Höstpreppa huden med lyster

 • | Yasemin

Snart är det höst på riktigt och jag gillar verkligen denna period. Tror jag faktiskt tar hand om huden som allra bäst under höstmånaderna, när man kan kura upp sig i soffan efter att ha peelat huden och njuta av en härlig mask. Jag har lättast att koppla av på hösten innan vintern drar igång med alla födelsedagar och jul/nyår. Kanske är det ett undermedvetet sätt att tanka energi inför det som komma skall.

OskiaMicro exfoliating balm, Obagi Hydro drops och Elemis Superfood Glow Priming moisturiser

Varje höst startar jag tidigt med att preppa huden mot kylan som kommer längre fram. Jag bakar successivt in produkter med mer näring, fukt och lyster. Jag vill städa huden från sommarmånadernas leverne och förbereda inför de kalla vinterhalvåret. Min hud blir alltid mer torr men för att undvika chocken så hjälper jag huden så övergången blir så lugn och odramatisk som möjligt. Man kan såklart göra detta på flera sätt.

Tips på hur du förbereder huden

 • Addera ett fuktserum som hjälper huden att bygga upp en bra fuktbas i huden
 • Byt ut nattcremen mot en rikare creme
 • Peela huden med en peeling som ger näring och fukt till huden
 • Glöm inte fuktmask, ett måste året om
 • Tillför en creme eller en primer/foundation som ger huden mer lyster så huden ser piggare ut
Obagi Daily Hydro-drops och Elemis Superfood Super Priming Moisturiser

Två givna höstfavoriter: Obagi Daily Hydro-drops och Elemis Superfood Super Priming Moisturiser som kommer ge huden mycket näring och en fin höst-glow.

Obagi Daily Hydro-Drops

Visst ser dropparna magiska ut?

Obagi Daily Hydro-Drops

Oljan är inkapslad och smälter så fort man masserar in den i huden. Den så väldigt lyxig ut men den känns faktiskt ännu mer lyxig på huden.

Hudens yttre sköljd hudbarriären är extra viktig att stödja och inte störa nu när det blir kallare. Daily Hydro-Drops innehåller B3-vitamin och hibiskusolja som ger lyster, fukt och en stärkt och motståndskraftig skyddsbarriär.

Oskia Micro exfoliating balm

Oskia Micro Exfoliating Balm ska få peela bort sommarens rester och lyfta fram den naturliga lystern.

Det jag gillar med Micro Exfoliating Balm är att den är just balmig och superhärlig. Den smälter verkligen in i huden när man masserar in den och när den når kroppstemperaturen. Kornen är väldigt små vilket gör att den passar även känslig hy. Huden blir riktigt mjuk och väldigt återfuktad, perfekt för en torris som jag!

Elemis Superfood Glow Priming Moisturizer

Lystern man får av Elemis Superfood Super Priming Moisturiser gör även den mest höst-och vintertrötta huden pigg och fräsch. Den gör sig väldigt fint som primer också, ett tips!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Höstpreppa huden med lyster”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anonym skriver:

  Så bra tips inför kallare årstid. Har du tips på rikligare nattkräm också?

 2. Maria skriver:

  Är super sugen på att prova Elemis superfood super priming moisturiser, men förstår inte riktigt hur den används helt. Kan jag ha den istället för min dagkräm eller har jag den ovanpå. Skulle helst vilja använda den som en dagkräm, men då mister jag solskyddet. Har spf30-50 i min fundation, men som ni sa i podden så är det förmodligen för liten mängd för att täcka. Använder syror varje kväll, Verso retinol ögonserum och Medik8 crystal 10 så stark hudvård. Kanske är det dumt att ta bort spf i dagkrämen?

  • Yasemin skriver:

   Hej Maria,

   Den kan användas på flera sätt, antingen som dagcreme med serum under eller under solskydd eller foundation eftersom den har lite av en primereffekt och att du får en mer lysterfylld bas. Man får prova sig fram. Räcker den som dagcreme och du inte ska vistas ute just någonting så behöver du ju inte ha spf över. Eller varför inte enbart denna och makeup, utan foundation bara för att ha en lätt fräsch och pigg hy till vardags?

   Kram,
   Yasemin