Så funkar serum!

 • | Annica

SerumVad är serum?

Serum är en koncentrerad näring, som går djupt ner i huden och har huvudrollen inom hudvården. Serum kan vi skräddarsy det vi vill jobba med och denna Superstar ser till att vi får ut maximalt av vår hudvårdsrutin, förbättrar kvaliteten i huden och bygger upp vår hudhälsa.

Vad gör serum?

Molekylerna hos serum är små och penetrerar ner i det mellersta hudlagret, där näringsutbytet pågår och näringsämnena från serumet lätt tas upp och absorberas snabbt av huden.

Serum fungerar också som en katalysator till vår övriga hudvårdsrutin, så att effekten av våra produkter kan förstärkas upp till 3 gånger. Huden består av flera olika lager, som vi behandlar med produkter, som appliceras ovanpå varandra. En dagcreme t ex vårdar och skyddar det övre hudlagret och serum jobbar med att bygga upp och stärka huden på djupet. När vi kombinerar serum med andra produkter, får vi ut så mycket mer av vår hudvård. Serum är den hudvårdsprodukt som är viktigast för hudens kvalitet.

Serum till vem?

Vi kan skräddarsy våra behandlingar med resultatinriktade serum, som finns för alla hudtyper. Serum finns för en rad tillstånd t ex torrhet, acne, rynkor eller annan obalans. För extra fina resultat kan vi kombinera olika serum och jobba med flera tillstånd samtidigt. Då applicerar vi serum ovanpå varandra dvs layering. Det ena serumet kan jobba på hudtexturen, stimulera cellförnyelsen, minska pigmenteringar, släta ut linjer eller minimera porer och det andra kan tex appliceras för att ge huden rikligt med fukt. Om du vill läsa mer om just layering så kan du göra det i ett tidigare blogginlägg här.

Serum kan jobba på många olika sätt så här kan vi verkligen skräddarsy utifrån vårt egna hudtyp och hudtillstånd. 🙂

Codage Anti-Age Suprime

Codage Anti-Age Supreme ett riktigt bra age-smart serum

Versos Hydration Serum

Versos Hydration Serum ger massor av fukt och innehåller även Niacinamide

Hur används serum?

Applicera serum morgon och kväll efter rengöring, ansiktsvatten och eventuell exfoliering. Därefter följer ni upp med dag- eller nattcremen, vars effekt ju förstärks av serum och tillsammans ger de så mycket bättre resultat. En liten påminnelse, applicera gärna serum även på hals och dekolletage, där huden har samma behov som i ansiktet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

126 svar till “Så funkar serum!”

 • (126) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anonym skriver:

  Tack för tydlig och bra information om serum.
  Med vänlig hälsning,
  Mitra

 2. Alexandra skriver:

  Hej Annica,

  Vad rekommenderar du för mist om man vill ha en ”setting spray” som ger den där extra fukten och extra glowiga hyn när man lagt sin make up?

  Med vänlig hälsning,
  Alexandra

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Illuminating setting spray är ett mycket fint setting spray från Cover FX för att fixera make-up och ge huden ett extra glow! Mycket fin spray och inget som kommer som en hård stråle. H2O Tan mist är en passande spray för att plocka fram vacker glöd och fukt. Men tänk på att den sista även har en lätt BUS-effekt!
   Kram Annica

 3. Alexandra skriver:

  Hej Annica,

  Vad rekommenderar du för mist om man vill ha en ”setting spray” som ger den där extra fukten och extra glowiga hyn när man lagt sin make up?

  Med vänlig hälsning,
  Alexandra

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Illuminating setting spray är ett mycket fint setting spray från Cover FX för att fixera make-up och ge huden ett extra glow! Mycket fin spray och inget som kommer som en hård stråle. H2O Tan mist är en passande spray för att plocka fram vacker glöd och fukt. Men tänk på att den sista även har en lätt BUS-effekt!
   Kram Annica

 4. Emelia skriver:

  Hej Annica! Jag har några frågor som jag verkligen hoppas att du kan hjälpa mig att besvara.
  Hur ska man tänka med silikoner när det kommer till ordningsföljd? Jag har hört att aktiva produkter som tex c vitamin och Retinol ska appliceras närmast huden men ofta innehåller ju dem silikoner och silikoner tas inte upp av huden och bildar en hinna och då tänkter jag att nästa produkt kan ju inte tas upp av huden då? Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska göra för att få ut det bästa från mina produkter. Jag har tex ett serum, vi kan kalla det för serum1. På förpackningen står det ”appliceras efter rengöring och toner, följ sedan upp med fuktgivare” men serum1 innehåller silikoner så då kommer ju inte mitt fuktserum igenom serum1? Förstår du hur jag menar? Och om jag tar mitt fuktserum först och sedan serum1 så kommer ju inte min creme igenom ändå.
  Hoppas du kan reda ut detta för mig!
  Massor av kramar

