Poddavsnitt: 173 Så fick Emma bort sina pigmenteringar med elementrē

Hej Emma,

Du har ju varit med på en hudresa med elementrē på Skincity och fått så otroligt fint resultat. Vill du berätta hur din relation till din hud ser ut, både idag och hur den har sett ut genom åren?

Emma med elementre

För en tid sedan skickades frågan ut på Skincitys instagram om vem som kunde vara intresserad av att testa en rutin med elementrē. Emma svarade och startade en anpassad hudvårdsrutin för att bekämpa pigmenteringen och för att få en generellt mer klar och välmående hud. Härliga Emma kom till oss i studion för att berätta hur det gått, vad hon gillade med produkterna, varför hon valt att fortsätta och vilka resultat hon fått. Här kan du läsa mer om Emmas hudresa: Före & Efter: Emma fick en jämnare och mer balanserad hud med elementrē

Bild på Emma och hennes fina resultat

Emma såg skillnad redan efter en vecka. och visst är det ett superfint resultat?

Emmas morgonrutin:

 • Rengöring: Micellar Water – Appliceras på en bomullspad, sveps över huden och sköljs av huden med vatten.   
 • Serum: Radiance Cream – Appliceras över hela ansiktet och sedan ett extra lager lokalt på pigmenteringarna.  
 • Creme: Nourishing Cream – Appliceras över hela ansiktet.
 • Solskydd: SPF50 Dry Touch Sun Protection – Applicera ett rikligt lager över hela ansiktet.  

Kvällsrutinen:

 • Rengöring steg 1: Micellar Water – Används på en bomullspad och sköljs sedan av huden med vatten.  
 • Rengöring steg 2: AHA Foaming Cleanser – Massera in på huden, lämnas på i ca 45 sekunder, sköljs sedan av.  
 • Serum: Radiance Cream – Appliceras tunt över hela ansiktet och ett extra lager lokalt på pigmenteringarna.
 • Nattcreme: Nourishing Cream – Applicera över hela ansiktet.  

Emma såg resultat redan efter en vecka och har fortsatt med elementrē även efter avslutad behandling. Sedan dess har hon fortsatt och är så nöjd med rutinen. På frågan om det är någon produkt hon saknar så var svaret Cleansing Gel 

elementreprodukter

elementrē dermo cosmetics

Det här är ett schweiziskt varumärke som är grundat av Lucas Dikkers och hans fru. Deras filosofi är att det ska vara prisvärt och enkelt att ha en vacker och hållbar hud.
Alla produkter är veganska och utseendet på produkterna är gjorda för att man ska förstå vilken huvudingrediens som finns i produkten och vilka stöttande ingredienser som hjälper huvudingrediensen att ge bäst effekt.

elementrē har en väldigt spännande ingrediens: Giga-white. Det här är en uppljusande ingrediens som kommer från växtextrakt och som riktar sig mot flera
steg i pigmenteringsprocessen, här pratar vi givetvis om produktionen av melanin och avlyssning av dess migration till det övre hudlagret. Resultatet är en hud ser mer jämn ut och pigmentering som är mindre synlig. Giga-white hittar man i Radiance Cream som är en lätt exfolierande creme som motverkar just pigmenteringar.

Detta är ett märke som håller vad det lovar och känns tryggt. Vi hade ju glädjen att ha med grundaren Lucas Dikkers i podden och att höra honom berätta om produkterna, om ingredienserna, varför de valt specifika ingredienser och sammansättningar gjorde att jag verkligen fick det bekräftat hur bra och effektiva produkterna verkligen är. Det avsnittet kan du läsa mer om här!

Firming Eye Serum 10% med peptider, bakuchiol och squalane

Firming Eye Serum är ett ögonserum med ett allt-i-ett-fokus och här har vi en noggrant formulerad produkt. Den har Peptider,  bakuchiol och även återfuktande ingredienser som squalane, ceramider och panthenol  som alla tillsammans hjälper till att förbättra hudens struktur. Här älskar man texturen, en lite rikare textur och man känner squalanet i produkten.

Ett par andra favoriter jag och Emelie fastnat för är Nourishing Cream och Illuminating Serum 30% Vitamin C. Men om jag börjar med Nourishing då… jag gillar verkligen fuktcremer. Väl sammansatta och genomtänkta fuktcremer som verkligen gör huden mjuk. Denna innehåller givetvis hyaluronsyra men också Niacinamid för fukt och jämnare struktur. Cremen är inte tung alls men är väldigt rikt återfuktande, skön, behaglig och gör utan tvekan sitt jobb. Den passar verkligen alla, även den mest aknebenägen hud eller hud med rodnad samt rosacea.

Illuminating Serum 30% Vitamin C innehåller hela 3 former av C-vitamin för att jobba både på ytan och på djupet.  De tre olika formerna verkar i hudens tre lager och jobbar djupare vilket stimulerar kollagenproduktionen. Det är som är så fint med denna är att det trots sitt höga koncentrerat inte ger ökad risk för irritation.

Hela elementrēs sortiment och såklart Emmas favoriter hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt: 173 Så fick Emma bort sina pigmenteringar med elementrē”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sandy skriver:

  Hej Yasmine!
  Jag tar tidigare haft kontakt med Sara gällande eksem och fått bra tips. Såg att hon har paus nu så tänkte testa med dig. Har eksem på mina ögon där Biodrog MD hyperallergen eye and lip är det enda som fungerat förutom
  Kortison. Hittar inte denna någonstans längre så undrar om du vet någon ersättare?

  • Yasemin skriver:

   Hej Sandy,

   Jag ser att du aldrig fick mitt svar? Tekniken måste ha svikit mig här så här kommer mitt svar på nytt, om än lite senare än tänkt. Jag vill tipsa dig om detta väldigt lugnande och reparerande serum som också passar att applicera kring ögonpartiet om man vill ha ner fukt i huden och samtidigt jobba lugnande: UltraCalming serum Concentrate

   Vill också tipsa om denna ögoncreme som många med känsligare hy sett fin effekt av: Creamy Eye Treatment with Avocado

   Vad tror du om dessa tips? Kika gärna på dem 🙂

   KRAM!