Poddavsnitt 46: Hudterapeutens spaningar 2021

  • | Sara

Nu är vi snart en hel månad in i 2021, tiden går så fort! Denna vecka har jag & yasemin gjort en djupdykning i vad hudvårdsvärlden har att bjuda på detta år. Vi har scannat av beauty tidningar, kommande produktlanseringar och forskning för att spå vilka som kommer vara årets stora trender. Vilka ingredienser och produkter är på tapeten i år? Alla dessa spaningar kan ni lyssna in till i dagens podd.

sara och yasemin för podden

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Har ni frågor, funderingar, feedback på våra avsnitt eller ja vad som helst får ni gärna maila oss: Podd@hudspecialisten.se 

Låt oss kika på våra produkttips: 

Minimalistisk hudvård

Vegan Kombucha Tea essence från Dr.Ceuracle

En multiprodukt som används som ett återfuktande essence water, ansiktsvatten, serum och fuktmask. Formulan innehåller Kombucha som är rik på B-vitaminerna B2, B6 och B12. Jag älskar verkligen denna härliga essence och skriver mer om den HÄR.

I podden så nämner jag att man enkelt kan göra en sheetmask av denna härliga essence och det gör du med The Lotion Mask.

Hudvård + teknik = sant

LUNA 3 Normal Skin från Foreo är yasemies favorit! En innovativ och skonsam ansiktsborste i mjukt silikon som effektivt och snabbt avlägsnar smuts och överskottstalg. Tillsammans med en uppstramande massageinställning så hjälper den även huden att bli smidigare.

Och UFO 2 från Foreo är min hud-bästis och just nu är jag helt inne på sheetmasken Manuka Honey Face Mask till. Varje behandling med UFO 2 består av en noggrant utvald kombination av temperatur och pulseringsintensitet för en maximal effekt och lugnande ansiktsmassage. Värme ökar ingrediensupptaget genom att vidga porerna samt får ansiktsmusklerna att slappna av. Kyla dämpar svullnad och porer samt stramar upp huden.

foreo

Handvård

Nyheten Super Anti-Aging Hand Cream från Dr. Barbara Sturm är en rik handcreme som absorberas snabbt, förbättrar fasthet och mjukgör en torr hud. Extrakt från blomman tusensköna hjälper till att jämna ut hudtonen medan hyaluronsyra, mangostan och kvitten har en djupt återfuktande effekt som minimerar synligheten av ålderstecken.

Hudbarriären & mikrofloran

Nourishing Cream från Verso

En intensivt närande creme som ger långvarig återfuktning på djupet. En mix av ingredienser som havrelipider och -oljor (rika på ceramider och hudidentiska fettsyror), niacinamid och hydrolyserat jästextrakt, säkerställer fukten samt förbättrar hudens skyddande barriär.

verso night

Antiinflammatorisk hudvård

Mahonia Clear Skin Formula från Neal´s Yard är ett renande och balanserande örtextrakt för huden. Den är rik på antioxidanter och kan hjälpa till att lindra inflammationer, stimulera kollagensyntensen och binda fukt till huden. Används invärtes tre gånger per dag genom att blanda 2 ml extrakt med en liten mängd vatten. Rådfråga alltid din läkare innan intag av kosttillskott.

Kraft från havet

Pro-Collagen Marine Cream SPF30 från Elemis är en behandlande fuktcreme som motverkar åldrande och minskar djupet på rynkor och fina linjer. Rödalger som är rika på essentiella fettsyror, aminosyror, vitamin B1, B2, B12, C och E och motverkar fria radikaler. Formulerad med en blandning av solfilter för att ge ett bredpektrum-skydd.

podd Elemis

Alla produkterna hittar du även samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 46: Hudterapeutens spaningar 2021”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Maria skriver:

    Verso Nourishcreme är fantastisk! Köpte min första nu i december och kommer aldrig sluta köpa den! Verkligen barriärstärkande och otroligt återfuktande. Räddare dagar som dessa 🙂