Poddavsnitt 169: Från ingrediens till produkt med Sarah Lidback

I veckans avsnitt ska vi prata ingredienser, hur man tar fram nya produkter och vi gottar oss i riktiga stjärnprodukter. Sara Lidback som är produktutvecklare på Skincity och som jobbar med märkena Skincity Skincare, Plantheque och Makethemake lär oss ett och annat om vad man måste tänka på när man tar fram produkter och vikten av hållbarhet.

Bild på Sara Lidback

Sara Lidback –  produktutvecklare på Skincity

Sara har lång erfarenhet av produkt och skönhetsbranschen och är hudterapeut i botten. Hon har en lång erfarenhet av produktutveckling och senast tog hon fram Akademiklinkens hudvårdsserie innan hon föll pladask för innehållet i Skincity Skincares produkter och ville djupdyka mer i märket. Vi får höra vilken som är Saras favoritingrediens, om hennes egna hudproblem som ung och hur viktigt hon tycker det är med rätt produkter till huden. Att vårda huden med rätt ingredienser är drivet och fokuset när produkter tas fram och formuleras. Hudvård handlar om känslan och resultat men framförallt innehållet.

Retinoate Repair Sleeping Mask

Detta är en favorit och en produkt som Sara skulle rekommendera att man startar med om man är nyfiken på märket. Matar huden med näring och passar de allra flesta. Hög halt av a-vitamin men utan att irritera huden. Perfekta nattbehandlingen.

produkter från skincity skincare

Nya snygga looken och med samma höga kvalitet och resultatinriktade sammansättningar

Till alla som tror att Brightening Serum är ett C-vitamin som vilket annat ska tänka om. Här har vi ett väldigt avancerat serum med antioxidanten C-vitamin men också, tranexamsyra och ferylsyra som tillsammans är en powerduo på pigmentering/solskador, ojämn hudton och att den ökar upp kollagenbildningen i huden vilket på sikt resulterar i en klar och fast hud. En produkt som får hela studion att stanna är Milky Moisture Toner. OMG är väl allas spontana utrop! Ni med fuktfattig och lite känslig hy = Testa!

produkter från plantheque

Plantheque, här pratar vi om professionell hudvård med plantbaserad teknologi. Labbodlad hudvård med naturidentiska ingredienser som man gör så potenta som det bara är möjligt. Rena ingredienser och med stamceller, svampar och labbodlade mikroalger som gör att märket sticker ut.  Gräddan och essensen av den senaste teknologin inom naturliga ingredienser. Allt såklart med miljön i fokus. En fråga som ofta kommer upp är skillnaden mellan retinol och bakuchiol, detta reder Sara ut såklart. Vi delger alla våra personliga favoriter från märket. Emelies favorit är The Turn Back Time Serum, Yasemins närande favoritmask när huden känns trött och torr: Skin Guru Sleep Mask. Sara älskar konsistensen på  The Vital Wakeup Toner.

makethemake produkter

Makethemake, här har vi lugnande, skyddande och vårdande ingredienser genomgående i samtliga produkter. Tänker ett märke som är hybrid mellan hudvård och makeup. Vi lyckas också locka ut lite hintar om vad som kommer att komma från Makethemake framöver. Saras delar såklart sin favorit här och det är Capric Palette – bra att ha i väskan. Du har allt i en palett vilket är perfekt för AW´n.

Vi överöser er verkligen med produkter som vi vill hylla pga deras fantastiska egenskaper och för att vi, helt enkelt, har dem som favoriter. Lyssna och inspireras i detta superhärliga avsnitt!

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar du HÄR!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 169: Från ingrediens till produkt med Sarah Lidback”

  • (4) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna skriver:

    Det här måste vara den vackraste människa jag någonsin sett! Finns någon info om vad hon har på läpparna här?

    Glad onsdag till er alla ❤️