Sapienic – Världens näst bästa hudvårdsrutin

Vad säger ni om jag nämner mikrobiom och probiotisk hudvård? Ni tänker förmodligen probiotika och balanserad hudbarriär. Helt rätt säger jag. Men om jag i samma mening säger: du behöver ingen rengöring eller creme, bara två produkter med Sapienic Acid. Då börjar ni kanske fundera lite…? 🙂

Sapienic som i veckan gjorde intåg i Skincitys härliga sortiment är ett märke som vänder upp och ner på all sans och vett inom hudvårdsvärlden.

Yasemin i skogen med lera och jord i ansiktet, naturens hudvård

Känslan av att gnida in huden i världens bästa hudvårdsrutin, dvs ge huden alla bakterier som finns naturligt i huden var en ganska speciell känsla. Härligt och läskigt på samma gång.

jägarkvinna i naturen

”För 8000 år sedan var vår hud friskare än någonsin”

För att förstå Sapienic behöver vi lära oss några grundläggande regler. Låt oss backa tillbaka 1,9 miljoner år i tiden, en tid då vi levde som som homosapiens i ett samlar- och jägarsamhälle. En tid då hudvård inte fanns, där huden var anpassad att vara ute och dela mikrober med växter och bakterier som finns naturligt i omgivningen. Sapienic menar att för 8000 år sedan var vår hud friskare än någonsin och att hudåkommor som eksem, känslighet, rosacea mm är ett nytt påfund som genom åren vuxit fram och har en direkt koppling till brist på mikrobiell mångfald i huden, och att vi i dagens västvärlden tappat 30% av vår huds mikrober som håller huden frisk.

Varför har vi tappat mikroberna? Anledningarna är flera men några av dem menar Sapienic är antibiotika, vattnet (det är för rent), viss hudvård med för lågt eller högt ph, att vi tappat kontakten med naturen där vi för tusentals år sedan delade mikrober genom smuts, jord och skog.

Sapienic Acid

Varför heter märket Sapienic? Jo, vi backar återigen bandet lite och ser till hudens behov och uppbyggnad. Sebum finns naturligt i porerna och hjälper huden att ”smörjas”, balansera hudens ph, hållas ren och intakt mot yttre angrepp. Sebum består bland annat av squalane, triglycerider och vaxestrar men den största ingrediensen i sebum är Sapienic Acid som tar bort onda bakterier och ser till att huden mår bra. Sebumet får vår mikrobiella mångfald att må bra och trivas på vår hud vilket alltså betyder att det är superviktigt för huden och dess välmående.

Den ultimata hudvårdsrutinen

Sapienics filosofi är att få huden att resa tillbaka till jägarsamhället och bli precis så balanserad som den var då och det bästa sättet att nå dit är att flytta ut i skogen, bada i sjön, kliva runt barfota i jord och badda ansiktet med det naturen har att tillgå och att på så sätt använda sig av den bästa hudvårdsrutinen. Alla har inte lust eller möjlighet att flytta till skogs och leva efter denna filosofi. Därför vill Sapienic erbjuda världens näst bästa hudvårdsrutin och ta skogen till stan genom sina produkter ”Paleo Biotech”. En hudvårdsrutin där du tillför huden Sapienic Acid (från en afrikansk växt) och i princip ger huden det den egentligen består av men numera har för lite av. Vi ger helt enkelt tillbaka det vi tagit från huden under många många år.

Sapienic Probiotic boost, Serum Phase 2 och Lipids Phase 1

Detta är max antal produkter du ska behöva i din rutin. Probiotic Boost är ett komplement och används som kur under 1v och sedan vid behov.

Liten rutin

I sortimentet finns 8 produkter och jag slogs av att det inte fanns varken creme, toner eller rengöring! Vad händer? Frågan om varför var snabbt på plats när vi fick utbildning av Christopher på Sapienic. Använder du makeup så finns en makeup-remover som bara lyfter bort makeup och föroreningar men låter huden bibehålla sitt naturliga ph. Har du ingen makeup så rekommenderas man att göra rent med svalt vatten… detta vänder ju upp och ner på allt man tidigare lärt sig! Produkterna innehåller bland annat prebiotika från sockerarter, levande probiotika, du har ett innehåll som imiterar sebum och genom denna minimala hudvård så återgår du till de första evolutionära principerna. Probiotika vet vi ju har en stärkande effekt på hudbarriären och immunförsvaret, det hämmar inflammation och hjälper till att öka hudens hyaluronsyreproduktion. Allt detta leder till en frisk och balanserad hy med mindre hudåkommor. Tillför sebum och balansera huden. That´s it!

