LIVE – Keratosis Pilaris

 • | Yasemin

Vad härligt att så många hängde med Frida och mig på LIVE-sändningen om Keratosis Pilaris på Instagram, något som många drabbas av och som väldigt många hör av sig om. Här kan ni läsa om alla produkter som vi pratade om och som vi hade med under sändningen. Länken till klippet hittar ni längst ner.

Frida och Yasemin

Mitt tips:

Exuviance Clarifying Solution: Punktbehandlande ansiktsvatten med  8 % AHA. Passar ansikte och kropp.

Fridas tips:

Is Clinical Body Complex: Närande body creme med blandade fruktsyror, en form av BHA och Aloe Vera som lugnar, behandlar och motverkar Keratosis Pilaris.

Madelenes favoriter:

Jan Marini Bioglycolic Resurfacing Body Scrub: En kombination av glykolsyra och små fina korn lämnar en mjukare hudyta.

Akademikliniken Pure Body Boost: Body creme med mjölksyra (AHA) som exfolierar, E-vitamin och squalane som stärker och mjukgör hudbarriären.

Övriga tips:

Exuviance Retexturing Treatment: Effektiv creme med 10% AHA/PHA, Vitamin E och Sheasmör som stärker hudens barriär.

Epionce Medical Barrier Creme: En närande, reparerande, lugnande och mjukgörande creme helt utan syror. Denna är perfekt att ha som komplement till Paula´s Choice Body spray med BHA.

Paula´s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA: Smidig spray med antibakteriella egenskaper som även lugnar och dämpar irritation.

NeoStrata Problem Dry Skin Cream: Rik och exfolierande creme med 20% AHA (glykol-, mjölk- och mandelsyra) och BHA. Mjukgör och återfuktar effektivt.

Priori Hand and Body Replenisher LCA FX141: Creme med 15% mjölksyra som eliminerar torrhet och återfuktar på djupet.

Priori: 2xFoliant Peel + Scrub LCA FX160: Effektiv scrub med en mix av AHA-syra samt exfolierande små vaxkulor. Har även lugnande egenskaper.

Länken till klippet finner ni här: LIVE Keratosis Pilaris.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “LIVE – Keratosis Pilaris”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Kattis skriver:

  Hej!
  Jag vet inte om det är keratosis pilaris men mina överarmar är som rödflammiga fast inte särskilt ”finniga/prickiga”. Kan det vara keratosis pilaris ändå? Har provat både BHA body lotion från PC och aha syra (dock den för ansiktet eftersom jag inte använda den för det längre) men jag upplevde ingen märkvärdig förbättring. Kanske att huden kändes lite lenare men det rödflammiga sitter fortfarande envist fast. Vad kan detta bero på och vad kan jag göra? Mvh Kattis

  • Yasemin skriver:

   Hej Kattis, svårt att säga vad det är du har men misstänker du att det är Keratosis Pilaris så kan du addera en mjukgörande och mer lugnande creme också, just för att dämpa rodnaden. Prova att addera denna och jobba sedan vidare med AHA och BHA: https://skincity.se/sv/medical-barrier-cream. Cremen använder du morgon och kväll 🙂 Lycka till /Kram