BHA – Salicylsyra – Räddningen mot envisa pormaskar

 • | Anna

Salicylsyra med förkortningen BHA (betahydroxyacid) är en fettlöslig syra och används i syftet att exfoliera huden. Den har en enastående effekt att kunna tränga ner i porerna och lösa upp gamla tråkiga celler och talg som ligger packade och täpper igen. Så för dig med envisa pormaskar, dom här två är räddningen för dig. 

Produkterna jag tänkte prata om finns både som kit men också var och en för sig. Låt oss ändå snacka lite mer om vardera produkt… så häng med.

Paula´s Choice är ju känd för sin BHA-syra och är det några produkter man ska prova från märket så tycker jag definitivt att dom här två är ett måste, för alla kan använda dom mer eller mindre. Jag ska berätta varför.

Skin perfecting BHA-Liquid

Här har vi en ikonprodukt, en kändis i PC som gör succé på huden. Jag skulle säga att den är exemplarisk för dig som har en hud åt det fetare hållet, har acne problematik eller riktigt envisa tilltäppta pormaskar som vägrar ge med sig. Har du en mer normal-torr hud kan man använda den men kanske inte fullt varje dag, man får lyssna till hudens behov hur ofta man kan använda den helt enkelt.

Som alla andra leave-on exfolieringar i Paula´s Choice så går den att använda upp till varje dag morgon och kväll i hudvårdsrutinen men glöm för tusan inte återfukta huden, känns som något jag nämner (läs tjatar) ofta om men det är verkligen nyckeln till den där balanserade huden.

Resist – Weightless Body treatment 2% BHA

Här har vi The Star till kroppen. Jag tränar ju en del och svettas väldigt mycket, trots jag är noggrann med rengöring efter träningspasset så kan jag få finnar på bröst och rygg. Den här bodylotionen har verkligen hjälpt till och dessutom får jag en jämnare hudton och inte lika framträdande röda märken efter finnen utan det läker fint. Det är verkligen något jag märker skillnad på när man åldras att läkningsprocessen i huden tar längre tid, men det tar vi mer om en annan gång. 😉

Är du torr på kroppen så rekommenderar jag att du använder en återfuktande bodylotion efter den här. Den här bodylotionen är riktigt vass på att behandla keratosis pilaris med.

En makalöst bra kroppsprodukt som du kan använda dagligen, behandlar finnar och ojämn hudton. Verkar även bra för KP.

8 svar till “BHA – Salicylsyra – Räddningen mot envisa pormaskar”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Frida skriver:

  Hej! Jag har nyligen börjat använda just Paula’s Choice skin perfecting 2% BHA liquid exfoliant. Jag har fet hy och får ofta finnar och har pormaskar främst på näsan och hakan. När jag har börjat använda BHA har jag upplevt att jag får fler pormaskar på pannan. Vad kan detta bero på? I nuläget använder jag Avène Skin recovery cream efter BHA. Borde jag byta till någon kräm/ fuktighetskräm som ger mer fukt? Eller är det helt enkelt så att BHA inte är något för mig? Eller borde jag avvakta och se vad som händer? Problemet är bara att jag inte då vet hur jag ska få bort de pormaskar som eventuellt uppstår…
  Mvh en kluven tjej! 😉

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Frida!
   Vad bra att du vänder dig till oss och rådfrågar. När man börjar med vissa aktiva ingredienser (som BHA) så är det inte helt ovanligt att huden till en början blir lite försämrad och det har med att göra att det sker en utrensning på huden av underliggande orenheter. Du får gärna läsa mer i det här inlägget där jag förklarar hur du ska tänka med att vänja in huden vid nya produkter och vad som händer vid en utrensning.
   kram Anna

 2. Marie skriver:

  Hjälper denna mot finnar på rumpan mån tro? Har länge haft envisa finnar på just rumpan 🙁

 3. Linn skriver:

  Hej!

  Vilka produkter kan man använda mot pormaskar under sommaren som inte gör att man blir solkänslig? Syror vill jag undvika sommartid.

  Mvh Linn

 4. Alicia skriver:

  Går PC BHA använda när man ammar?