Trolla bort torrt ögonparti

 • | Yasemin

Vinter och kyla leder ofta till torrhet, irritation och stressad hy. Just ögonpartiet upplever man ofta kan bli mer torra, nästan som eksem utan att normalt ha en eksembenägen hy. Blir väderväxlingen för snabb och kylan slår till och man samtidigt slarvar med återfuktningen så kommer irriterade ögonpartiet som ett brev på posten.

Kiehls Creamy Eye Treatment with Avocado brevid avocado

Om jag säger avokadoolja, betakaroten och sheasmör. Vad tänker ni då? Jag tänker näring, styrka och följsamhet. Det är precis det jag vill ha när huden känns skör, nedbruten och torr. De som följt mig ett tag vet att just ögoncremer inte varit min starka sida. Jag har ofta det jag använder i resten av ansiktet även kring ögonen. Mitt nyårslöfte förra året var att börja med en ögoncreme och jag har nog betat av några nu. Instytutum, SkinCeuticals, Filorga och Priori. Jag har varit mer eller mindre nöjd med alla skulle jag nog säga men när jag första gången testade Kiehl´s Creamy Eye Treatment så fick jag som ett lyckorus! Alltså har ni inte testat denna härliga creme så måste ni göra det nu. Innan det ens blev kallt fattade jag att det är precis denna som mina ögon kommer behöva i vinter!

Nu har jag använt denna några veckor, vädret har växlat. Jag började känna av viss irritation och en lätt torrhet innan jag började med ögoncremen och det tog väl bara ett par dagar innan det helt lade sig. Jag var å andra sidan snabb med att mota bort torrheten, huden hade inte börjat krackelera eller kännas torr med sveda. Jag har också problem med mörka ringar, det blir nästan värre med åldern. Upplever mycket mer mörka ringar nu än när jag var yngre och jag tycker faktiskt att även detta reducerats en aning på dessa veckor.

Cremen passar väldigt bra för känslig hy, irriterad hy, eksem och torr hy. Har också väldigt fin effekt svullnad och mörka ringar, jag tycker att den ljusar upp så fint kring ögonpartiet vilket ger ett mycket mer piggt utséende. Till dig med extremt känsliga ögon så kan jag meddela att den är dermatologiskt/oftamologiskt testad.

Konsistensen ska vi inte prata om, den är underbar. Lätt grön färg som givetvis inte ger en grön ton på huden men hur den smälter in i huden och har den där direkt mjukgörande effekten ger en enorm välbehagskänsla. Serum Paradoce och Kiehl´s Creamy Eye Treatment

När jag ändå är i farten så kan jag meddela att en av mina vinterfavoriter Serum Paradoxe har fått flytta fram ur sommardvalan. Nu ska jag avslöja att jag faktiskt har Paradoxe kring ögonen också. Älskar den närande och plumpande effekt som den ger.. så ni som har detta serum hemma, passa på att applicera den med lätta cirkelrörelser kring ögonen. Paradoxe är verkligen min vintervän som jag gärna lutar mig tillbaka till varje år när huden känns orolig och torr, för jag känner verkligen att jag får lyster, återfuktning och en lugn hy.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Trolla bort torrt ögonparti”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anki skriver:

  Hej,
  Superbra ämne idag tycker en torris som jag . Du har tidigare tipsat mig om HYPER SENSITIVE Hypoallergen Eye & Lip Fluid från Biodroga MD. Har blivit mycket bättre i hyn runt ögonen men är fortfarande torr under ögonen och lite röd vid globlinjen. Har inte kunnat använda concealer under hela hösten då den bara fastnar i det torra och i linjerna och jag vill verkligen dölja mina mörka ringar. Ögonlocken blir oljiga (trots att jag är torr) framåt eftermiddagen och ögonskuggan ligger som ett streck i globlinjen.
  Nu är min ögonkräm strax slut så jag är nyfiken på hur Kiehls kräm är jämförbart med den jag använt från Biodroga? Vill kunna använda concealer och vill få ögonskugga att sitta en hel dag.
  Tack för alla bra blogginlägg du gör!
  //Anki

  • Yasemin skriver:

   Hej Anki,

   Hyper Sensitive Eye & Lip är riktigt bra för den riktgt känsliga, reaktiva och irriterade huden vid ögonen. Nu när huden känns bättre så skulle du kunna gå över till denna som ger lite mer näring. Om inte annat så kan du kombinera dem. Denna ögoncreme finns i 14ml också och eftersom cremen är så galet dryg så skulle jag rekommendera dig att köpa den lilla burken först och testa 😀

   Kram,
   Yasemin