Hudhälsa med Verso Skincare

A-vitamin i alla dess former är något som alltid efterfrågas i hudvård och ett märke som sticker ut Verso Skincare är baserat på det unika och patenterade Retinol 8. Retinol 8, som är ett unikt A-vitaminderivat och är 8 ggr mer effektivt och hälften så irritativt som vanlig retinol. Hudens egna kollagenproduktion stimuleras och likaså hyaluronsyran i huden som hjälper huden att binda upp fukten.

Versoprodukter

Jag har många gånger fått frågan om man kan använda Verso i en full rutin? Vilka produkter man ska börja med? Kan man kombinera Verso med andra märken? Jag tänkte besvara funderingarna och guida er genom några av mina nyfunna favoriter.

Kan man ha en en hel rutin med Retinol 8?

Eftersom detta effektiva A-vitaminderivat är mindre irritativt så funkar det att ha en hel rutin med Retinol 8. Ett tips är, om du har en lite känsligare hy, att du startar med någon av produkterna och nattcremen Night Cream är idealisk att börja med om man är ny helt med retinol.

Som alltid är det klokt att introducera flera produkter successivt om man tenderar att ha känslighet i huden och några av produkterna ska vänjas oavsett du har känslig eller tålig hy. Detta för att inte irritera huden. Trots att Retinol 8 är mindre irritativt så är det fortfarande en aktiv och kompetent ingrediens som kommer att ge tydliga resultat på struktur, spänst, hudton och linjer. Jag skulle vilja säga att Versos utbud är som ett smörgåsbord. Man tar det gottigaste och implementerar det i sin rutin.

Yasemin med Verso super C Serum

Super C serum har en lotionformula, ger fukt och reducerar pigmentering och linjer.

Riktiga godbitar!

Att jobba med hudvård är sannerligen inte lätt alla gånger. Med alla nyheter som dyker upp blir det ett hektiskt testande. Vissa produkter på marknaden imponerar lite mindre medan andra sticker ut…

Super C Serum

Detta är just nu en produkt som sticker ut och är helt i min smak! Som ni alla vet så är jag ett stort fan av lotionformulas (surprise) och det känns som att Verso har haft mig i åtanke när denna togs fram 😀

Detta superserum innehåller en stabiliserad och oljelöslig form av C-vitamin. Konsistensen är som en lätt lotion och man känner sig återfuktad. Perfekt för den mogna huden som tappat spänsten och om man upplever pigmentering och att huden känns glåmig. För att stärka C-vitaminet ytterligare har man adderat kakaduplommon som är en superfrukt och ett av världens rikaste naturliga källa av C-vitamin. Hela våren har jag testat olika C-vitaminprodukter och denna har verkligen surfat upp på min topplista.

Verso Nourishing mask

Konsistensen på denna… LOVE!

Nourishing Mask

Alla maskfantaster, se hit! Vill du ha ett riktigt duntäcke till mask så ska du spana in Nourishing Mask. Masken känns sådär cremig och fluffig på samma gång. Lite som vispad maräng! Denna närande mask innehåller ett ceramidkomplex som stöttar hudens barriär och skyddar mot fuktförlust. Jag blir gärna torr på kindbenen nu under våren och nu när jag testat denna ett par veckor så upplever jag att de torra partierna försvinner. Detta är en magisk sovmask och passar verkligen alla hudtyper, även känslig hy.

Verso Cleansing Balm

Cleansing Balm innehåller små mjuka jojobapärlor som smälter när man masserar in den på torr hud.

Sist men inte minst…

Cleansing Balm

Jag har blivit kär i en cleansing balm! Jag som gillar när det löddrar verkar helt ha glömt bort det för nu har jag ändrat mig helt. Cleansing Balm har fått mig att ändra åsikt om balmrengöringar. Tänk er en balm, skonsam nog till en känslig hy men som också exfolierar med små jojobapärlor som successivt smälter när man jobbar in balmen på huden. Man blir så skönt mjuk och ren i huden. Lägger du sedan Nourishing mask efter till kvällen så kan du inte ge huden en bättre fuktbehandling. Den är helt fri från doft och kan användas som ensam rengöring eller precleanse.

Super C Serum, Cleansing Balm och Nourishing mask

Supertrio med Retinol

Vill du jobba med en superbehandling av huden, kanske spetsa till rutinen och maxa med få produkter så är denna trio ett perfekt komplement till  Versos retinolprodukter. Genom att stärka huden, öka upp cellproduktionen, rengöra och ge huden fukt så stödjer du hudens funktioner på ett skonsamt sätt. Viktigt i alla lägen är ju solskyddet så glöm inte det på dagen!

Lyssna gärna på avsnittet med Versos grundare Lars Fredriksson. Ett väldigt intressant och givande avsnitt för den  hudvårdsintresserade: Poddavsnitt 47: Allt om Verso med grundaren Lars Fredriksson

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Hudhälsa med Verso Skincare”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. holeee skriver:

    Kräm mot pigmentfläckar – https://tonzes.com/pigmse.htm Dottern min använt detta och det funkade bra.