  • annica skriver:

   Hej Emelia, Superbra fråga, och det kan dessvärre vara svårt att säga en generell regel för detta. Utan återkom gärna med vilka produkter du önskar att använda så hjälper jag dig gärna med ordningen. Oftast är det lättast till rikast konsistens. Silikonet i sig har större molekyler men bibehåller många övriga ingredienser stabila och hjälper till att ge fin effekt på din hud.
   Kram Annica

   • Emelia skriver:

    Morgon:
    rengöring: Biologique Recherche Eau Micellaire Biosensible
    Toner: Leejiham Grow hyal b5 toner
    Essence water: La prairie skin caviar luxe essence in lotion
    Fuktserum: Leejiham Grow hyal b5 ampoule
    Serum: Medik8 Blemish Aox
    Sheetmask: Leejiham vita propolis nutri mask
    dagcreme: Medik8 White balance spf50
    Ögon: Elmis absolut eye serum
    Ögon: Medik8 eye spf 30

    Kväll:
    Rengöring: Decleor Micellar oil
    Rengöring: Medik8 porecleanse
    Toner: Leejiham Grow hyal b5 toner
    Essence water: La prairie skin caviar luxe essence in lotion
    Fuktserum: Leejiham Grow hyal b5 ampoule
    Serum: medik8 blemish Aox
    Nattcreme: medik8 White balance night
    Nattcreme 3gånger/vecka: Beauté Pacifique super3 booster
    Olja vid behov: Beaute pacifique submersive serum paradoxe

    Såhär ser min rutin ut.
    Och min stora fråga är, kan produkter tränga sig igenom en annan produkt som innehåller silikon?
    Jag tänker ju såhär att köra silikonfria serum och sedan kapsla in allt med en creme som har silikon.
    Men mina serum innehåller ju silikon så hur kan de alla tas upp av huden?

    Jag vill börja med c-vitamin till våren och tänker då vattenbaserat. Kan du rekommendera något c-vitaminserum som är silikonfri, mineraloljafri och oljefri?

    ser min rutin bra ut i övrigt? Eller borde jag byta ut något eller ta bort något?
    Jag har blandhy med pormaskar, känslighet & rodnader och fina linjer. Jag kan inte använda syra då min rodnad blir värre av det så jag använder enzympeeling istället.

    Nu blev det mycket info och många frågor haha. Hoppas du kan svara på dem!

    Kram!

    • annica skriver:

     Hej Emelia, men WOW! Superfin rutin 🙂 🙂
     Du applicerar produkterna i helt rätt ordning och detta motverkar inte kommande steg i din rutin att göra sitt. Cyclopentasiloxane har en mycket liten molekyl storlek som gör att övriga steg inte stängs ute från huden. C-vitamin i olja eller silikon har en mer stabiliserad formula som ofta ger en längre hållbarhet. Är den vattenbaserad får produkten ett pH-värde och blir därför inte lika stabil. En olja som jojoba som tex Medik8 har i sina c-vitaminprodukter är en olja som påminner om hudens talg/sebum och hittar därför lätt ner i huden kan verkligen kan behandla huden på djupet.
     Kram Annica

     • Emelia skriver:

      Okej vad bra 🙂 vad roligt att du tycker jag har en bra rutin. Min hud reagerar bra på den och känns bra. Har inte hänt så mycket utseendemässigt än men det tar ju sin lilla tid. Använt den i 3,5 månad.
      Hur är det med andra silikoner då? Vilka har små molekyler och vilka ha stora som totalt blockerar?
      La prairie innehåller ju också silikon samt leejihams sheetmask. Når produkterna huden ändå?
      Kramar

     • annica skriver:

      Hej Emelia, Då börjar du närma dig den lite mer resultatinriktade delen av din rutin 🙂 Inget som blockerar övriga steg i din rutin! Kram Annica

     • Annika skriver:

      Hej! Måste också bara säga WOW till Emelias fantastiska rutin, inte utan att jag blir sugen på att kopiera den rakt av!! Även om jag vet att den kanske(??) inte är optimal för just mig.. blir dock jättenyfiken på var i dagrutinen Medik8 c-vitaminserumet passar in bäst?

     • annica skriver:

      Hej Annika, Visst är den fantastisk! 🙂 Medik8 C-tetra serum adderas istället för Blemish AOX till dagen.
      Kram Annica

 5. Alexandra skriver:

  Hej Annica,

  Vad rekommenderar du f&#246r mist om man vill ha en ”setting spray” som ger den d&#228r extra fukten och extra glowiga hyn n&#228r man lagt sin make up?

