Skincity Skincare – Före & Efter Melasma

  • | Sara

Pigmenteringar och melasma är hudtillstånd som ofta är envisa, vilket gör att jag är så himla glad att kunna dela denna hudresa med fantastiska resultat! Låt oss lämna över ordet till Hanna.

before-after_hanna_scsc

Bilderna är tagna med 6 månaders mellanrum

”Jag hade många produkter från Skincity skincare hemma som jag redan använde men jag ville veta hur jag kunde kombinera och maximera dessa på bästa sätt.”

Hannas hudresa

Var ska man börja sin historia?! Min hud har efter två graviditeter bjudit på ordentligt med pigmentfläckar och melasma-utbrott. Dom första åren var det mest små fläckar som kom och gick, men ju äldre jag blev desto fler och större blev fläckarna och desto längre stannade fläckarna kvar. Självklart blir dessa värre under sommarhalvåret och bättre under vinterhalvåret. Så fort solen tittar fram dyker mina fläckar upp och självklart använder jag spf. Jag jobbar som barnskötare på en förskola och spenderar många timmar utomhus oavsett väder och vind. Numera använder jag spf året runt. Fläckarna gör att jag på riktigt ser ”smutsig” ut och jag skulle ljuga om jag sa att tillståndet inte påverkar mig även psykiskt. Helt ärligt så skäms jag för hur huden ser ut, det ser ut som jag inte tar hand om huden vilket jag gör. Jag har ägnat så mycket tid åt att letat och pröva olika foundations för att försöka täcka och gömma dessa fläckar men då jag inte vill se översminkad ut har det varit oerhört svårt.

Under semesterns sista vecka tog jag kontakt med Skincitys hudterapeuter via chatten på hemsidan. En tjänst jag använt många gånger och verkligen gillar. Jag hade många produkter från Skincity skincare hemma som jag redan använde men jag ville veta hur jag kunde kombinera och maximera dessa på bästa sätt. Jag förklarade min situation, när jag ser tillbaka på konversationen var jag rätt uppgiven över hudens tillstånd. Efter en stunds konversation hade jag en rutin skapad utifrån min huds behov, mina egna önskemål och produkter jag redan hade. Jag ville lägga fokus på pigmentfläckarna men även på att boosta huden som kändes yttorr och trött. 

Några stjärnor från Hannas rutin

Hannas hudvårdsrutin

Morgon

Kväll

Produkter som användas vid behov: Barrier Building Second Concentrate24H Barrier Extreme CreamMellow Moisture MaskTotal Repair Retinoate Treatment (Total Repair Retinoate Treatment använde hanna likt en intensiv-kur första 2-3 veckorna för att kicka igång huden) 

First con

Stort tack till Hanna för att du delade med dig av din hudvårdshistoria, så kul att verkligen se svart på vitt hur effektiva dessa produkter är.

Följ din hudresa du också! Att ta bilder vid start med nya produkter och även under tiden är verkligen det bästa sättet för att följa dina resultat. Och likt Hanna är du såklart varmt välkommen att dela dina resultat med oss, vi vill gärna se! Maila mig och mina kollegor: info@skincity.se
Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.