Ansiktsmassage med faceroller

 • | Anna

För några veckor sedan hade jag ett inlägg om ansiktsmassage och jag tänkte fortsätta på det spåret i det här inlägget och presentera Skincitys The Faceroller som precis lanserats. Här har vi ett verktyg till hjälp i hudvårdsrutinen istället för händerna, och den imponerar verkligen måste jag säga.

Olika ansiktsverktyg jag använder

Jag har flera olika varianter av ansiktsverktyg hemma för att maxa hudvårdsrutinen. Jag går verkligen igång på sånt här för att se vilka magiska effekter det kan ge för min hud. Jag har bland annat en Foreo som jag tycker är superhärlig att använda till en löddrande rengöring, huden får en extra djuprengörande effekt av den. Jade Roller som plockar fram lystern och hjälper till att absorbera produkterna bättre. Har också en Gua Sha sten som hjälper till att strama upp huden. Senaste tillskottet är The Faceroller som jag skulle jag säga är en korsning av Jade Roller och  Gua Sha men att du även får igång blodcirkulationen extra väl med den.

The Faceroller – Hur fungerar den?

Det här verktyget kan användas både till ansiktet och kroppen. Rollern är sexkantig och har 24 st inbyggda turmalinstenar som stimulerar blodicrkulationen och hudens tonus för en fastare och förbättrad hudstruktur. Turmalinstenen är en välkänd ädelsten som sägs ha en god effekt på negativa energier, en detoxande effekt på kroppen.

Huden aktiveras direkt när jag rollar/stryker och blir röd. Den lämnar ett lätt avtryck (som sedan försvinner) efter sig och det är ju tack vare den innovativa formen på rollern och stenarna.

Massagetips

I ansiktet kör jag gärna ihop med ett serum. Det är också härligt att använda den när du lägger en sheetmask. Produkterna absorberas väldigt bra och samtidigt stimuleras huden vilken är en bra kombination. Man kan med fördel använda rollern i lymfans riktning för att hjälpa den på traven att rena huden från överskottsvätska, slagg, bakterier och virus.

Du rollar då från näsvingen och ut mot örat, mitten av hakan ut mot örat och mitten av pannan ut mot tinningen ner till örat. Har du en tålig hud kan man trycka på lite när man rollar vid kind och kindben för att aktivera muskulaturen ytterligare. Det går också bra att med lätt hand rolla upp och ner, fram och tillbaka. Blir du lite röd så är det hudens sätt att visa att den kickar igång vilket bara är positivt.

Jag använder även The Faceroller på mina spända axlar och i nacken. Min ergonomi är inte alltid den bästa här hemma och då är det grymt skönt med lite lättillgänglig massage.

Ytterligare ett tips till kroppen är att köra den här över celluliter, gärna i kombination med en specifik creme för det.

Vem passar den?

Jag skulle säga att det här verktyget kan alla använda, förutom en rosacea hud som ska vara försiktig överlag med alla typer av stimulans där man ökar på blodcirkulationen samt om man har inflammerad acne som också kan förvärras av massage.

6 svar till “Ansiktsmassage med faceroller”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Karolina skriver:

  Hej! Jag har en fundering som jag jättegärna skulle vilja ha hjälp med!

  Jag har en historia av att få finnar i käkområdet och ner mot halsen men det var för kanske 2-3 år sedan sist. Förra terminen bodde jag i Tokyo och pluggade, och när jag åkte och under större delen av tiden där så var min hy på TOPP. Jag hade inga som helst problem med finnar eller pormaskar utan hyn mådde helt enkelt väldigt bra. MEN, i slutet på december hände något. När jag tvättade ansiktet på kvällarna kunde jag känna hur hela käkområdet var FYLLT av små små osynliga ”white heads”. Det var såå många, jag klämde några för att få bort de små ”bulorna” men det gjorde liksom ingen skillnad för det var hur många som helst. Efter kanske 2 veckor började jag få ordentliga finnar i samma område, det kändes typ som att de små vita plupparna långsamt växte till sig och blev stora finnar. Det var SKITTUFFT rent ut sagt, omöjligt att sminka över och det blev bara värre och värre. När jag kom hem till Sverige i januari bara fortsatte det, jag fick stora röda finnar i hela käkområdet och ner på halsen. I mars tog jag äntligen tag i det och bokade tid hos en vårdcentral där jag fick utskrivet medicin (epiduo) som efter två månader äntligen har börjat hjälpa.

  Det här har varit en såå jobbig tid för mig eftersom finnarna lämnat massa ärr och medicinen jag använt gjort min hy svullen, röd och torr. Det jag undrar är egentligen om ni har någon aning om vad som kan ha hänt som gjorde att min hy helt plötsligt ballade ur haha?? I början tänkte jag att det berodde på att jag under några veckor använde en snigelslemsansiktskräm som jag köpte i Korea, men känns märkligt att den ska ha gett en sådan reaktion?

  Har ni i övrigt några tips på hur jag kan få bort ärren (i form av mörka fläckar) i käkområdet?

  Supertacksam för svar!

  /Karolina

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Karolina!

   Vad tufft för dig, stackare. Men så bra att du ändå tog tag i det och gick för att få hjälp, hoppas det kan gå i rätt riktning för dig. Jag tycker du ska höra av dig till oss på info@skincityse så kan vi guida dig till att sätta ihop en fungerade kontinuerlig rutin som fungerar ihop med epiduo, hudvårdsrutinen är så viktig trots man går på läkemedel för att hjälpa till ytterligare med att balansera och kunna behandla ärren och känsligheten du går och bär på.
   Önskar dig stort lycka till.
   Kram Anna

 2. Caroline skriver:

  Hej!

  Lite nyfiken på det här med dermaroller jämfört med såna här typer av verktyg. Kan ni inte skriva lite om det? Är så många olika ute nu att man blir lite förvirrad över vad som egentligen är bra och funkar och vad som är falsk marknadsföring.

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Caroline!
   Jag har ingen erfarenhet av dermarollers men om jag provar så ska jag tänka på ett inlägg till det.
   Kram Anna

 3. Tanya skriver:

  Tack för inlägget, jag gillar använda olika massageverktyg för ansiktet och den här rollern ser intressant och annorlunda ut. Jag undrar dock om den verkligen rollar när ansiktet är fuktigt? Av erfarenhet med några liknande rollers har jag sett att de brukar glida på fuktig hud snarare än rolla, vilket känns inte lika effektivt. Det skulle vara kul att se den här rollern ”in action”, kanske en liten video med den? Det vore toppen!

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Tanya!
   Den fungerar riktigt bra på fuktad hud och med fuktad hud menar jag tillsammans med produkter som serum tex. Rollern är sexkantig vilket gör att den får bra kontakt med huden och glider ej utan masserar.
   Hoppas du gillar om du bestämmer dig för att införskaffa dig en.
   Kram Anna