  Med v&#228nlig h&#228lsning,
  Alexandra

 6. Malin skriver:

  Hur verkar Codage Anti-Age Suprime jämfört med Retinol serumen från tidigare inlägget? Eller är de komplement till varandra?

  • annica skriver:

   Hej Malin, Bra tänkt 🙂 Många likvärdiga egenskaper och verkligen en fantastisk produkt för att arbeta anti-age, minimera pigmentförändringar och stärker upp hudens struktur och styrka! Kram Annica

 7. Tanja skriver:

  Hej Annica.
  Skulle vilja ha hjälp med vad du tycker om min hudvård, vad som mer behövs eller vad som behöver ändras. Hoppas du vill hjälpa mig.
  c-esta-cleansing-gel (JM )
  SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID
  CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOISt
  RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER
  CE-TETRA SERUM
  RETINOL 3 TR SERUM ( kväll) ( medik8)
  C TETRA CREAM ( medik8 kväll)
  HYDR8 DAY 360 EVERYDAY FORMULA SPF15 ( dag)
  ABSOLUTE EYE SERUM ( Elmis)
  VITA PROPOLIS NUTRI MASK ( 2 gånger / veckan)

  Vad mer tycker du att jag ska lägga till? Vill arbet på lyster, fukt och på enstakade plitor. Behöver även en bra peeling .
  Varma hälsningar Tanja

  • annica skriver:

   Hej Tanja, En mycket fin rutin som jag gillar att du delar 🙂 Kan även rekommendera dig att addera AHA-syra i din rutin för att binda fukt, plocka fram hudens lyster och minska tilltäpptheter. Eftersom man gärna ska försöka undvika att blanda syror mellan märken rekommenderar jag dig AHA från Paula’s Choice. RESIST Daily smoothing treatment 5% AHA kan du börja använda till kävllen(då applicerar du inte din BHA). Tänk på att vänja in din AHA och börja därför var tredje kväll!
   Kram Annica

  • Tanja skriver:

   Jag byter till baka till JM, då jag tycker att de gav mig det min hy behövde och vill ha.
   Men jag skulle vilja lägga till CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOIST och även RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER i min hud vård med JM, men vart lägger jag in dessa?

   Ledsen för all förvirring .

  • Tanja skriver:

   Jag kommer att gå tillbaka till JMs produkter ist. Min hy var mycket bättre då.
   Så då behöver jag hjälp med vart i stegen lägger jag in RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER och CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOIST? Och kan jag lägga in VITA PROPOLIS NUTRI MASK som mask när jag använder JM ?

   Ledsen att jag var lite förvirrad innan .
   Varma hälsningar Tanja

 8. Jen skriver:

  Hej Annika!
  Detta inlägg kunde inte kommit mer lägligt, är på jakt efter ett serum för att jobba mer anti-age.
  Jag är 32årig student och har senaste åren mest kört på basic hudrutin med bra rengöring, fukt och BHA. Men nu vill jag sätta igång med något tyngre – INNAN RYNKORNA- och läste någonstans att om man ska lägga ner lite extra pengar på en produkt så är det just serum? Håller du med?

  Tips på serum som förebygger kommande rynkor
  + ger mycket fukt + ger mig liiiiiife 🙂

  Ps helst utan retinol då jag planerar bulle i ugnen 😉

  Kram och tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Jen, C-vitamin hjälper till att stärka upp huden, skyddar och booster ditt solskydd vilket är en viktig del för att ta väl hand om din hud. We all need that vitamin C 🙂 RESIST C15 super booster passar fint in i din rutin och tillsammans med dna övriga produkter! Produkten innehåller även en del hyaluronsyra som hjälper till att binda fukten i huden.

   Kram Annica

 9. Emelia skriver:

  Hej Annica! Jag har några frågor som jag verkligen hoppas att du kan hjälpa mig att besvara.
  Hur ska man tänka med silikoner när det kommer till ordningsföljd? Jag har hört att aktiva produkter som tex c vitamin och Retinol ska appliceras närmast huden men ofta innehåller ju dem silikoner och silikoner tas inte upp av huden och bildar en hinna och då tänkter jag att nästa produkt kan ju inte tas upp av huden då? Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska göra för att få ut det bästa från mina produkter. Jag har tex ett serum, vi kan kalla det för serum1. På förpackningen står det ”appliceras efter rengöring och toner, följ sedan upp med fuktgivare” men serum1 innehåller silikoner så då kommer ju inte mitt fuktserum igenom serum1? Förstår du hur jag menar? Och om jag tar mitt fuktserum först och sedan serum1 så kommer ju inte min creme igenom ändå.
  Hoppas du kan reda ut detta för mig!
  Massor av kramar

  • annica skriver:

