Serum – så väljer du rätt

Hur väljer man rätt serum? Hur vet man vilken som passar? Spelar konsistensen någon roll? Hur vet jag vilken som ger mig bäst effekt? Behöver jag ens ett serum…?

Tänker att vi tar det basic idag och reder ut de olika frågorna.

olika serum från olika märken

Hur väljer man rätt serum?

Lär känna din hud och vilka behov den har. Känslighet går alltid i första hand, före pigmentering, rynkor, lysterlös hud mm. Känsligheten är alltså prio ett! Har du känslig hy så är det viktigt att stötta huden, lugna och reparera. Det behöver inte betyda att serumet inte är aktiv, bara den är anpassad för känslig hy. Som steg två är det bra att veta vad man vill jobba på. Är det just pigmenteringen som bekymrar så är det ett serum som jämnar ut hudtonen och minskar pigmentering du ska satsa på. Torr hy kräver fukt och näring etc.. Kika vad just din hud är i behov av.

Vilket serum ger bäst effekt?

En av de i särklass vanligaste frågorna vi får är: Vilket är det absolut bästa serumet? En helt omöjlig fråga att svara på. Vad vill du jobba på till att börja med? Vad behöver din hud? Vilka resultat vill du uppnå? Sedan ska man inte glömma känslan. Det är så otroligt olika hur man tycker att ett serum känns, doftar och vilka resultat den ger. Hur konsekvent är du med ditt användande? Ju mer regelbundet du använder produkten desto snabbare kommer resultaten och förutsättningarna att nå dina mål ökar markant. Rådgör alltid med en hudterapeut om du känner dig vilse, rätt guidning besparar dig både tid och pengar.

Välj rätt konsistens!

Här är det egentligen serumets effekt som styr före konsistensen. Men jag vill ändå nämna att konsistensen kan ha betydelse i synnerhet om man har en torrare eller mer känslig hy.

Vattenbaserat serum:

Passar alla hudtyper men har du en torr hy så kommer ett vattenbaserat serum inte ge dig tillräckligt med fukt.

Gel

Passar alla hudtyper men likt ovan kommer det inte räcka som fuktgivande serum om huden känns torr. Grym som kombo om man har en fetare hudtyp som är fuktfattig.

Lotion

Min favoritkonsistens och perfekt att testa om huden inte riktigt tar till sig av olja. Ett lotionserum kan också användas som lättare creme om huden känns blandad/oljig.

Olja

Det finns olja som används som serum men även oljor som appliceras över serum, istället för creme. Man kan även ha olja innan serum.. här är det närmast märket Sapienic där man jobbar i den ordningen.

serum olika konsistenser

Behöver man serum?

Ett serum är byggt på små molekyler som penetrerar djupare ner i huden. Ett serum fungerar dessutom som en katalysator till resten av din rutin och eftersom den läggs närmast huden och går ner djupare så jobbar den också mest effektivt.

Personligen kan jag inte leva utan serum. Min hud skriker om den inte får serum under cremen och jag tycker att det känns som att gå naken under täckjacka och skidbyxor. Med serum är det som att ha understället på. Bekvämt, varmt, behagligt och mjukt! Känner mig bättre rustad och skyddar huden bättre mot kyla och obehag.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.