Så här undviker du irriterade hårsäckar efter rakning

 • | Yasemin

Hur gör man för att undvika röda irriterade hårsäckar efter att man rakat (eller vaxat) ben, armhålor och bikinilinjen? Det är så frustrerande med de små plitorna som uppstår dagarna efter att man rakat huden. Det går faktiskt att förebygga både irritation och inåtväxta strån efter rakning och jag tänkte visa hur jag gör för att undvika detta. Några superenkla knep som verkligen hjälper!

Decleorprodukter till rakning

Steg 1

Se till att rengöra huden och peela ordentligt. Att bli av med eventuella bakterier och smuts på hudytan minskar markant risken för inflammerade hårsäckar. Använd gärna en snäll dusch-gel. Jag själv föredrar Bath & Shower gel Rose D´Orient på grund av doften men det är Lavender jag har tillgänglig just nu, båda funkar bra och har en lugnande effekt. Tillsammans med den använder jag scrub-handskar så hudytan blir helt fri från smuts och torra hudceller.

Steg 2

Återapplicera Bath & Shower Gel och löddra upp den ordentligt så rakningen blir mjukare mot huden. Skippa engångshyvlarna och använd istället en bra och lite dyrare rakhyvel, detta är faktiskt avgörande för att det ska bli en så skonsam rakning som möjligt. Sedan är knepet att raka medhårs, speciellt vid bikinilinjen där man ofta får röda irriterade prickar. Benen är i regel inte lika känsliga men för dig som är lika känslig överallt så är det bra att ha samma teknik även på benen.

Yasemin rakar benet

Snåla inte med rengöring så blir rakningen snällare mot huden.

Steg 3

Se till att noga duscha av all rengöring och torka huden med ren handduk

Decleor Prolagene gel på ben

Snåla inte med din gel, hellre lite för mycket än för lite. Den går in i huden inom några minuter.

Steg 4

Lägg ett jämnt lager av Energizing gel där du rakat. Denna gel lugnar och reparerar direkt och motverkar irritation i hårsäckarna och på hudytan.

Post Hair removal cooling gel

Post Hair removal cooling gel har en lätt cremig konsistens. Samtidigt som den förebygger irriterade hårsäckar och inåtväxta strån så mjukgör och återfuktar den huden.

Steg 5

Efterföljande dagar använder du Post Hair removal cooling gel för att låta huden återhämta sig efter hårborttagning och motverka inåtväxta hårstrån. Passar bra till alla områden (Ben, bikinilinjen och armhålorna).

Ha för vana att duscha med skrubbhandskar eller en mild peeling så peelar du lätt bort de torra cellerna som så gärna lägger sig som en hinna över hårstrået och på sikt bildar inflammation. Lycka till!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Så här undviker du irriterade hårsäckar efter rakning”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lena skriver:

  Superbra tips! Måste testa 🙂

 2. Greta skriver:

  Tack Yasemin!
  Jag ska köpa allt!