   Hej Emelia, Superbra fråga, och det kan dessvärre vara svårt att säga en generell regel för detta. Utan återkom gärna med vilka produkter du önskar att använda så hjälper jag dig gärna med ordningen. Oftast är det lättast till rikast konsistens. Silikonet i sig har större molekyler men bibehåller många övriga ingredienser stabila och hjälper till att ge fin effekt på din hud.
   Kram Annica

   • Emelia skriver:

    Morgon:
    rengöring: Biologique Recherche Eau Micellaire Biosensible
    Toner: Leejiham Grow hyal b5 toner
    Essence water: La prairie skin caviar luxe essence in lotion
    Fuktserum: Leejiham Grow hyal b5 ampoule
    Serum: Medik8 Blemish Aox
    Sheetmask: Leejiham vita propolis nutri mask
    dagcreme: Medik8 White balance spf50
    Ögon: Elmis absolut eye serum
    Ögon: Medik8 eye spf 30

    Kväll:
    Rengöring: Decleor Micellar oil
    Rengöring: Medik8 porecleanse
    Toner: Leejiham Grow hyal b5 toner
    Essence water: La prairie skin caviar luxe essence in lotion
    Fuktserum: Leejiham Grow hyal b5 ampoule
    Serum: medik8 blemish Aox
    Nattcreme: medik8 White balance night
    Nattcreme 3gånger/vecka: Beauté Pacifique super3 booster
    Olja vid behov: Beaute pacifique submersive serum paradoxe

    Såhär ser min rutin ut.
    Och min stora fråga är, kan produkter tränga sig igenom en annan produkt som innehåller silikon?
    Jag tänker ju såhär att köra silikonfria serum och sedan kapsla in allt med en creme som har silikon.
    Men mina serum innehåller ju silikon så hur kan de alla tas upp av huden?

    Jag vill börja med c-vitamin till våren och tänker då vattenbaserat. Kan du rekommendera något c-vitaminserum som är silikonfri, mineraloljafri och oljefri?

    ser min rutin bra ut i övrigt? Eller borde jag byta ut något eller ta bort något?
    Jag har blandhy med pormaskar, känslighet & rodnader och fina linjer. Jag kan inte använda syra då min rodnad blir värre av det så jag använder enzympeeling istället.

    Nu blev det mycket info och många frågor haha. Hoppas du kan svara på dem!

    Kram!

    • annica skriver:

     Hej Emelia, men WOW! Superfin rutin 🙂 🙂
     Du applicerar produkterna i helt rätt ordning och detta motverkar inte kommande steg i din rutin att göra sitt. Cyclopentasiloxane har en mycket liten molekyl storlek som gör att övriga steg inte stängs ute från huden. C-vitamin i olja eller silikon har en mer stabiliserad formula som ofta ger en längre hållbarhet. Är den vattenbaserad får produkten ett pH-värde och blir därför inte lika stabil. En olja som jojoba som tex Medik8 har i sina c-vitaminprodukter är en olja som påminner om hudens talg/sebum och hittar därför lätt ner i huden kan verkligen kan behandla huden på djupet.
     Kram Annica

 10. Malin skriver:

  Hur verkar Codage Anti-Age Suprime jämfört med Retinol serumen från tidigare inlägget? Eller är de komplement till varandra?

  • annica skriver:

   Hej Malin, Bra tänkt 🙂 Många likvärdiga egenskaper och verkligen en fantastisk produkt för att arbeta anti-age, minimera pigmentförändringar och stärker upp hudens struktur och styrka! Kram Annica

 11. Tanja skriver:

  Hej Annica.
  Skulle vilja ha hjälp med vad du tycker om min hudvård, vad som mer behövs eller vad som behöver ändras. Hoppas du vill hjälpa mig.
  c-esta-cleansing-gel (JM )
  SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID
  CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOISt
  RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER
  CE-TETRA SERUM
  RETINOL 3 TR SERUM ( kväll) ( medik8)
  C TETRA CREAM ( medik8 kväll)
  HYDR8 DAY 360 EVERYDAY FORMULA SPF15 ( dag)
  ABSOLUTE EYE SERUM ( Elmis)
  VITA PROPOLIS NUTRI MASK ( 2 gånger / veckan)

  Vad mer tycker du att jag ska lägga till? Vill arbet på lyster, fukt och på enstakade plitor. Behöver även en bra peeling .
  Varma hälsningar Tanja

  • annica skriver:

   Hej Tanja, En mycket fin rutin som jag gillar att du delar 🙂 Kan även rekommendera dig att addera AHA-syra i din rutin för att binda fukt, plocka fram hudens lyster och minska tilltäpptheter. Eftersom man gärna ska försöka undvika att blanda syror mellan märken rekommenderar jag dig AHA från Paula’s Choice. RESIST Daily smoothing treatment 5% AHA kan du börja använda till kävllen(då applicerar du inte din BHA). Tänk på att vänja in din AHA och börja därför var tredje kväll!
   Kram Annica

  • Tanja skriver:

   Jag byter till baka till JM, då jag tycker att de gav mig det min hy behövde och vill ha.
   Men jag skulle vilja lägga till CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOIST och även RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER i min hud vård med JM, men vart lägger jag in dessa?

