Min hudvårdsresa med Paula’s Choice

 • | Anna

Paulás Choice är ett omtyckt märke både bland våra kunder men också av många av oss som arbetar på Skincity, ett märke som ligger mig varmt om hjärtat, lite som startskottet i min hudvårdsesa där jag märkte enorm skillnad på huden. När jag började på Skincity så var Paula’s Choice det märket som jag var väldigt nyfiken på så det föll sig naturligt att det kom att bli det första märket att prova. Jag önskar jag hade före och efter bilder men har inte det så ni får lita på mina ord här. ❤

Exfoliering

Några av mina superhjältar

Min hud var ganska stressad innan jag började på Skincity. Min livsstil speglade sig på huden. Jag hade en stressig vardag och jag gick även igenom en tuff rehab då jag slet av mitt korsband, vilket påverkade mig väldigt mycket. Samtidigt så provade jag också väldigt mycket nya produkter för att hitta rätt, men det förvärrade bara och stressade huden ännu mer vilket i för sig inte är konstigt med tanke på att huden och kroppen hade en obalans. Jag kan verkligen förstå vad svårt det är att hitta rätt, vad funkar, och vad funkar inte?! Det yttrade sig med finnar och känslighet, som att hudbarriären var rubbad. Idag testar jag också mycket nytt, det är en del av mitt arbete men nu med lite mer kött på benen vet jag mer hur min hud reagerar vilket såklart underlättar enormt. Att lära känna sin hud ni vet…

Jag tänkte nu lyfta några av dom produkterna som blev mina superhjältar och som jag anser är värda att få lite extra kredd.

Leave-on exfoliering, Paula´s Choice stjärnprodukt

Det här med leave-on exfolieringar lockade då jag inte jobbat så mycket med just den typen av peeling tidigare. Det känns också mer och mer vanligt nu med syrabaserade peelings till skillnad från klassiska kornpeelingar som jag kan tycka är ganska härligt det med men använder det numera nästan bara till kroppen.

Först ut är Skin Perfecting 2% BHA Gel. Det är en leave-on exfoliering i gelkonsistens och kan användas upp till varje dag. Ett pump räcker för att fördela i hela ansiktet, tar man för mycket så kan man uppleva att det nästan blir lite klistrigt på huden. I rutinen så tas den innan serum, i mitt fall i morgonrutinen. BHA-syran är en grym storstädare för att lösa upp orenheter i porerna, den är även oljelöslig vilket är bra för den talgreglerande effekten på huden.

Till kvällen 2-3 ggr/ veckan gick jag istället för BHA på med en leave-on exfoliering med AHA-syror och namnet på den är RESIST Weekly Resurfacing Treatment. Den har en flytande konsistens och tas lättast på pads. Den här aktiva exfolieringen sätter fart på cellförnyelsen så att gamla trötta celler avlägsnas, och då kommer också lystern fram per automatik. Hudtonen blir jämnare på sikt och synliga ålderstecken som linjer och rynkor blir inte lika framträdande.

Viktigt att tänka på… Tycker att man ska vänja in alla exfolieringar på huden, always! Det gäller alla aktiva produkter. Huden mår helt klart bäst av det.

leave-on exfolieringar

Två av dom Leave-on exfolieringar från Paulás Choice som verkligen gjorde underverk med min hudstruktur, Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant och RESIST Weekly Resurfacing Treatment With 10% AHA.

Dagliga antioxidanter

Antioxidanter har som ni vet en god effekt om man vill skydda huden mot yttre påfrestningar som bryter ner huden vilket i sin tur förebygger huden för att inte åldras i förtid. Det ger ju också huden en riktig vitaminboost och vem vill inte ha det 🙂 RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum har väldokumenterade ingredienser som Vitamin C och E och peptider för att både ge den skyddande och reparerande verkan på huden. Jag använde detta serum som mitt dagliga serum morgon och kväll under min creme. Upplevde också att fukten bibehölls, vilket är så viktigt när man jobbar med aktiva produkter att man balanserar upp det med massvis av fukt.

Reparera under natten

Sist men inte minst är Resist Barrier Repair Moisturizer, en 24h creme med en mild koncentration av retinol som jag valde att använda till kvällen. Den här cremen är så otroligt behaglig, och trots sin egenskap att preppa huden med massvis av fukt så känns den otroligt lätt på huden. Huden kändes så återhämtad på morgonen och starkare och starkare för varje dag. En creme som passar alla hudtyper, även den allra känsligaste huden.

Är du nyfiken på att prova på fler produkter ur Paulás Choice Resist-serie så finns det fina startkit som är perfekta att börja med för att känna på märket.

 Creme

Fukt till huden, inte att förglömma. Barrier Repair Moisturizer briljerar verkligen.

Nästa inlägg förklarar jag närmare om just vikten av att vänja in aktiva produkter på huden för att undvika onödiga irritationer och vad händer egentligen när man får en utrensning i huden? Vi ses!

