Nyhet – Retinol clearing oil

Dermalogica kommer med jämna mellanrum ut med nyheter vilket är väldigt kul. Hur lyckas de gång på gång lansera produkter som inte lämnar utrymme för någon form av besvikelse. För både skeptisk och kräsen kan jag vara väldigt många gånger. Men aldrig här!

Jag har fått testa Retinol Clearing Oil som släpptes i början av juni och kan då bara bekräfta att någon besvikelse är det inte tal om.

Retinol clearing oil mot färgglad bakgrund

Det är en en härlig lättt torrolja som absorberas snabbt av huden. Man känner verkligen hur huden omedelbart blir mjuk av arganolja, jojobaolja och nyponfröolja där man utvunnit lipider som stärker, mjukgör och förser huden med massor av näring. Ett balanserande serum behöver inte vara uttorkande och har man en mogen hy så vill man inte torka ut, man vill ge fukt och näring. Samtidigt vill man inte ha för rika produkter när man har en blandhy med plitor. Balansen är hårfin och här har man verkligen satt ihop ett serum som går stadig balansgång utan att slå över åt något håll.

Dermalogica retinol Clearingf oil

Det fina är att den också innehåller både retinol och salicylsyra (BHA). Hej ren hy utan plitor och förstorade porer, välkommen slätare och mer fast hy! Retinolet hjälper till att reparera huden under natten, huden får en chans att återhämta sig och stärkas medan salicylsyran öppnar upp porerna, reducerar synligheten av dem och dämpar inflammationer såsom plitor och akne.

Vem kan ha serumet?

 • Finnar, akne, kombinerad hy med mycket porer
 • Mogen hy med finnar, linjer och rynkor
 • Mogen hy med pigmentering

Jag älskar verkligen kombinationen av att ha ett reglerande serum som innehåller både retinol och salicylsyra, det blir så mycket enklare om man vill ha en mindre rutin. Detta serum räcker till kvällen, du behöver inte varva med exfoliering och serum, här har du ju allt i ett!

Retinol Clearing oil konsistens

Applicera 6-10 droppar över hela ansiktet eller ett fåtal droppar lokalt där besvären sitter. Har du yngre hy med besvärande finnar på haka eller kinder så kan du jobba lokalt. Följd upp med din nattcreme.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag gillar serumet skarpt. Nu har jag själv inte så mycket orenheter men det händer att en finne eller plita dyker upp. Man måste inte ha finnar för att ha denna givetvis men den jobbar som mest effektivt om man har en obalanserad hy och samtidigt vill bromsa hudens åldrande, det är då man ser serumets kompetens och det är också då den kommer till sin rätt fullt ut!

p.s nu är det sommar och man vill gärna vara ute så mycket det går. Var aktsam med användandet av denna i direkt sol och slarva inte med solskyddet! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Nyhet – Retinol clearing oil”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig Lie skriver:

  Hei Yasemin 🙂 Enda et bra tips fra deg..denne må testas på pigmenteringar jeg fått gjennom året. Et annan fråga… jeg lysnar alltid på deras pod, den er så bra. Du pratat om et brød du bakat, og som de som ville kunne få oppskriften på 🙂 Jeg vil gjerne ha oppskriften på dette brødet :)) Ha en fin sommar… 🙂

 2. Evelina skriver:

  Hej,

  Jag är 25 år och har nyligen upptäckt 2-3 stycken ”rynkor” i pannan. Jag har läst att det skulle kunna vara torrhetslinjer och inte rynkor, men jag har ingen aning. Jag vet att jag har en ganska ”aggressiv” hudvårdsrutin… jag använder brun utan sol jämnt och när jag ska ta bort den för att sedan lägga på ny så skrubbar jag ansiktet, troligen för mycket. Kan det vara en orsak till dessa linjer? Min hudvårdsrutin består av en mild ansiktsrengöring och ansiktskräm som funkar bra för mig. Sedan peelar jag huden 1-2 gånger i veckan med en enzympeeling OCH en ansiktsskrubb… ibland kan jag även skrubba lite med en peelinghandske för att få bort den sista brun utan solen… Tror du att det kan skapa dessa linjer?

  Vänliga hälsningar,
  Evelina

  • Yasemin skriver:

   Hej Evelina,

   Svårt att säga hur aktiv rutinen är då du ändå beskriver produkterna som milda.Enzympeeling är bland det mest milda du kan ha mot huden när det kommer till peelingar och en traditionell peeling behöver inte vara uttorkande i den meningen att den framkallar torrhetslinjer. Du kanske ska tillsätta ett serum som ger fukt. Kika på detta fuktbindande serum från Klairs: https://skincity.se/sv/rich-moist-soothing-serum-2

   Lycka till

   Kram,
   Yasemin

 3. Johanna skriver:

  Så detta är det enda man behöver efter rengöring och innan nattkräm anser du, om man som jag kört PC Salisyra, BHA plus retaniol.
  Hör har jag min kombo?

  • Yasemin skriver:

   Hej Johanna,

   Här har du absolut en kombo och perfekt för den som vill minska antalet steg i rutinen. Dock är salicylsyran inte i samma koncentration som exempelvis BHA Liquid från Paula´s Choice men absolut ett bra alternativ. Jag fick såklart en finne på halsen som jag körde punktbehandling på med detta serum för 3 dagar sedan och fantastiskt vad fort det lugnade sig. Är riktigt imponerad!

   Kram,
   Yasemin