   Ledsen för all förvirring .

  • Tanja skriver:

   Jag kommer att gå tillbaka till JMs produkter ist. Min hy var mycket bättre då.
   Så då behöver jag hjälp med vart i stegen lägger jag in RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER och CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOIST? Och kan jag lägga in VITA PROPOLIS NUTRI MASK som mask när jag använder JM ?

   Ledsen att jag var lite förvirrad innan .
   Varma hälsningar Tanja

 12. Jen skriver:

  Hej Annika!
  Detta inlägg kunde inte kommit mer lägligt, är på jakt efter ett serum för att jobba mer anti-age.
  Jag är 32årig student och har senaste åren mest kört på basic hudrutin med bra rengöring, fukt och BHA. Men nu vill jag sätta igång med något tyngre – INNAN RYNKORNA- och läste någonstans att om man ska lägga ner lite extra pengar på en produkt så är det just serum? Håller du med?

  Tips på serum som förebygger kommande rynkor
  + ger mycket fukt + ger mig liiiiiife 🙂

  Ps helst utan retinol då jag planerar bulle i ugnen 😉

  Kram och tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Jen, C-vitamin hjälper till att stärka upp huden, skyddar och booster ditt solskydd vilket är en viktig del för att ta väl hand om din hud. We all need that vitamin C 🙂 RESIST C15 super booster passar fint in i din rutin och tillsammans med dna övriga produkter! Produkten innehåller även en del hyaluronsyra som hjälper till att binda fukten i huden.

   Kram Annica

 13. Nadja skriver:

  Hejsan igen haha ..

  Snälla kan inte du maila till mig för vill så gärna få kontakt med dig och prata om vissa produkter för det känns som en virrig djungel ibland (är ganska ny med hudvård). Vill då gärna få allt rätt och få med så bra godbitar som möjligt för min hud! Ville även veta lite mer om märket ni rekommenderade för mig så att jag ’förstår’ varför jag använder dem produkterna osv.

  • annica skriver:

   Hej Nadja, Du är välkommen att skriva på blogg eller insta om du har funderingar till mig 🙂 Såg att du var i kontakt med mina fantastiska kollegor igår och de hjälper dig vidare på absolut bästa sätt.
   Kram Annica

  • Victoria skriver:

   Hej,

   Annica har skrivit flertalet gånger att de enda sätt att komma i kontakt med henne, är här på bloggen eller via hennes Instagram @hudspecialisten.

 14. Malin skriver:

  Hur verkar Codage Anti-Age Suprime j&#228mf&#246rt med Retinol serumen fr&#229n tidigare inl&#228gget? Eller &#228r de komplement till varandra?

 15. Jen skriver:

  Hej Annika!
  Detta inl&#228gg kunde inte kommit mer l&#228gligt, &#228r p&#229 jakt efter ett serum f&#246r att jobba mer anti-age.
  Jag &#228r 32&#229rig student och har senaste &#229ren mest k&#246rt p&#229 basic hudrutin med bra reng&#246ring, fukt och BHA. Men nu vill jag s&#228tta ig&#229ng med n&#229got tyngre – INNAN RYNKORNA- och l&#228ste n&#229gonstans att om man ska l&#228gga ner lite extra pengar p&#229 en produkt s&#229 &#228r det just serum? H&#229ller du med?

  Tips p&#229 serum som f&#246rebygger kommande rynkor
  + ger mycket fukt + ger mig liiiiiife 🙂

  Ps helst utan retinol d&#229 jag planerar bulle i ugnen 😉

  Kram och tack p&#229 f&#246rhand!

 16. Em skriver:

  Bionic tonic pads, serum placenta, vespera och sen en treatment innan spf. Kväll placenta, vespera, treatment innan Nattkräm. Någon gång i livet,haha, ska jag få in lite mer c vitamin innan spf också Jag ääääääääälskar layering

 17. Nadja skriver:

  Hejsan igen haha ..

  Snälla kan inte du maila till mig för vill så gärna få kontakt med dig och prata om vissa produkter för det känns som en virrig djungel ibland (är ganska ny med hudvård). Vill då gärna få allt rätt och få med så bra godbitar som möjligt för min hud! Ville även veta lite mer om märket ni rekommenderade för mig så att jag ’förstår’ varför jag använder dem produkterna osv.

