En balanserad kropp ger friskare hy

 • | Yasemin

En balanserad kropp och själ gör huden mer klar och välmående. Det är så mycket som påverkar huden inifrån, inte bara hormoner, stress eller dålig sömn utan faktiskt också kosten och olika brister på viktiga mineraler och vitaminer.

The Organic Pharmacy Skin Radiance kosttillskott

Rekomenderat är 4 kapslar Skin Radiance om dagen för en mer strålande hy.

Många kämpar och kämpar med hudvården för att bli av med finnar och akne, ibland med medicinering utfärdat av läkare, ändrar kosten eller börjar ta p-piller för att bli av med besvären. Men många tänker inte på att stress inte bara påverkar den mentala hälsan negativt utan även huden. Olika situationer som framkallar en onödig stress: stressigt jobb, stressig skolmiljö med mycket läxor och tentor, oro över sjukdom, ekonomi, skilsmässa, mindre hälsosamma relationer samt oro och ångest. Alla ger de ett stresspåslag som kan yttra sig  genom mindre fukt i huden. Denna fuktförlust minskar den yttre barriärfunktionen som i sin tur kan leda till att huden helt hamnar i obalans. En bra hudvårdsrutin hjälper såklart väldigt långt men ibland kan man behöva gräva efter andra orsaker.

Remedies to Roll och Multi-vitain & Mineral boost

Remedies to Roll och Multi-Vitamin & Mineral Boost som båda främjar en bättre hy genom sinne och via kroppen.

Hjälp kroppen koppla av och stärkas

Det är verkligen svårt att koppla av ibland. Livet med jobb, barn, aktiviteter, studier mm får oss att bara ånga på, inte stanna upp och reflektera och under tiden flyger tiden förbi. Ibland känns det mest som att man bara åker med utan att styra något själv. Man behöver avkoppling, alla behöver det. Man måste ge sig den tiden ett par minuter om dagen räcker långt. Jag läste för inte så länge sedan att om man ger någon en riktigt god kram och längre än 20 sekunder så utlöses en kemisk explosion av glädje och kärlekshormoner i hjärnan. Det är hormonet Oxytocin (som också kallas må-bra-hormonet och kramhormonet) som utsöndras och fördelarna när man kramas blir så att man blir mer motståndskraftig mot stress och får ett längre och sundare liv. I samma artikel läste jag även att frekventa kramar hjälper till att hålla förkylningar och andra sjukdomar borta. Jag var ju tvungen att testa detta med min man. Vi gillar kramar i vår familj men man kramas ju oftast bara som hastigast, inga långdragna kramar. Hela grejen kändes nästan fånig, att vi bara skulle stå där och kramas, länge! Jag fick  förklara för honom vad det gick ut på och att ”Nu ska vi kramas i mer än 30 sek”. ”Jaha?”  var svaret som levererades med en skeptisk och frågande blick. Vi testade i alla fall och  trots att kramen inte var helt avslappnad först så släppte det mer och mer. Det var verkligen avstressande mitt i stunden och man fylldes av en varm och lycklig känsla, båda kände att det funkade!

Fyll sinnena och hjälp kroppen

Remedies to Roll Meditation är en blandning av eteriska oljor från bland annat frankincense och sandelträd med en avkopplande arom som ökar din inre ro och ditt välmående och är  perfekt för korta stunder av mindfulness. Väldigt smidig att ha i handväskan och rolla på när du sitter på bussen, tåget eller om du har en kort stund för dig själv då du kan koppla av. Rolla på, ta ett djupt andetag och njut av stunden.

1-2 kapslar Multi-Vitamin & Mineral boost dagligen ger dig alla viktiga näringsämnen och vitaminer. Dessa kapslar innehåller bland annat grönt te, vetegräs, Vitamin A, B1, B2, C, D, zink och selen som hjälper kroppen och huden att upprätthålla en god hälsa. Folsyra, järn och niacin bidrar till minskad trötthet.

The Organic Pharmacy har också tillskott som jobbar inifrån och ut. Skin Radiance är laddad med antioxidanter i form av superbär, E- & C-vitamin som främjar en sund och strålande hy. Även mineralen zink som har en antiinflammatorisk effekt.

Multi-vitamin & Mineral boost

Fokusera på att varva ner

Jag brukar också tipsa om meditation, att man faktiskt fokuserar på lite mindfullness för att komma ner i varv. Meditation ökar välmåendet, drar ner stressymptomen, ger bättre sömn och ökar koncentrationen vilket gör att man blir mer pigg och mår bättre. Denna inre balans gör att man ser piggare och fräschare ut eftersom stress har en negativ påverkan på huden.

Yasemin mediterar

Finn en balans i allt du gör. När du kan koppla av i vilken miljö som helst och varva ner så kommer allt annat positivt som sker i kroppen på köpet. 5-20 minuter räcker per dag. Ta dig den tiden, du kommer inte ångra dig!

Meditation behöver inte vara avancerat, man behöver hitta sitt sätt att varva ner. Det är här jag gärna tipsar om appen Headspace för att komma igång, den är verkligen grymt bra. Här kan man helt skräddarsy sin meditation utifrån de behov man har och den tid man vill lägga. Det finns meditation allt från ett par minuter och uppåt, för alla åldrar och alla tillfällen. Ett tips är att ta meditationstid på bussen på väg till jobbet, eller bara sätta sig en stund på jobbet på rasten, den perfekta stunden att meditera hittar man bäst själv och man blir väldigt mycket mer fokuserad resten av dagen.

Appen Headspace

Appen Headspace har hjälpt många att varva ner, kunna fokusera bättre, öka inre välmåendet och ge bättre sömn. Man blir piggare av att varva ner!

Tipsa gärna om dina skönhetsknep och hur du gör för att finna en inre balans. Jag tror vi är många som vill höra detta 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “En balanserad kropp ger friskare hy”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lisa skriver:

  Tack för bra inlägg och viktig påminnelse! Det blir lätt att en bara ångar på i julrushen. Jag ska genast ladda ner appen och sen krama min kille länge 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Lisa,

   Åh så härligt! Små små saker och steg kan göra så mycket.

   Önskar dig en fin fortsättning och ett gott nytt år!

   Kram Yasemin