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Min hudvårdsresa med Paula’s Choice”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Olga skriver:

  Hej Anna,
  Kan du beskriva lite om Boster, ska använda före eller efter serum? Brukar göra vid värje årstiden kurbehandlng med Babor ampuler. Kram. Olga

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Olga!
   Booster är som serum, samma typ av koncentration som kan gå djupare ner och behandla huden. Dom som utnämner sig som booster går också att addera i annat serum, sin creme eller mask för att skräddarsy rutinen. Babors ampuller är toppen att ta till för att kurbehandla huden. Men skulle använda just dom som dom är direkt på huden för att få ut bästa effekt av ampullen.
   Kram Anna

 2. Sofia skriver:

  Tack för intressant inlägg! Vill läsa meeeeer

 3. Camilla skriver:

  Hej Anna!

  Tack för ett bra inlägg!

  Jag har en fråga. Som du beskriver i inlägget så har jag också rubbat min hudbarriär genom att använda för mycket aktiva produkter såsom syror och retinol. Jag som tidigare haft ganska fin hud fick plötsligt massa finnar kring haka och mun och huden blossade och såg skör ut. Jag skippar nu alla aktiva produkter sedan några veckor tillbaka och använder bara snälla, stärkande och återuppbyggande produkter.
  Jag ser en klar förbättring redan, men jag undrar hur lång tid kan det ta för hudbarriären att bli helt återställd?

  Tack på förhand!

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Camilla!
   Vad bra att du lyssnat på huden, svårt att säga exakt hur lång tid det tar innan huden återhämtar sig men när den lugnat sig lite kan du prova att addera syror och eventuellt retinol nån gång i veckan för att sakta introducera det igen, köra så några veckor och se hur huden svarar. Hur den reagerar på olika produkter är så olika, för mig var det lite som att jag behövde ta hjälp av exfoliering bland annat i lagom takt för att bygga upp huden men i kombination med massvis av fukt och näring, det viktiga är att vara snäll och stanna upp och backa bandet om så behövs, precis som du gjort.
   Stort lycka till! ❤
   Kram Anna

   • Camilla skriver:

    Tack för ditt svar Anna! 🙂

    Jag ska verkligen försöka ha lite is i magen och hålla mig till snälla och lugnande produkter ett tag till, men ååååh vad det kliar i fingrarna att få börja använda lite roligare produkter snart igen!

    Jag kan tycka att det är lite knepigt när huden plötsligt börjar bråka och finnar ploppar upp. Jag har ibland svårt att avgöra om jag ska gå på med ”starkare” produkter som städar och rensar ut, eller om jag istället ska backa och inte använda något aktivt alls på ett tag. Det skulle vara spännande med ett blogginlägg om det i framtiden, kanske finns det några tips du kan dela med dig av för att avgöra vilken väg man ska gå.

    Bör man förresten undvika att använda sig av rengöringsborste om man har en skadad hudbarriär?
    Jag har den lilla rosa från Skincity Skincare som jag använt tidigare, men de senaste veckorna har jag inte vågat använda den för jag tänkte att den kanske sliter ytterligare på en redan skadad hud. Jag saknar dock att använda den, älskar hur mjuk och ren huden känns efteråt!

    • Anna Klaesson skriver:

     Hej Camilla!
     Jag kan verkligen förstå att det är svårt, det är det ibland även för mig. Det bästa man kan göra när huden bråkar är att backa bandet med dom mest aktivaste produkterna. Det är inte alltid man behöver sluta helt men använda lite mindre frekvent för att låta huden komma ikapp, sedan boosta med massvis av fukt är aldrig fel.I Dagens inlägg pratar jag lite om invänjning, en generell regel man kan följa. Men kan absolut spinna vidare på det i ett kommande inlägg hur man kan tänka mer kring detta. Att använda en rengöringsborste när huden är skör skulle jag undvika, men kanske du kan använda den på vissa områden där du upplever att huden är lite mer tålig, kanske näsområdet tex.
     Kram Anna

     • Camilla skriver:

      Tack igen för svar, och bra tips!

      Jag läste ditt inlägg om invänjning, superintressant och massa bra saker att tänka på. Tycker att det är så roligt att du också har börjat blogga här tillsammans med alla de andra från Skincity, ni skriver om så mycket bra saker. Helt klart min favvoblog! 🙂

     • Anna Klaesson skriver:

      Hej igen Camilla!
      Härligt att du gillar inlägget jag tipsade om 🙂
      Blir väldigt glad av dina ord och vi är så tacksamma att du vill följa oss bloggare här på hudspecialisten.
      Önskar dig en fin måndag!
      Kram Anna

 4. TH skriver:

  Kul att få följa dig Anna. Jag har en fråga. Varför har du valt gel? jag förstod det som att den är mer för en fet hud, Är du fet i huden?
  Sen undrar jag också om som är make up artist kan skriva mer om make up? De andra skriver en del men ingen är utbildad så hade varit roligt att få höra mer tips från någon som kan mer än de andra kan. ( Samt kanske inte bara pusha MTM även om jag vet att det är ert egna.)

  Tack igen för att du finns på bloggen, nu är det dig jag ska följa istället för de andra. Eller ja, Yasse min med men de andra i min ålder skriver inte så fint som ni!

  Tack igen!

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej!
   Kul att du vill följa mig 🙂
   Gelen är perfekt för mig med blandad hudtyp, kör lotion också ibland om huden behöver mer fukt men annars återkommer jag alltid till gelen då jag tycker den passar mig väldigt bra. Jag kommer lyfta massvis inom makeup… härligt att du vill inspireras av mig där.
   Önskar dig en jättefin helg!
   kram Anna