  • annica skriver:

   Hej Nadja, Du är välkommen att skriva på blogg eller insta om du har funderingar till mig 🙂 Såg att du var i kontakt med mina fantastiska kollegor igår och de hjälper dig vidare på absolut bästa sätt.
   Kram Annica

  • Victoria skriver:

   Hej,

   Annica har skrivit flertalet gånger att de enda sätt att komma i kontakt med henne, är här på bloggen eller via hennes Instagram @hudspecialisten.

 18. Em skriver:

  Bionic tonic pads, serum placenta, vespera och sen en treatment innan spf. Kväll placenta, vespera, treatment innan Nattkräm. Någon gång i livet,haha, ska jag få in lite mer c vitamin innan spf också Jag ääääääääälskar layering

 19. Nadja skriver:

  Hejsan igen haha ..

  Sn&#228lla kan inte du maila till mig f&#246r vill s&#229 g&#228rna f&#229 kontakt med dig och prata om vissa produkter f&#246r det k&#228nns som en virrig djungel ibland (&#228r ganska ny med hudv&#229rd). Vill d&#229 g&#228rna f&#229 allt r&#228tt och f&#229 med s&#229 bra godbitar som m&#246jligt f&#246r min hud! Ville &#228ven veta lite mer om m&#228rket ni rekommenderade f&#246r mig s&#229 att jag ’f&#246rst&#229r’ varf&#246r jag anv&#228nder dem produkterna osv.

 20. Johanna skriver:

  Jag kan inte bestämma mig mellan dessa: skinceuticals ha serum, Codage nr 1 och BR s matriciel visage serum. Tycker sistnämnda är lite dyrt dock även om jag använder BR produkter i övrigt så saknar jag ett gel-serum som återfuktar på kvällen. Alla verkar bra och likvärdiga men kan inte bestämma mig. Har testat Codage och är nöjd med den men ändå sugen på skinceuticals… hmmm… tips hur man kan tänka?

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Verkligen superbra serum som du står och väljer mellan 🙂 Samtliga är bara så fina och tror verkligen att du skulle bil nöjd oavsett vilket du väljer! Men eftersom du har BR så tycker jag att Matriciel visage serum passar så bra in i din rutin. Sedan har du ju stärkande peptider i detta serum!
   Kram Annica

 21. Josefine skriver:

  Hej!
  Jag har snart använt min nya hudvårdsrutin en månad. Jag undrar om det finns något jag kan lägga till för att maximera resultatet ännu mer. Än så länge har jag såklart inte märkt nån jätte skillnad, snarare tvärtom eftersom det alltid blir en liten utrensning dem första veckorna. Så jag hade inte tänkt att lägga till något just nu utan vänta ca en månad till innan man lägger till något nytt men skulle ändå vilja veta vad du isf rekommenderar mig. Det jag använder mig av just nu är rengöring från jan marini, serum placenta från br, exfoliering från jm (endast kvällstid just nu), nattkräm från PC och spf från exuviance ( tänkte dock byta till en från pc ist) finns det någonting mer man kan lägga till för att få jämnare hudstruktur och bli av med märken från finnar, motverka finnar osv? Även något som också ger lyster kanske Mvh Josefine

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Mer om invänjning med ett nytt märke hittar du i ett av mina tidigare inlägg, https://hudspecialisten.se/2018/01/invanjning-av-produkter-sa-gor-du/
   Berätta gärna mer om vad produkterna heter som du använder så ska jag se vad du kan addera för att boosta din rutin ännu mer 🙂 Men tänk på att ett resultat kan ta minst 3 månader innan du ser. Så det gäller att försöka vänta ut sin rutin något mer innan du kan se de större resultaten.
   Kram Annica

 22. Jeanette J skriver:

  Hej! Jag är väldigt nyfiken på Elizabeth Arden Pro men jag ser aldrig att ni själva hintar om märket och när man chattar med era terapeuter låter ingen direkt imponerad av märket utan de är alltid samma märken som framhävs som pc, Jan marini och mefik8. Pch såklart massa fokus på skinceuticals nu oxå. Men Elizabeth Arden pro är de helt uteslutet hos er terapeuter? Produkterna ör ju väldigt dyra som serumet för 1.100 och vi människor funkar ju så att man vill få ett märke bekräftat av proffs innan man skälv vågar köpa det. Skulle du kunna använda en rutin enbart Elizabeth om de inte vore för du måste prova nytt och så? Eller är produkterna för basic med tanke på dom inte innehåller nå retinol?
  Sakerna är som sagt svindyra och jag måste veta mer vad du tycker! Kan man få lika fina resultat med billigare märke eller vad får man i dessa produkter??
  För o berätta lite om min hud:fuktfattig, halvmogen (32) blandhy med nån brun fläck från gammal gammal acne som blivit så av solen säkert, lite ojämn hudtextur och lite stärrr porer i mitten av fejset.. annars en rätt balanserad o fin hud. SEr försa tecknen på åldrande och huden känns lite mjölkig o tunn ibland speciellt runt ögonen. Tappat fastheten lite också, är nog all sömnbrist med barnen. Mvh Jeanett

 23. Em skriver:

  Bionic tonic pads, serum placenta, vespera och sen en treatment innan spf. Kv&#228ll placenta, vespera, treatment innan Nattkr&#228m. N&#229gon g&#229ng i livet,haha, ska jag f&#229 in lite mer c vitamin innan spf ocks&#229 Jag &#228&#228&#228&#228&#228&#228&#228&#228&#228lskar layering

 24. Frida skriver:

  Hej!

