Lyster och glow till den vintertrötta huden

 • | Yasemin

För ett par dagar sedan kom min kollega Charlotte till mig och bad mig göra en SkinCeuticals-behandling på henne eftersom hon upplever att huden känns lite trött och tappat lyster. Sagt och gjort, hon fick lägga sig i behandlingsrummet för en AHA-behandling och fick samtidigt tips på produkter som ger den vintertrötta huden lite extra energi, fukt och lyster. Tips som de flesta kan applicera i sin rutin!

Yasemin applicerar AHA på Chatlotte

Här lägger jag på AHA-syran som får verka upp till max 5 minuter på huden. Charlotte tyckte att det stack och pirrade en hel del i huden vilket är helt normalt. Det kan kännas lite extra när huden är torr.

Mina produktrekommendationer till Charlotte

Charlotte har en väldigt fin rutin hemma redan med bland annat retinol, skulle säga att hon är ganska kräsen med vilka produkter hon använder och är petig när det kommer till ingredienser och sammansättningar. Här har vi någon som har höga krav. Jag har därför valt att hon ska lägga till CE Ferulic, C-vitaminets Rolls-Royce, för att ge huden en jämnare hudton, mer lyster och klarhet och framförallt ge huden bättre motståndskraft.

Sedan vill jag att hon börjar med H.A Intensifier. Charlotte behöver mer fukt och näring till huden. Som alla känner till så är en torrare hy mer livlös och kan se nästan glåmig ut, detta motverkas av serumet som utöver fukten jobbar på hudtonen och motverkar glykering. Sammansättningen är unik och bygger upp fuktnivåerna på lång sikt!

Till natten vill jag att hon startar med Glycolic 10, ni som inte vet detta redan så är detta en av mina favoriter. Här har vi den optimala AHA-cremen till natten som gör huden klar, ger lyster och väldigt fin hudstruktur. Man får en jämnare hudton och hjälp med att bibehålla hudens spänst.

Jag har också bett henne byta sin dagcreme till Face Cream när hon ändå är i farten. Här har vi en ultralätt och silkeslen creme som stimulerar hudens egna hyaluronsyreproduktion vilket leder till en mer plumpad och slät hy.

C E Ferulic, H.A Intensifier, Face Cream och Glycolic 10 renew overnight

För bästa resultat av en kemisk peeling med SkinCeuticals rekommenderas en serie av 4-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Givetvis kompletterad med ett hudvårdsprogram som dagligen används hemma. Hemmaprodukterna är A och O för att ge huden de bästa förutsättningarna och här ökar behandlingarna resultaten avsevärt. Man kan välja att ta behandling på kur någon gång per år eller köra mer regelbundet. Dessa kemiska peels är idealiska efter sommaren när huden dragit på sig mer pigmentering och när man effektivt vill jobba bort dem.

Yasemin applicerar en skräddarsydd mask på Charlotte

Behandlingen avslutas med en skräddarsydd mask där basen är Phyto Corrective masque, en mask som är otroligt effektiv när det kommer till att lugna huden, dämpar rodnad och hjälper huden att effektivt återhämta sig. SkinCeuticals kemiska peels har ett lågt Ph-värde vilket gör dem väldigt aktiva. Cellförnyelsen drar igång med raketfart! Behandlingen öppnar genast upp tilltäpptheterna i huden, reducerar linjer och är enormt effektiv på pigmentering. Phyto Corrective Masque är för alla med känslig hy och jag har nog aldrig tidigare sett så snabba resultat på just rodnad och tillfällig irritation.

Phyto Corrective masque

Denna mask kan verkligen alla ha hemma i badrumsskåpet. Den lugnar inte bara huden utan ger fukt och väldigt fin lyster.

 

Yasemin håller upp Brightening UV Defence

Jag vet att jag är tjatig men solskydd är verkligen viktigt när man går på kemiska peelingar. Charlotte har inte testat Brightening UV Defence spf30 tidigare så denna dag föll valet på den.

 

Charlotte efter behandling

Charlotte blev nöjd med både resultatet av behandlingen och produktrekommendationen.

”Tack för glowet Yasemin, känns super! Huden känns såå plumpad, fräsch och spänstig. Vilken effekt – WOW!”

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Lyster och glow till den vintertrötta huden”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Olga skriver:

  Hej Yasemin,
  Om jag smörjer ansiktet på morgonen Exuviance essence kan inte ha Neostra Skin Aktiv Replenish eftersom de två produkter innehåller syror? Kram
  Olga

 2. Anna skriver:

  Vore kul med ett inlägg med din egen rutin?