Poddavsnitt 118: Pipett eller pump, burk eller tub – Vad är bäst?

Hej hudspecialistpodden! Tack för intressanta avsnitt, jag lär mig så mycket varje vecka. Något jag har tänkt på är hur de kommer sig att en produkt får den packningen den får. Vissa har ju burk och andra flaska, vissa pump och andra pipett. Vissa är transparenta och andra är inte de för att behålla effekten om jag förstår de rätt? Jag är även väldigt noga med att välja produkt som passar i en mer hållbar livsstil, vet ni hur tex mitt favoritmärke verso tänker där? Ja ni hör ju, många frågor. Jag hoppas ni förstår hur jag menar. 

Mvh/Kajsa  

Medik8 och Verso

Kul och intressant fråga !

Om vi ser till oss själva då…

Sara: Helst vill jag inte ha min creme i burk & spatel är ett måste. Mask är okej i burk, den använder man inte lika ofta. Gillar airless burk eftersom man får perfekt mängd direkt. Pipett får mig att känna mig som en kemist. Annars är de ju trevligt med en klassisk pumpfalska.

Jag själv gillar tuber och flaskor med pump. Tycker det är smidigt och lätt att få ut önskad mängd. Tycker att glasflaskor känns lyxigt men det har hänt flera gånger att glasflaskan  glidit ur handen och spräckts i handfat eller golv. Föredrar faktiskt plast av den anledningen. 

Medik8 pipettflaskor

Förpackningen är A och O när man tar fram en hudvårdsprodukt och är avgörande för att produkten ska hålla hög kvalitet och vara smidig att använda.

Bäst effekt i smart förpackning

Burk eller tub, glas eller plast. Det är lite av en vattendelare vad man önskar för förpackningar men där har märkena ett stort ansvar att hitta den bästa lösningen och det är en hel del att ta hänsyn till. Ingredienserna ska hålla önskad effekt och sammansättningen ska hålla utan att bli dålig. Vissa produkter är för rika i konsistensen för pipett eller pump, vissa produkter kräver airless för att produkten ska hålla medan andra blir bäst i tub eller burk. Sedan har man miljöbiten att tänka på också… 

Två pumpflaskor från Verso

Olika märken, olika prioriteringar

Redan från start hade Verso förpackningar som är helt air-tight och tillsammans med en inre pouch som hjälper till bibehålla god kvalité och effektivitet. Den påminner lite om den klassiska air-less pumpen men pouchen hjälper veros produkter till att bibehålla formuleringen bättre.  Alla fullsize Versos produkter har en open-jar på 12 månader, de håller alltså optimal effekt i hela 12månder.  

 Verso och många andra märken uteslutit cellofan/plast runt kartongen, som produkten skickas i, för att minska användning av plast och minimerat förpacknings ytterkartonnage och plockat bort inrede där de inte behövs. På detta sätt minimeras användningen av material & minskar utrymmet i transporten.  

 Många märken på marknaden och även Verso jobbar med något som kalls, PCR vilket står för återvunnen plast, PCR= (Post-Consumer Recycled Packaging).

En annan viktig del i Versos grundfilosofi som går i hållbarhetstänket är att man ska kunna använda ett fåtal produkter i sin hudvårdsrutin men samtidigt få fina resultat. Ett mindre sortiment med resultatinriktade produkter och endast produkter som känns som ’must-have’s snarare än ’nice-to-have’.  

Verso blandade förpackningar

Verso jobbar med PCR, vilket står för återvunnen plast.

Ljuskänsliga ingredienser

Medik8 pipettflaskor

De bärnstensfärgade frostade glaset skyddar ingredienserna mot nedbrytning och tappad effekt och alla glasflaskor är gjorda av 40% återvunnet glas

Ett annat märke är ju Medik8 som har mycket burkar och en hel del glasflaskor med pipett. Här vill man skydda effekten av deras stjärningredienser. Alla känner väl till att Medik8 har ett stort utbud med både A och C vitamin? Eftersom just dessa ingredienser är extra ljuskänsliga har de valt det bärnstensfärgade frostade glaset för att skydda mot nedbrytning och tappad effekt.  Viktigt är ju att produkten håller utlovad effekt och hållbarhet.  Alla glasflaskor är gjorda av 40% återvunnet glas  

Sara och Yasemin i poddstudion

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Poddavsnitt 118: Pipett eller pump, burk eller tub – Vad är bäst?”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Bitte skriver:

  Tänkte på en sak när det gäller att man inte ser hur mycket det är kvar i förpackningen. Jag tycker det vore toppen om tillverkarna kunde skriva hur många dagar det räcker om man använder varje dag. Till exempel som det gör på vitaminer.
  Eller kanske ungefär hur mycket ett pump ger, då kan man räkna själv….

  • Lind skriver:

   Jag väger alltid mina nya produkter på köksvågen och skriver vikt + öppningsdatumet på en liten etikett som jag sätter under burken. Vill man då veta hur mycket som är kvar, är det bara att väga igen!

  • Yasemin skriver:

   Hej Bitte,

   Bra input! Kan hålla med om att det kan vara svårt att veta hur mycket som finns kvar..
   I regel räcker produkterna allt från 2-3 månader beroende på hur mycket man använder givetvis 🙂

   Kram!