T på kundrelationer tipsade mig och denna min första vecka på jobbet och sedan dessa har det varit en favorit.

Lugnande essence, skonsam syra och effektiv retinol

Sedan kommer Safe me. Relief Moisture Toner, en återfuktande och lugnade essence, passar lika bra till morgonen som till kvällen. Jag applicerar denna med hjälp av Skincitys The Facial Pad, vad som gör dessa så bra i jämförelse med en vanlig pad är att dessa inte absorberbar lika mycket produkt utan produkten hamnar där den ska, på din hud.

Efter essence kommer leave-on exfoliering och min favorit är Lite Lytic TX  från Epionce. Den passar min hy som handen i handsken. Ger en effektiv men skonsam exfoliering med hjälp av 0,5% salicylsyra och azelainsyra. Förstorade porer minskar, talgproduktionen balanseras och hudtonen jämnas ut fint. Denna använder jag varannan kväll.

De kvällar jag inte använder mig av Lite Lytic TX applicerar jag Retinol 0.3 från Skinceuticals. Wow vilken skillnad retinol gör för fina linjer och ojämnheter i huden. Det finns liksom att liv innan retinol och ett efter 😉 När jag först prövade Retinol 0.3 var jag lite tveksam, vad kan 0,3% retinol göra för min hud. Jag som använt mycket högre % innan men ack så fel jag hade, det är drag i denna lilla rackaren då det är rent retinol. Denna låter jag verka i ca 30 minuter innan jag följer upp med creme.

Djupgående serum

Till ögonpartiet applicerar jag varken Lite Lytic TX eller Retinol 0.3 utan Eye serum LCA fx130 från Priori får jobba här. En aktiv produkt men som är anpassade till de känsliga partiet kring ögonen. Jag tycker denna ger effekt på allt, minskar mörka ringar, svullnad och fina linjer.

Nu behöver min hud en fuktboost och bästisen är Hydr8 B5 Serum, en lätt gel som innehåller uppmjukande pantotensyra (vitamin B5) och fuktgivande hyaluronsyra. Går även fint att använda kring ögon, gos!

Cremer

Nu är ansiktet preppat innanför creme och ögoncreme. Jag börjar med nattcreme och just nu är Advanced Night Restore favoriten. Den innehåller bland annat resveratrol som har bevisad effekt när det gäller att förlänga cellernas livslängd, vilket gör att huden friskare ut. Cremen innehåller inte syra eller retinol vilket gör att den passar ihop med mina övriga produkter 🙂

Medik8 produkter

Till ögonparitet och läpparna får Hyper Sensitive Hypoallergen Eye & Lip Fluid verka. Denna är toppen till oss som lätt blir yttorra. Ger mycket fukt utan att kännas tung. För att toppa detta kalas så måste ju även bryn och fransar få lite kärlek och då är Full Lash & Brow min favorit. Ger mer och längre bryn och fransar. Dock gäller det att ha tålamod då det tar lite tid innan man ser resultat men efter 3 månader tyckte jag att jag såg en skillnad.

I nästa inlägg kommer uppföljningen, min morgonrutin! 🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Min hudvårdsrutin till kvällen”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Denise Brantefelt skriver:

  Hej, jag vill gärna höra mer om din serumrutin! Just kombinationen retinol + fuktserum. Har hört att man ska undvika efterföljande serum för att få maximal effekt av retinolen. Eller räcker det att vänta 30 min som du gör? Jag vill gärna använda bägge eftersom jag också är yttorr.
  Kram!

 2. Johanna Thuresson skriver:

  Spännande läsning!!☺️✨

 3. Johanna Thuresson skriver:

  Spännande☺️✨

 4. Greta skriver:

  Woow!