Poddavsnitt 108: Stora C-vit guiden

Vi kastar oss rakt in i ett lyssnarmail!

Hej Sara och Yasemin,

Vet ni, jag är så himla glad att jag hittat er podd. Jag har lärt mig så otroligt mycket om hudvård och faktiskt tänkt om lite från att vara helt galen i hudvård och köpa på mig allt till att ta till er av era tips att lyssna på huden och istället anpassa hudvården efter vad just jag behöver. Min dag och kvällsrutin är mycket kortare nu och det känns så mycket bättre i huden nu och både min man och plånboken är också mycket gladare nu. Det finns en produkt som jag vill ha, c-vitamin. Har svårt att veta vilken jag ska köpa bara.. hoppas ni har möjlighet att svara mig med ett tips! Kram och tack/ Emilia

Eftersom vi inte vet om Emilia är torr i huden, känslig, oljig etc så vi kör en total guide för att ge våra finaste tips i olika kategorier.

produkter från obagi, evolve, babor, is clinical, medik8, by wishtrend och dermaceutic

Älskade C-vitamin

C-vitaminet finns i många konsistenser, formuleringar, styrkor och är det en ingrediens som är så otroligt omtyckt i en rutin så är det just c-vitaminet. Vi har ju pratat om denna superingrediens tidigare gjort en riktig djupdykning i avsnittet: Älskade C-vitamin

De viktiga egenskaperna:

  • C-vitamin stärker kollagenet
  • Ger får en fastare hud
  • Hudtonen jämnas ut
  • Motverkar hudens åldrande – åldestecken reduceras
  • Ökar hudens lyster
  • Hudens egna motstånd förbättras markant.

C-vitamin favoriter i solljus

Ofta har man ju c-vitaminet på dagen men även där skiljer det sig faktiskt beroende på vilket märke det är. C-vitamin går utmärkt att använda i solen och genom att kombinera C-vitamin och solskydd förstärker du solskyddet. Dock viktigt att känna till att det inte ger ett högre spf i din solcreme. Däremot säkrar c-vitaminet upp den antioxidantiska effekten och skyddar huden från solskador. För visst glömmer du inte ditt solskydd nu under våren?

c-vitaminfavoriterna i motljus

C-vitaminet i olika kategorier

Lätt serum: Obagi Professional-C 20%

Här har vi ett lättare men återfuktande serum med L-askorbinsyra (C-vitamin). Serumet går ner djupt i huden och ger ett effektivt antioxidantskydd mot skadliga UV-strålar när samtidigt som det reducerar hyperpigmentering och ökar produktionen av kollagen- och elastinfibrer, något som de flesta produkter med c-vitamin ändå jobbar på. Passar alla hudtyper.

Oljebaserat serum (Eko): Evolve Bio-Retinol + C Booster

Detta är en oljebaserad booster, framtagen för att ge näring, energi och lyster, perfekt till våren!  Boostern innehåller fyra potenta vitaminer (A, C, F och E) i en lätt bas av nyponolja. Ganska ovanligt att kombinera både C- och A-vitamin i samma produkt. Här har vi även F-vitamin som ger extra näring och återuppbygger huden, utan att den känns tung. Sedan har vi doften, Yummy!

Balm: Dermaceutic Tri Vita C30

Hela 30 % C-vitamin hittar vi i detta balmiga och riktigt sköna serum. Innehåller en innovativ kombination av hela tre former av vitamin C för att nå alla hudlager. Älskar konsistensen, ger en fantastisk lyster och är främst för nattligt bruk.

Gel/lotion: Babor Power Serum Ampoules

Dessa superfina ampuller från Babor innehåller 20% stabilt C-vitamin, hyaluronsyra och hudidentisk linolsyra som tillsammans jobbar för att jämnar ut hudtonen och minimera pigmenteringar, stimulera kollagensyntesen och ge huden lyster med direkt effekt. Perfekt som en kur eller resan för att lyxa lite i rutinen.

Ögonen: Is Clinical C Eye serum Advance+

Man ska såklart inte glömma ögonområdet! Här har vi ett avancerat ögonserum med c-vitamin som reducerar svullnad, bygger upp kollagen och minskar synbart förtida ålderstecken. Tycker att denna ger fint med fukt!

yasemin med c-vitaminer i poddstudion

Peelingmask: Professional-C Microdermabrasion Polish + Mask

2-i-1 exfoliering och mask i balmig konsistens. Exfolierar och förbereder huden för en riktig kraftfull av 30% C-vitamin och sedan finns härliga essentiella oljor som gör huden mjukare. Huden blir exfolierad med ny lyster.  Den är ganska kompakt i konsistensen så värm upp och mjukgör produkten mellan fingrarna för smidig applicering och låt absorbera 5-10 minuter. Man behöver nästan en mjuk handduk för att torka av denna. Älskar hur fin och slät huden känns efteråt.

Sheetmask: By Wishtrend Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheet Mask

Till dig som önskar en sheetmask finns självklart ett alternativ. Här har vi lyster och fukt i en cocktail med 11% C-vitamin och 10,5% E-vitamin. Denna fina sammansättning skyddar mot fria radikaler som uppstår från bland annat UV-ljus och föroreningar, vilket bryter ner och åldrar huden i förtid. Ingredienserna behandlar också pigmenteringar, fina linjer och en ojämn hudstruktur. E-vitaminet har även en kraftfullt reparerande och lugnande effekt.

Creme med Solskydd: Medik8 Daily Radiance Vitamin C

Vi får inte glömma dagcreme! Medik8 är som bekant expert på antioxidanteroch här har vi en creme som skyddar mot miljörelaterade skador. Alla egenskaper som ett serum fast i din creme. Har en sammetslen textur som smälter på huden, riktigt härlig konsistens. Innehåller reparerande E-vitamin och fuktbindande hyaluronsyra samt 30 spf. Passar alla hudtyper, även känslig hud.

Alla produkterna finns även samlade HÄR!

Vill du lyssna på Hudspecialistpodden så finns vi där poddar finns och du når oss på podd@hudspecialisten.se 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.