Ett perfekt märke för en hy i obalans, med känslighet och där man önskar få ut maximalt av rutinen med ett fåtal produkter.

Produkterna

Makeup-Remover

Innehåller bland annat aloe vera och kaolin för lugnande och balanserande effekt. Tar effektivt bort makeup och föroreningar som fastnat på huden och används till kvällen. Vid vattenfast mascara rekommenderas dubbel rengöring med denna. Denna ska alltså endast användas när du använt makeup, annars rengör du ansiktet med svalt vatten.

Probiotic Mist

Detta är inte en toner, här har du en mist med levande bakterier och probiotika som kan mistas en till flera gånger per dag om så önskas. Man har adderat Myrothamnus Flabelliofolia (s.k återuppståndelseväxten), en växt som är fyllt av antioxidanter, klarar sig utan vatten i flera år och på grund av den höga halten antioxidanter kan den vakna till liv inom några timmar. Magi för huden! Passar perfekt som kur om huden är ur balans och i din hudvårdsrutin så mistas den i första steg, efter att du sköljt av ansiktet.

Sapienic produkter

Lipids Phase 1

Denna lätta olja är utformad att imitera hudens egna sebum och innehåller fettsyror, triglycerider och vaxestrar. Denna är lämpad för en obalanserad och känslig hy och passar en yngre hy. Används som steg 1 före Serum Phase 2.

Serum Phase 2

Här har vi pro- och prebiotika, serumet är baserat på vattenlösliga ingredienser vilket gör den lätt i konsistensen. Serumet använder du som steg 2 efter Lipids Phase 1 och det är alltså dessa två steg som ger dig en välmående och balanserad hy.

Prime Lipids Phase 1

Nu steppar vi upp till en mer mogen hy. Denna olja med sebum och berikad med Ximenia olja ökar upp hudens elasticitet och lägger sig som ett skyddande lager mellan cellerna. En reparerande, skyddande och stärkande olja för en hy där spänsten behöver extra stöd. Används som steg 1 före Prime Serum Phase 2.

Prime Serum Phase 2

Även denna är för den mer åldrade huden. Pro- och prebiotika, logmolekylär vegetabilisk hyaluronsyra och sebum minskar ålderstecken, återfuktar, reparerar och stärker huden. Denna är också väldigt fin till en hy med akne eller rosacea. Används som steg 2 efter Prime Lipids Phase 1.

Sapienic Lipids phase 1 och Serum Phase 2

Sapienic Boost

Här har vi en kurbehandling som balanserar, boostar och stärker en hy i obalans. Ren och hög koncentration av Sapienic Acid som du preppar huden med endast kvällstid under en vecka, antingen i hela ansiktet eller lokalt där du har finnar, känslighet eller obalans. Perfekt att addera när huden känns stressad eller när man vill boosta huden med extra kärlek. Boostern använder du tillsammans med och som i ett första steg innan Lipids och serum för bästa effekt.

Probiotic Boost

Härliga probiotika! En hög dos, närmare bestämt 1 miljard levande Lactobacillus Probiotika per ml hjälper till att öka på hudens elasticitet, fasthet och gör huden balanserad. Detta är för en mer stabil och balanserad hy men där man vill jobba lite extra på att mota åldrandet. Även denna booster använder du tillsammans med och som i ett första steg innan Lipids och serum.

Sapienic Prime Lipids

Snabba fakta

 • Produkterna passar alla åldrar
 • Ok vid graviditet och amning
 • Ok vid ögonen
 • Förpackningarna är helt komposterbara och bryts ner inom 45 dagar
 • Glaset är 100% återvunnet
 • Veganskt och Cruelty free
 • Eco-Cert certifierade
 • Hållbarhet mellan 4-6månader efter öppnande

Alltså blir ni inte suga att testa? Jag är faktiskt heltaggad men har väl inte riktigt bestämt mig om jag ska rulla mig i gyttjan ännu men en sak är säker, jag kommer ställa alla andra produkter åt sidan på obestämd framtid för att gå all in på Sapienic. Om inte annat för att se vad huden och mitt inre jag, med allt man lärt sig som hudterapeut, tycker om detta nytänk!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

