Så undviker du Mallorca- acne i sommar

 • | Sara

En vanlig fråga nu när det är sommaren – vilka solskydd ska jag välja för att undvika mallorca- acne? Denna fråga har jag ägnat dagens blogginlägg åt. 🙂

instagram för mallorca-acne

Acne aestivalis = Mallorca-acne

Mallorca Acne har egentligen ingenting med Mallorca att göra utan det riktiga och korrekta namnet för tillståndet är Acne Aestivalis. Denna typ av acne är en sorts solallergi som kan uppkomma av UV-strålning i kombination med vissa ingredienser i produkter. Tillståndet visar sig ofta som små prickar/plitor efter solexponering. Nummer 1 för att undvika denna allergi är att hoppa över att aktivt sola, sedan gör produktvalen stor skillnad.

Bort med gamla hudceller

En bra hudvårdsrutin börjar redan vid rengöringen, det är sen gammalt. Detta är ett jätteviktigt steg för att inte porerna inte ska bli tilltäppta. Tilltäppta porer kan orsaka acne.

Om du vet med dig att du har lätt att få acne under sommaren, välj gärna en rengöring som är lätt exfolierande likt Purifying Wash från Epionce. Denna innehåller 0.6% salicylsyra. En mild men effektiv syraprodukt, perfekt under sommaren. Den löser effektivt upp tilltäppta porer och behandlar samt motverka uppkomsten av finnar utan att torka ut huden. En härlig gel konsistens med en doft av spearmint gör den till mångas favorit!

Epionce rengöring för acne

Effektiv rengöring, yeeah

Hoppa över parfym & välj ett fysikaliskt solfilter

Parfym i solskydd och även kemiska filter kan ge uppkomst till plitor så hoppa med fördel över dessa om du har lätt för att få acne. Kika istället efter fysikaliska solfilter vilket det finns två av: titandioxid & zinkdioxid.

Har du en fetare hud kan det också vara bra att välj ett lättare solskydd, speciellt på bröst, axlar, rygg och i ansiktet där talgproduktionen är som högst.

Coolas SPF 30 Matte Unscented tycker jag är en stjärnprodukt. Utan parfym och med ett fysikaliskt filter skyddar den och ger huden en jämn matt yta. Den mineralbaserade formulan är även berikad med antioxidanter och C-vitaminrik nyponolja, som bekämpar skadliga fria radikaler. Perfekt att köra med sommaren lång.

En annan produkt som är helt utan doft och med ett 100% fysikaliskt filter är Somd Physical Defense SPF 40 från Obagi Medical. De jag gillar med denna är att den passar lika bra till face som till body.

Något annat som är viktigt att tänka på är att inte glömma bort dina kläder. Svett och blötta badkläder kan verka tilltäppande på porerna, så ha gärna med ett ombyte efter träningen och simturen för att slippa plitorna.

Skyddande kapslar

Till sist vill jag tipsa er om 360D Plus Oral Capsules från Heliocare som komplement till ditt solskydd. En innovativ produkt som är utvecklat för att bidra till en ökat skydd mot solkänslighet. B3-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, prebiotika och Fernblock hjälper huden att bygga upp sin motståndskraft.

Heliocare kapslar

Nu går jag på semester i en månad, men kommentera gärna så svarar jag i augusti. Önskar er en underbar sommar! <3

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Så undviker du Mallorca- acne i sommar”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sara skriver:

  Hej bästa Sara!
  Jag har idag min första semesterdag och har spenderat den med dig och Yasemin i öronen (jag har sparat era senaste avsnitt för att ha något roligt att se fram emot nu när jag äntligen får vara ledig).
  Efter att ha kämpat med problemhy i 15 år hittade jag till Skincity och Hudspecialisten.se för snart ett år sedan. Jag läste på och började se resultat. För några månader sedan blev min hud hemsk igen: jag ville testa allt, samtidigt, och min hud blev minst sagt förvirrad. Men efter att ha mejlat med 2 underbara medarbetare på Skincity som hjälpte mig bygga en ny rutin har huden repat sig. Hudtonen är jämn, inga nya akneärr, och områden som tidigare haft vad jag tror är hormonell akne är nu nästintill helt aknefri!
  Jag skulle vilja fira detta med en ansiktsbehandling men jag vet inte vart. Tycker det är supersvårt att veta vilka ställen som är bra och vad man ska satsa på för behandling. Så, efter min långa utläggning, skulle vilja gå tillbaka till början: Er podd. Ett dröm avsnitt så här under semestern (eller när man är tillbaka till vardagen och behöver avkoppling) skulle vara era bästa tips på klinker/behandlingar.
  Tack för världens bästa podd!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Sara

   Vad roligt att du gillar podden, det glädjer oss verkligen att höra <3

   Tack att du delar din hudvårdshistoria, jättekul att du nu fått så fina resultat. Ska hälsa min kollegor 🙂

   Superbra tips på poddämne, behandlingar är verkligen ett toppenbra komplement till sin hemmahudvård. Så länge kan jag tipsa dig om två av mina favoritsalonger i sthlm:

   SKINMEDICAL

   och

   Qvi Si

   Kram Sara

 2. Didi skriver:

  Vore bra med bild på denna acne skulle se ut, då jag aldrig hört om den men kanske är en av de som har det.
  Tack 🙂