  Kommer ni i framtiden erbjuda en prenumeration på hudvård? Dvs en hudvårdsserie som används av kund ex excuviance i mindre förpackningar för 199kr / månad. Sedan vill Kunden byta till ngn annan serie och har ett val ex att bet 299 och då blir det en dyrare serie. Eller 399 då får man X serie. Inte en Box med olika marken utan ett märke beroende på pris.

  Mvh
  Frida

 25. Johanna skriver:

  Jag kan inte bestämma mig mellan dessa: skinceuticals ha serum, Codage nr 1 och BR s matriciel visage serum. Tycker sistnämnda är lite dyrt dock även om jag använder BR produkter i övrigt så saknar jag ett gel-serum som återfuktar på kvällen. Alla verkar bra och likvärdiga men kan inte bestämma mig. Har testat Codage och är nöjd med den men ändå sugen på skinceuticals… hmmm… tips hur man kan tänka?

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Verkligen superbra serum som du står och väljer mellan 🙂 Samtliga är bara så fina och tror verkligen att du skulle bil nöjd oavsett vilket du väljer! Men eftersom du har BR så tycker jag att Matriciel visage serum passar så bra in i din rutin. Sedan har du ju stärkande peptider i detta serum!
   Kram Annica

 26. Rebecca skriver:

  Vore fantastiskt om ni kunde ha rabatt på dermaceutic så här när våren kommer och man är sugen på en ny Spf! 🙂

 27. Josefine skriver:

  Hej!
  Jag har snart använt min nya hudvårdsrutin en månad. Jag undrar om det finns något jag kan lägga till för att maximera resultatet ännu mer. Än så länge har jag såklart inte märkt nån jätte skillnad, snarare tvärtom eftersom det alltid blir en liten utrensning dem första veckorna. Så jag hade inte tänkt att lägga till något just nu utan vänta ca en månad till innan man lägger till något nytt men skulle ändå vilja veta vad du isf rekommenderar mig. Det jag använder mig av just nu är rengöring från jan marini, serum placenta från br, exfoliering från jm (endast kvällstid just nu), nattkräm från PC och spf från exuviance ( tänkte dock byta till en från pc ist) finns det någonting mer man kan lägga till för att få jämnare hudstruktur och bli av med märken från finnar, motverka finnar osv? Även något som också ger lyster kanske Mvh Josefine

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Mer om invänjning med ett nytt märke hittar du i ett av mina tidigare inlägg, https://hudspecialisten.se/2018/01/invanjning-av-produkter-sa-gor-du/
   Berätta gärna mer om vad produkterna heter som du använder så ska jag se vad du kan addera för att boosta din rutin ännu mer 🙂 Men tänk på att ett resultat kan ta minst 3 månader innan du ser. Så det gäller att försöka vänta ut sin rutin något mer innan du kan se de större resultaten.
   Kram Annica

 28. Jeanette J skriver:

  Hej! Jag är väldigt nyfiken på Elizabeth Arden Pro men jag ser aldrig att ni själva hintar om märket och när man chattar med era terapeuter låter ingen direkt imponerad av märket utan de är alltid samma märken som framhävs som pc, Jan marini och mefik8. Pch såklart massa fokus på skinceuticals nu oxå. Men Elizabeth Arden pro är de helt uteslutet hos er terapeuter? Produkterna ör ju väldigt dyra som serumet för 1.100 och vi människor funkar ju så att man vill få ett märke bekräftat av proffs innan man skälv vågar köpa det. Skulle du kunna använda en rutin enbart Elizabeth om de inte vore för du måste prova nytt och så? Eller är produkterna för basic med tanke på dom inte innehåller nå retinol?
  Sakerna är som sagt svindyra och jag måste veta mer vad du tycker! Kan man få lika fina resultat med billigare märke eller vad får man i dessa produkter??
  För o berätta lite om min hud:fuktfattig, halvmogen (32) blandhy med nån brun fläck från gammal gammal acne som blivit så av solen säkert, lite ojämn hudtextur och lite stärrr porer i mitten av fejset.. annars en rätt balanserad o fin hud. SEr försa tecknen på åldrande och huden känns lite mjölkig o tunn ibland speciellt runt ögonen. Tappat fastheten lite också, är nog all sömnbrist med barnen. Mvh Jeanett

 29. Frida skriver:

  Hej!