30 svar till “Sapienic – Världens näst bästa hudvårdsrutin”

 • (30) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. M skriver:

  Hemskt. Förstörde min hud helt

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Vad tråkigt att höra! På vilket vis upplever du att huden inte uppskattade produkterna? Jag kunde uppleva mer plitor i början om jag tog förmycket lipids men justerade med att ta mindre av lipids och mer av serum och fick en helt annan balans i min hy. Prova dig fram, det fiffiga är ju att man kan justera mängden mellan dessa två så de passar alla hudtyper 🙂

   Kram

 2. Anonym skriver:

  Saknar recension av en hudterapeut på detta märke

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Tack för feedback, det kommer. Jag vill ge märket ca 3 månader innan jag kan säga vilka resultat jag fått. Än så länge kan jag säga att huden känns balanserad och väldigt välmående. Lugn och stark på samma gång. Skönt med en liten rutin som omväxling men lite svårt att hålla sig ifrån AHA, masker, retinol och C-vitamin. Har gjort några enstaka avstickare något tillfälle då jag behövt prova en produkt men annars är jag strikt.

   Håll ut, det kommer recension längre fram 😀

   Kram,
   Yasemin

 3. may-britt skriver:

  Hej.
  När kommer uppdateringen?
  Hur gjorde du det, använde du några masker i veckan eller någon peeling?
  Vilken smink använde du och vilken solskydd?
  Hälsningar May-Britt

  • Yasemin skriver:

   Hej May-Britt,

   Jag tänkte ge rutinen lite längre tid innan jag gör en uppföljning. So far so good kan jag säga. Har använt dem lite mer än en månad och jag är verkligen balanserad och lugn i huden. Jag känner att den inte alls är lika reaktiv som innan. Mjuk och följsam, stark och motståndskraftig. Jag har inte lagt några masker eller använt peeling. Låter huden vara för att se vad det ger 🙂 Som spf har jag Coola Cucumber spf.

   Har du hunnit testa? 🙂

   Kram,
   Yasemin

 4. AnnC skriver:

  älskar dessa produkter- Huden känns levande på ett helt nytt sätt! Önskar att de kommer med kropp och hårvård!

 5. Sofia skriver:

  Hej!

  Jättenyfiken! Hur har det gått? Vad tycker du om produkterna? Jag har torr och känslig rosaceahy och funderar på om Sapienic vore nåt för mig!:-)

  • Yasemin skriver:

   Hej Sofia,

   Jag har använt dem i lite mer än en månad och huden känns riktigt stark och balanserad. Jag har fått mycket feedback från flera som testat märket och jag hör helt otroligt fina recensioner om snabb återhämtning av huden. Jag tycker du ska testa om du är nyfiken 🙂

   Kram,
   Yasemin

 6. Lena skriver:

  Tack för att ni tagit in detta märke!
  Jag har haft problem i SÅ många år med min hud. Har nästan inte kunnat använda någonting och alltid något den reagerat på.
  Bara över en natt såg jag ett lugn i min hud och den blir bara finare och finare. Tror verkligen på det här med att stärka och hjälpa sin hud
  Får verkligen nypa mig i armen.
  Så tacksam för detta!
  Ska bli så spännande att även följa din resa med detta märke

  • Yasemin skriver:

   Hej Lena,

   Vad härligt att höra att du fått så fina resultat och så otroligt snabbt. WOW! Visst är det härligt när man hittar rätt? 😀

   Jag har använt produkterna i drygt en månad nu och jag ser verkligen resultat. Huden är lugn och balanserad, den känns stark. Jag är såld!

   Kram,
   Yasemin

 7. Kristin skriver:

  Jag förstår inte riktigt hur ni som hudterapeuter och en av Sveriges största webshoppar kan ta in det här extremt kontroversiella märket. Man ska inte använda spf, man ska inte tvätta huden, man ska inte använda exfoliering, man ska inte använda fuktkrämer… Det går ju emot precis allt som ni förmedlar annars. Står ni verkligen bakom den här extrema approachen till hudvård?

