Instytutum News

 • | Anna

För inte så länge sedan så lanserade Instytutum två nya produkter som jag inte kunde undgå att lägga vantarna på direkt. Jag har nu kört dom i min kvällsrutin några veckor och tänkte dela med mig av min upplevelse med dom till er idag.

Instytutum tycker jag är ett riktigt roligt märke. Det är inte så brett utan har ungefär ett tiotal produkter som verkligen sticker ut och väcker ens uppmärksamhet, iallafall min.

Hör bara på dessa… Advanced Retinol Toner och A-Superpacked X-strength Retinol Serum. Det är precis dessa som jag testat och är än så länge helt såld på upplevelsen och har blivit lite smått förälskad i tonern…. vem vill inte ha ett ansiktsvatten med retinol i???

Jag som är en van retinolare använder dom båda till kvällen i min rutin. Det enda jag tar emellan är en fuktgivande essence. Om man är ny vid retinol så är min rekommendation att varva dom varannan kväll och som jag skrev i ett tidigare inlägg, vänj in på huden för att undvika onödiga reaktioner, du kan läsa mer om det här.

Advanced Retinol Toner

Alltså den här är en magiker, trollar bort varenda por på en gång och jag upplever också att mina linjer blir mindre framträdande. Hudens känns klarare och jag får jättefin lyster. Jag tar tonern på pads och sveper lätt i hela ansiktet, hals och dekolletage. Skulle säga att den passar många, även för den känsliga.

Innehåller retinol som stimulerar cellerna att ombildas, svart rosextrakt som är en kraftfull antioxidant med talgreglerande egenskaper, provitamin B5 och allantoin som mjukgör och återfuktar samtidigt som de tillsammans är antiinflammatoriska och lugnar huden.

A-Superpacked X-strength Retinol Serum

Här har vi ett maffigt serum, alltså wow. Det var ett tag sedan jag provade ett retinolserum som inte gett mig dom klassiska biverkningarna, och med det menar jag att huden kan börja flagna och man blir röd och reaktiv. Alla reagerar såklart olika och är mer eller mindre tåliga i huden men med det här serumet har min verkligen reagerat felfritt och jag har mina gissningar om varför.

I den här så hittar du ett 8% retinoidcomplex och inte nog med det, du finner också squalane och hyaluronsyra som binder fukt så otroligt bra, peptider som liksom A vitamin är smarta och kan kommunicera med cellerna att göra jobbet där det behövs och flertalet antioxidanter som försvarar huden. Det är mums mums för huden det. Det här är för dig som vill ha ett maxat åldersbromsande serum till natten, några gånger eller alla dagar i veckan.

Som alltid när man jobbar resultatinriktat och vill komma åt det bästa resultatet, gör dig själv en tjänst och använd UV-skydd dagligen och undvik stark sol.

Har ni provat dom här? I sådant fall, hur är din upplevelse… kommentera och berätta gärna.

5 svar till “Instytutum News”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Jeg har rosacea og kan inte bruke disse to. Huden reagerte så mye at jeg måtte gi dem bort til noen annan. Veldig synd da jeg likte konsistensen på begge

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej!
   Vad tråkigt att du reagerat på dom. Det kan vara klurigt just när man har rosacea, vad man kan använda och inte. Om du provat någon retinol-produkt förut som din hud klarade av så kanske du får använda den igen, köra säkra kort för att inte reagera i onödan. ❤️
   Kram Anna

 2. Lotta skriver:

  Är väldigt nyfiken på dessa! Jag har ett par produkter från Instytutum idag men hittar ingen bra ”rutin” beskrivning på deras hemsida. Jag tycker generellt beskrivningen av deras produkter och hur de funkar ihop är aningens rörig. Jag har bl a deras retinoil, ersätts den av dessa produkter eller kan man använda alla tillsammans?

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej!
   Jag förstår att det kan vara svårt att veta hur man ska kombinera. Om jag var du hade jag använt upp Retinoil för att sedan gå över till serumet om du är nyfiken på det. Tonern går fint att kombinera med både serumet och oljan om du är en van retinolare. Alternativet kan vara att du varvar tonern med oljan om du är lite känslig. Viktigaste av allt, känn efter hur huden svarar och vänj in på huden.
   Hoppas du gillar om du kommer prova nån av dom.
   Kram Anna