Poddavsnitt 175: Semestermål, scrollhets och sommarfavoriter

Nu är det ju dags för semester. En del har säkert redan haft lite semester redan eller ska också gå snart precis som vi ska. Vi är båda helt övertaggade för denna semester och självklart har vi sedan länge koll på vilka produkter som ska med på resan men denna sommar har vi också satt upp semestermål och tips på hur man ska få alla sommarmåsten gjorda utan att slå knut på sig själv 🙂

emelie med sin necessär

Emelie och jag har olika semesterplaner. Emelie ska bland annat till sin syster i Skåne och resterande veckor har hon inga planer än så länge och tar dagarna som de kommer. Skönt att ha en sommar utan just några speciella planer eller krav. Det är just det som jag känner att man ibland drönker sig i, alla måsten som ska göras i hemmet, på landet, hjälpa föräldrar att bygga ny altan på landet, spackla fönster… ja ni vet. Själv drar jag till vårt sommarhus vid egeiska havet och vi kommer för första gången på länge vara samlade hela familjen. Det ser jag så otroligt mycket fram emot.

Yasemin med Clarins stick

Fyll på med smidigt spf stick på de extra utsatta och känsliga områdena och du kan koppla av när du är ute.

Semestermålen

Vi båda har satt upp planer och mål för detta års semesterperiod.  Emelie har två mål: TA EGENTID och meditera. För en varannan vecka förälder blir det intensivt att ha sonen hemma i två veckor och då är korta glimtar av egentid så himla viktig. Men också meditationen liggandes, själv i ungefär 10-15 minuter ger mer än man tror.
Om DU skulle sätta upp semestermål för dig själv i sommar, vad skulle det bli?

Mina mål då. Jag vill börja med att säga att jag är expert på att planera in saker på semestern och att inte ta det lugnt. Det är så mycket jag vill hinna med och i slutändan är jag glad om jag lyckades pricka in hälften. Det kan bero på allt från dåligt väder, att resten av familjen helt plötsligt inte har lust eller att jag själv bara inte orkar. Man kan nästan känna stress över allt man borde eller ska hinna med på semestern. Det är så himla viktigt med avkoppling och återhämtning under ledigheten. Tycker att dagar man inte planerat in något på slutar med att man drar igång tvättmaskinen och gör massa annat istället för att göra just ingenting. Så typiskt mig i alla fall.

Et av mina mål är alltså att planera bättre, om jag planerar min sommar bättre och smartare så kommer jag nog att slappna av mer. De här dagarna med ”måsten” som man känner att man ska hinna med under sommaren, att man avsätter vissa dagar till det (då får man ju beräkna hur lång tid man kan behöva) och resten är man fri. Istället för att dra ut på det och smågreja varje dag och sen när semestern väl är över så står man där och säger att nä, jag har inte hunnit njuta ngt alls av sommaren för jag har bara byggt altan. Planera in din do-nothing-dag eller planera in den dag du tänker greja. Ska också bli bättre på att lägga ifrån mig mobilen.

Clarins invisible sun stick och advanced brightening UV defence från Skinceuticals

Mitt ständiga solskydd är från SkinCeuticals, bästa enligt mig och så otroligt snabbabsorberande, vilket jag har som krav. Sen… ett solstick är ett måste. Finns absolut inget smidigare att fylla på ett extra lager på ställen som är extra utsatta. Näsa, öron, kinder, axlar

Mantle The Hot Ex

The Hot Ex, Emelies favoritpeeling som värmer, mjukgör och lämnar en WOW-hud!

Tips till hängmattan…

En hängmatta, en bok och en sheetmask!  Mitt tips är Midnight Blue Calming Sheet Mask från Klairs. Denna svalkande mask med bambu och kol med en essens som innehåller bland annat en naturlig källa till bha (pilträdsextrakt), centella asiatica och erytritol som ger en renare hud, minskar porerna, förebygger porer och lugnar. Lägg den i kylen en stund innan du använder den och du får en avsvällande effekt.

Emelie nämner Mantle, vem älskar inte Mantle? En kroppscreme måste man ha på sommaren. The Wipp hörni!  Det här är en sammetslen vispad creme för kroppen berikad med CBD, sheasmör, E-vitamin och hyaluronsyra. En smarrig sammansättning som stärker, mjukgör och återfuktar huden. Den går in fint men lämnar huden sådär glowig och återfuktad, mums.

Babor Spa body foam

Här har ni min absoluta favorit till kroppen. Har hängt med i flera år. Can´t live without och åker alltid med överallt och oavsett!

Mitt pack-hack, man delar upp allt i två. SOS-kittet i två necessärer och hudvården i 2 så att jag överlever OM väskan skulle försvinna. Så ja, jag tar yta i Jockes väska för detta 😀

Yasemins necessär

SOS-produkterna är bestämda, vilken hudvårdsrutin det sedan blir bestämmer jag någon dag innan. Helt baserat på hur huden känns och vad den vill ha… och vad jag vill ha såklart 🙂

Yasemins tipd och måsten i sommar

Alla produkter som nämns i avsnittet hittar ni samlat under denna länk: Våra sommarprodukter!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 175: Semestermål, scrollhets och sommarfavoriter”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Efva skriver:

  Yasemin, jag undrar om Ce ferulic är must have nu när de är sommar o jag ska till Grekland i augusti eller kan jag köra på Proheal från is Clinical där jag har övrig hudvård? Jag vill ha ett ärligt svar för jag tål båda produkterna, så behöver inte va samma bara för märkets skull utan jag vill försäkra mig att den jag köper skyddar bra. Som jag fatttat är ProHeal mer tänkt som läkande serum än som skyddande? Eller?

  • Yasemin skriver:

   Hej Efva,

   Båda är jättebra serum och innehåller det skyddande C-vitaminet som ger huden bättre förutsättningar att motstå oxidation (nedbrytning). Du behöver inte båda utan då är det en av dem som gäller. ProHeal är lite mer lugnande och läkande som du säger och reparerande samtidigt som den ger effekt på hudtonen medan CE Ferulic riktar in sig på att stötta en mogen hy där man vill jobba skyddande, reducera pigmenteringar och jobba på solskador. De är ganska snarlika men ProHeal är lite mer reparerande.
   Du kan använda vilken som under Greklandsresan, båda skyddar genom C-vitaminet och båda passar in i din rutin 🙂

   Kram!