Hudspecialisten flyttar in till hudguiden!

 • | Yasemin

2 februari 2011 skrev Skincitys grundare Annica Forsgren Kjellman sitt allra första blogginlägg på Hudspecialisten. Helt ovetandes om vilken gigantisk kunskapsbank för alla med hudvårdsintresse det skulle komma att bli. För det blev det verkligen.

Bloggen har med åren vuxit och blivit allt större. En portal med utbildade hudterapeuter: Johanna, Anna K, Frida A, Sara, jag själv, Emelie J, Maria, Jessica L, Therese, Angela, Jessica J, Linda K, Linda P, Helena, Sofia, Cecilia, Carolin som alla bidragit med och delat kunskap och personliga tips!

Hudspecialistens bloggare

Emelie och Yasemin

Emelie och jag under en live om kommande produktnyheter på Skincity.

Nu vill vi göra det enkelt för er. Vi vill samla all vår kunskap om hud, hudvård, produkter och trender på ett och samma ställe. Vi vet att livet snurrar på i ett ekorrhjul av vardag, jobb, aktiviteter och (förhoppningsvis lite) återhämtning för de flesta. Att hålla koll på många olika kanaler bidrar inte till en balanserad vardag och eftersom vi alla hudterapeuter som bloggar här även jobbar på Skincity så kommer vi istället att dela vår kunskap, inspirera och vägleda er via Skincity.com från och med nu ❤️ Ni blir alltså inte av med oss utan vi byter bara miljö 😊

Emelie

Emelie med två favoriter!

Vår tid på Hudspecialisten…

Emelie:

Jag skulle vilja börja med att säga tack, tack för all kärlek ni har gett genom åren. Det har verkligen varit kul att få prata hudvård med er både genom bloggen och nu senaste tiden i podden. När jag fick chansen att börja blogga så var det få saker som kändes så rätt. Jag älskar hudvård och har brunnit för det i snart 10år och att få dela med mig till er har varit en fröjd.
Jag vill ge er extra mycket kärlek för all pepp jag fick av er när jag skulle börja podda. Ni var så många som hörde av er med fina ord och hyllningar vilket betydde mycket för mig när jag var i en ny och främmande situation där självkänslan inte alltid var på plats. All kärlek till er och detta är inte ett hejdå utan på återseende. Kram 

Johanna:

När jag fick chansen att blogga på Hudspecialisten så kände jag genast att jag ville fokusera på makeup, olika hudtillstånd och rikta mig mer till mogen hy. Det har varit väldigt roligt och utvecklande att få dela med mig av min kunskap och framförallt när det gäller smarta knep och makeup-hacks. Jag vet att jag inte är ensam om att älska tutorials och ni som följt mig har verkligen inspirerat mig att på ett pedagogiskt sätt visa hur enkelt och kul det kan vara med makeup, även för nybörjaren. Jag skulle vilja tacka alla underbara läsare som följt mig och de andra bloggarna här på Hudspecialisten! Tills vi ses igen… KRAM

Sara kiehls

Sara:

Jag vill börja med att säga hur roligt jag haft under min tid som bloggare på Hudspecialisten. Jag har alltid älskat hudvårdstrender, skin cycling, olika behandlingar (ni vet att LPG är en favorit) men det bästa har varit när ni hört av er om hur mina tips hjälpt er att bli av med eksem! Jag vet verkligen hur eksem kan påverka måendet och självförtroendet och wow vilka fantastiska resultat många av er fått! Just nu är jag mammaledig med min son men när jag kommer tillbaka igen så kommer jag fortsätta att skriva om hud, produkter och spännande nyheter & trender! Längtar! KRAM

Frida håller i Oskia

Det bästa med att skriva om hudvård är alla fantastiska produkter man testar under åren. Frida kombinerade härliga inlägg om hud, hälsa och kost och belyste hur allt hänger ihop!

Sara, Johanna och Annica

Bloggen firar nyår! 🥳

sara spa produkter

Vi testar produkter, skriver om dem, spelar in filmer eller live. Här förbereder jag och Sara en inspelning.

Yasemin:

Hudspecialisten blev för mig startskottet till att få skriva om det roligaste jag vet. Det jag brinner lite extra för är hudsjukdomar, tonårsakne, djupdyka i ingredienser och dela mina personliga erfarenheter. Man blir verkligen aldrig fullärd och känslan av att varje dag lära sig något nytt är det som gör jobbet så spännande. Det låter kanske som en klyscha men det är verkligen så. Nu ser jag verkligen fram emot att få djupdyka i hudvård på Hudguiden. Nu säger vi bara hejdå till Hudspecialisten men välkomnar istället den nya platformen Hudguiden på Skincity. För visst ses vi där? KRAM

Yasemin utför ehandling i salong

Som hudterapeut är man inte långt ifrån en behandling. Svårt att hålla fingrarna borta från olika behandlingar oavsett om det är på egen hud eller kund. Här får vår kollega Charlotte en lyxig behandling med SkinCeuticals.

Johanna med grundarna av IS Clinical

Några av alla roliga händelser är events där vi träffar grundarna av olika hudvårsmärken. Här är Johanna tillsammans med Bryan Johns and Alec R. Call som är grundarna till iS Clinical.

Så vad händer nu?

Hudspecialisten tackar efter lång och trogen tjänst för sig och istället startar nu ett helt nytt spännande kapitel där vi samlar all kunskap och allt hudvårdssnack på ett och samma ställe: Hudguiden. Allt är precis som vanligt men på en ny adress: Skincity.com.

Vi har spännande projekt på gång under hösten så följ oss på instagram skincitysverige, skincityofficial, på Tik-Tok och så självklart på Hudguiden! Vi ses!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Hudspecialisten flyttar in till hudguiden!”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Åsa skriver:

  Hej! Tycker att hudguiden är bra, men av bloggen hudspecialisten har jag lärt mig nästan allt jag kan om hudvård, det började då jag hittade till denna på Annikas tid för flera år sedan, Jag är fortfarande inne och tittar då och då. Annikas Yasemins, Saras, Johannas (och även alla andra), hudvård- och sminktips, de är så bra! Saknar podden på fredagar, men ännu mer önskar jag att ni inte tar bort bloggen med alla gamla inlägg (och läsares frågor med svar). Som sagt, hudguiden är bra, men bloggen gillar jag ännu mer. Tack för alla fina inlägg och lärorik bra podd!

 2. Eva skriver:

  Försvinner denna sida? Alla Annikas gamla inlägg?

 3. Tina skriver:

  Länk till nya stället?