Här är årets serumnyhet!

  • | Yasemin

Åh nu är jag sådär barnsligt lyckligt igen. Ni som känner mig vet att jag älskar emulsioner, lotions och rika konsistenser och nu har det landat ett nytt serum i Skincity Skincare familjen… med just den konsistensen jag ÄLSKAR! Ni har väl inte missat Skincity Skincares nyhet Mellow Moisture serum med hela 20% glycerin?

Mellow moisture serum

Glycerin

Detta är en vanlig ingrediens i hudvård och en av de bästa om när det kommer till återfuktande egenskaper eftersom den jobbar fuktbindande. Det fina med glycerin är att den genom sin återfuktande effekt hjälper hudens översta lager att repareras och därigenom lindras irritation på hudytan.

Detta är en ingrediens som verkligen passar alla hudtyper eftersom det finns forskning som pekar på att glycerin efterliknar hudens naturliga fuktgivande faktor NMF. Oavsett du har en fet, torr, aknebenägen eller känslig hy så behöver du en balanserad hud med en stark hudbarriär och här hjälper glycerin verkligen till.

Mellow moisture serum

Mellow Moisture Serum

Självklart finns fukthjälte glycerin inkluderad i nya serumtillskottet. Glycerin i kombination med hyaluronsyra reducerar all form av torrhet i huden och den har en helt underbar (tål att upprepas: heeelt underbar) lotionkonsistens. Återfuktar direkt och långsiktigt och ger också väldigt fin lyster! Har man en hy där serum i gelkonsistens känns för lätt, oljor blir på tok för rika och går liksom inte riktigt in i huden så måste man testa detta serum. Jag upplever själv att lotions lättare absorberas och uppskattas av min hud.

Mellow moisture serum bild på konsistens

Konsistensen dårå… ren njutning i serumform!

Mellow moisture efter applicering lyster

Direkt efter applicering. Inte en tillstymmelse till torrhet och känslan håller i sig hela dagen…

Yasemin med mellow moisture serum

Spana gärna in denna pärla – jag är helt hänförd!

Betyget blir….

När jag fick serumet i min hand första gången och kände på konsistensen så vart jag så glad över hur härligt återfuktande den kändes och att den gav så fin lyster. Det var först efter att jag testat serumet ett par gånger som den verkliga wow-känslan kom. Detta serum räcker utan tvekan under solskyddet i sommar och eftersom jag är så otroligt kräsen på just serum och konsistenser så är detta ett galet bra betyg. Jag övertygade min kollega Therese med både känslighet och torrhet att testa serumet när huden var helt ur balans. Hon är också väldigt kräsen med vad hon applicerar när huden strejkar, det är mest Priori som blir hennes saviour. Jag lyckades övertala henne och detta var svaret jag fick morgonen efter:

”Alltså Yasemin serumet!!! Silkeslen textur! Jag kände direkt hur huden blev utjämnad och återfuktad. Över natten så dämpades rodnaden på huden och torrheten var som bortblåst. Nu ska jag använda den morgon och kväll, känns som ett måste för oss alla som lätt blir yttorra/fuktfattiga! Den är verkligen MAGISK!”

Vi enas om att ge serumet 5/5 ⭐️

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.