Poddavsnitt 60: Rätt hudvård till tonåringen

  • | Sara

I dagens podd kikar vi närmare på ett lyssnarmail med funderingar kring tonårshy. Hur behandlar man en ung hy på bästa sätt?

Sara tonårshy

Som bekant så händer det mycket med kroppen i tonåren. Mängden könshormon ökar vilket ofta kan leda till att hudens talgkörtlar producerar ett överskott av sebum (talg) som kan täppa till porerna och leda till inflammerade finnar. Något som är lätt hänt i jakten på en bra hudvårdsrutin är att man torkar ut huden vilket kan förvärra problemen. Generellt, satsa istället som ung tonåring på en enkel rutin med rengöring och creme. När man kommit upp till övre tonår kan man varsamt addera en exfoliering. In och lyssna för den optimala hudvårdsrutinen till tonåringen! 🙂

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Nedan hittar ni alla produkter från dagens avsnitt! Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada!

Låt oss kika på veckans produkttips:

Tea Tree Purifine 30 Cleansing Foam från Dr.Ceuracle är en härligt löddrande och rengörande foam. Applicera en tio kronas storlek i handen och löddra upp med vatten. Kan användas både morgon och kväll och är idealisk för en känslig acne-benägen hud men passar även alla hudtyper. Formuleringen är gjord på 30% Tea Tree extrakt som behandlar och förebygger orenheter.

tea tree tonårshy

Applicera sedan kompisen Tea Tree Purifine 80 Cream från samma märke både morgon och kväll. En lätt 24h-creme med hela 80% tea tree-extrakt. Innehåller även havtornsextrakt och centella asiatica. Cremen både lugnar, återfuktar och balanserar en oren hud som lätt får finnar och blemmor. Passar alla hudtyper, särskilt en känslig och acne-benägen hud. Dessa två, rengöring och creme utgör en utmärkt hudvårdsrutin för en yngre tonåring eller vem som, jag själv älskar båda dessa som sommarprodukter. Lätta med mycket fukt och lugnar inflammationer.

De finns även ett passande kit från Paulas Choice till alla tonåringar, vare sig de är 13 eller 19, nämligen Calm Set – Oily Skin / Calm Set – Dry Skin

En komplett hudvårdsrutin med rengöring, mild exfoliering, dagcreme och nattcreme. Passande alltså om man önskar några fler steg. Produkterna är anpassade för allra mest känsliga huden, balanserar och stärker hudbarriären.

paula calm tonårshy

Till en något äldre tonåring med mer finnar, plitor och eventuell akne vill vi tipsa om Paulas Choice andra superkit: Clear Regular Strength Set 

En något mer aktiv hudvårdsrutin som passar en blandhud och fet hud med akne. Kitet består av en rengöring, en leave-on exfoliering, en dagcreme och en nattcreme som tillsammans minimerar överflödigt talg och porer utan att orsaka irritation och rodnad.

paula clear tonårshy

(Upplever man Nodulocystisk akne – svår och djupt liggande akne (som cystor) med risk för permanent ärrbildning så rekommenderar vi att rådgöra med läkare vad som är bästa alternativet för just din hud. Svår akne är nämligen svårt att behandla med hudvårdsprodukter och medicinering kan istället vara passande.)

Produkterna vi pratar om i podden hittar du även samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.