Poddavsnitt 11: Syra och retinol i sol = ok?

Veckans poddavsnitt handlar om syror, retinol och sol. Frågan dyker upp varje vår och vi tycker att det är ett bra ämne att ta upp.

Hur ska man tänka då och varför får man inte använda syror och retinol på sommaren? Vad händer om man gör det? Vid varmare breddgrader används både syror och retinol flitigt men de har också en starkare tradition av att använda sig av solskydd. Huden blir mer blottad av syror och även av retinol som ökar cellförnyelsen vilket i sin tur gör huden mer ljuskänslig.

Dr Sturm Instytutum make prem clarins och Skincity essentials

De produkter vi tar upp i avsnittet är:

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense med SPF50

Högt UV-filter i ultralätt formula som med hjälp av Tranexaminsyra och Niacinamide förbättrar hudtonen, reducerar pigmenteringar och såklart skyddar mot nya. Det är ett kemiskt solfilter som passar alla hudtyper, även känlsig hy, och ger en superfin lyster.

Make P:rem Peel me. Radiance peeling sleeping pack 

Härlig nattmask i gelformula som jobbar återfuktande, exfolierande och lystergivande medan du sover. Du får en mer klar hy och en jämnare struktur. Perfekt som alternativ till exfolieringen under sommaren.

Skincity essentials coffee grain exfoliator

Dr.Barbara Sturm Enzyme Cleanser

Vill man ha en allt-i-ett produkt så ska man satsa på denna. Grym rengöring med exfolierande enzymer som varsamt lyfter bort torra hudceller och löser upp tilltäppta porer. Denna är mjukgörande och gör huden ren och fräsch.

Skincity Essentials Coffee grain exfoliator stick

Smidigaste sticket om du vill ha en kornpeeling som håller huden fräsvh hela sommaren. Man blir silkesmjuk och det är korn från ekologisk kaffe som peelar och koffeinet bidrar till mindre synliga porer. Supersmidig att använda!

Instytutum Anti-erinkle brightening c-erum

Instytutum Anti-wrinkle Brightening C-serum

Ett riktigt fint och C-vitaminserum som också innehåller niacinamide. Lätt lotionkonsistens, passar alla hudtyper även en hy med överskottstalg och förstorade porer.

James Read H20 Hydrating Mousse

Med denna BUS kan man bygga upp mycket färg. Väldigt lätt att få jämn och ger fin färg. Det bästa är väl att den inte doftar BUS utan vattenmelon 🙂

Clarins Golden Glow Booster Body

Doftfria brun-utan-soldroppar som du droppar ner i din dag- eller nattcreme. Ju fler droppar desto mer effekt. Passar alla, känslig och/eller aknebenägen hy.

In och lyssna på podden så får du höra oss prata om dessa godbitar. Hudspecialistpodden hittar du på Spotify eller Podcaster och alla produkter finna samlade HÄR!

Å glöm inte att maila oss till podd@hudspecialisten.se om du har önskemål på ämnen vi ska ta upp eller om du har något fråga du vill att vi lyfter i podden.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Poddavsnitt 11: Syra och retinol i sol = ok?”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Alicia skriver:

  Hej!

  Jag undrar om man kan använda the ordinarys Hyaluronic Acid 2% + B5 30 ml med glossiers cleansing milk och moisturizer?

 2. Elin skriver:

  Hej! Kan man använda MEDIK8 Night Ritual Vitamin A tillsammans med acnatac?

 3. Anna-Karin skriver:

  Hej!
  Jag undrar om man kan bör använda exfoliant med Aha eller BHA syra under sommaren?
  Kan man använda retinol serum på nätterna eller blir det detsamma som på dagen?
  Jag är aldrig mycket I solen men vill ändå vara försiktig.
  Tack på förhand, Anna-Karin

  • Yasemin skriver:

   Hej Anna-Karin,

   Toppen att du fick svaret på frågan genom podden 😀 Man ska alltid vara lite aktsam med aktiva produkter om man vistas mycket i sol, till vardags funkar det annars fint 🙂

   Kram,
   Yasemin

  • Anna-Karin skriver:

   Jag har redan fått svaret efter att ha lyssnat på podden!