  • Yasemin skriver:

   Hej Kristin,

   Ledsen att du får ett så sent svar. Härligt att detta märke engagerar så 🙂 Hela märket bygger på och har en filosofi att stödja hudens mikrobiella mångfald. Det finns en rengöring om man behöver rengöra huden men med produkterna och rutinen vill man ”störa” huden så lite som möjligt och låta den återgå till sina ursprungliga funktioner. Huden är fantastisk, den återfettar huden när den börjar bli torr, den balanserar och skyddar mot yttre angrepp, den har en fantastisk läkningsförmåga. Produkterna bygger på att stödja hudens egenskaper. Jag håller med om att mycket går stick i stäv med det man lärt sig om hudvård men det är ett annat sätt att se på hudvård. Det kanske inte passar alla men visst är det väl härligt att det finns något för alla ändå? Vem vill inte ha en välbalanserad och välmående hy? 🙂

   Kram,
   Yasemin

  • may-britt skriver:

   Jag ser att du har missförstått helt när det gäller dessa hudprodukter.
   Ingen har sagt att inte använda solskydd, och ingen har sagt att inte tvätta huden och rengöra den.
   Det finns mycket att läsa om dessa produkter online.
   Måste bara svara dig när jag såg att du hade missförstått.

   • Kristin skriver:

    CG som står bakom märket basunerar ju ut varje dag att hela hudvårdsindustrin har förstört vår hud, att vi måste sluta tvätta oss, sluta med handtvål, att huden klara ut allt själv osv… Hade inte han varit så aggressiv, nedvärderande och smutskastande mot en hel bransch (som han själv vill vara en del av med sina dyra produkter) så hade jag tyckt det var intressant att testa produkterna. Men hans typ av marknadsföring tycker jag bara är så fel och så fult. Så det är inte produkterna jag har problem med eller missförstått konceptet med. Jag vill inte stödja ett märke som sysslar med den typen av marknadsföring som han håller på med. Och jag vet att jag inte är ensam om att känna så.

 8. Anonym skriver:

  Hej!

  Intressant koncept! Jag undrar om det finns makeup som funkar ihop med dessa produkter, det lär ju vara konserveringsmedel i de flesta makeupprodukter. Mvh Lisa

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Det finns makeup som passar och jag skulle rekommendera mineralmakeup och ekologisk makeup. Du kan kika på Maria Åkerberg som har ett brett sortiment och som skulle passa fint 🙂

   Kram,
   Yasemin

 9. Viktoria skriver:

  Hej! Kan du rekommendera en passande spf till denna serie?
  Viktoria

 10. Beautiful Psycho skriver:

  Jag som använder mååånga steg i min rutin (tänk K-beauty) blir ändå lite nyfiken, så det ska bli spännande att höra vad du tycker efter en tids användning

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Visst blir man nyfiken? Jag har nu startat med dessa och går all in. Kommer absolut dela med mig längre fram 😀

   Kram,
   Yasemin

 11. Viktoria skriver:

  Hej! Kan du rekommendera en passande Spf till denna serie?

 12. Anonym skriver:

  Hej Yasemin. Hoppades på att få Sapienics produkter recenserade av er på Skincity, hur ni upplever detta märke. Men det kanske kommer längre fram. Har fundering på om Sapienic makeup rengöring tar bort mascara (ej vattenfast). Rengöring är min viktigaste ansiktsprodukt och vill ha en som jag kan använda i hela ansiktet inklusive ögonen
  Ha det gott

  • Anonym skriver:

   Glömde skriva att jag använder enbart mascara till ögonen och Heliocare spf 50, ingen annan makeup.

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Vi har helt nyligen börjat testa dessa och kommer garanterat att dela med mig av vad jag tycker och hur huden svarat på dem. Rengöringen kan du absolut använda kring ögonen och den tar bort mascaran 🙂

   Hoppas du kommer trivas med Makeup Remover, du får gärna återkomma med vad du tycker 😀

   Kram,
   Yasemin

 13. Ulrica skriver:

  Låter otroligt spännande, dock undrar jag hur man gör med ögonkräm och spf? Ändrar man pH-värdet och mikromet om man lägger andra produkter över?

  • Yasemin skriver:

   Hej Ulrica,

   Kul att du är nyfiken på Sapienic. För bästa resultat och framförallt för att bibehålla den mikrobiella balansen så är det bra om man använder sig av produkter som är från Sapienic eller har liknande ingredienser. Annars blir det lite som att ”nollställa” dess effekt. Produkterna kan användas vid ögonen också och appliceras på ögonbenen, så inte hela vägen in till fransraden. Gällande solskydd så är det bäst att använda sig av ett fysikaliskt solskydd, det har bäst samspel med produkterna 🙂

   Kram,
   Yasemin