  Kommer ni i framtiden erbjuda en prenumeration på hudvård? Dvs en hudvårdsserie som används av kund ex excuviance i mindre förpackningar för 199kr / månad. Sedan vill Kunden byta till ngn annan serie och har ett val ex att bet 299 och då blir det en dyrare serie. Eller 399 då får man X serie. Inte en Box med olika marken utan ett märke beroende på pris.

  Mvh
  Frida

  • annica skriver:

   Hej Frida, Tycker att det låter som en toppen idé och jättebra att du meddelar mig om dina önskemål 🙂 Kram Annica

 30. Gabriella skriver:

  Hej! Tack Annica! Anledningen till att jag ställde samma fråga ett x antal gånger var för att vara säker på att solskyddet lär passa just mig då man inte orkar byta ut produkter man nyligen köpt osv… man vill gärna fortsätta med de produkter man köpt och kommit igång med ☺️ Men du tycker att jag har en bra rutin hittills va? Och när de kommer till återfuktningen osv daily microfoliant använde jag flitigt men bytte bara ut den för ett par dagar sedan mot en annan peeling ifrån ett urgrymt märke de skulle absolut inte vara några problem att använda den tillsammans med dermalogicas produkter då den passar utmärkt till alla slags produkter är zo skin health produkten om du hört den? Resten av produkterna är ifrån dermalogica… de flesta rek också en del bara för att man ska köpa vilket man märker väldigt tydligt då man själv jobbar som företagare och vet precis hur sånt funkar men de känns så tragiskt då sånt syns och ej varar långtsikrigt då många märker sånt och tappar tilliten är också en av anledningen till varför jag ej vill fråga de andra på skincity har lite brist på tillit hehe… men dig litar jag på och hoppas på att kunna göra det i fortsättningen med! Hoppas du förstod syftet med min kommentar hehe och ej missuppfattar det ☺️ Tack för din vänlighet och tålamod

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Du har en superfin rutin som passar utifrån den hud som du beskriver 🙂 Det kan vara bra att försöka hålla sig till samma märke så långt det går, speciellt när du har en hud i obalans men samtidigt bra att du känner av vad som passar dig bäst!
   Kram Annica

 31. Johanna skriver:

  Jag kan inte best&#228mma mig mellan dessa: skinceuticals ha serum, Codage nr 1 och BR s matriciel visage serum. Tycker sistn&#228mnda &#228r lite dyrt dock &#228ven om jag anv&#228nder BR produkter i &#246vrigt s&#229 saknar jag ett gel-serum som &#229terfuktar p&#229 kv&#228llen. Alla verkar bra och likv&#228rdiga men kan inte best&#228mma mig. Har testat Codage och &#228r n&#246jd med den men &#228nd&#229 sugen p&#229 skinceuticals… hmmm… tips hur man kan t&#228nka?

 32. Rebecca skriver:

  Vore fantastiskt om ni kunde ha rabatt på dermaceutic så här när våren kommer och man är sugen på en ny Spf! 🙂

 33. Gabriella skriver:

  Hej! Tack Annica! Anledningen till att jag ställde samma fråga ett x antal gånger var för att vara säker på att solskyddet lär passa just mig då man inte orkar byta ut produkter man nyligen köpt osv… man vill gärna fortsätta med de produkter man köpt och kommit igång med ☺️ Men du tycker att jag har en bra rutin hittills va? Och när de kommer till återfuktningen osv daily microfoliant använde jag flitigt men bytte bara ut den för ett par dagar sedan mot en annan peeling ifrån ett urgrymt märke de skulle absolut inte vara några problem att använda den tillsammans med dermalogicas produkter då den passar utmärkt till alla slags produkter är zo skin health produkten om du hört den? Resten av produkterna är ifrån dermalogica… de flesta rek också en del bara för att man ska köpa vilket man märker väldigt tydligt då man själv jobbar som företagare och vet precis hur sånt funkar men de känns så tragiskt då sånt syns och ej varar långtsikrigt då många märker sånt och tappar tilliten är också en av anledningen till varför jag ej vill fråga de andra på skincity har lite brist på tillit hehe… men dig litar jag på och hoppas på att kunna göra det i fortsättningen med! Hoppas du förstod syftet med min kommentar hehe och ej missuppfattar det ☺️ Tack för din vänlighet och tålamod

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Du har en superfin rutin som passar utifrån den hud som du beskriver 🙂 Det kan vara bra att försöka hålla sig till samma märke så långt det går, speciellt när du har en hud i obalans men samtidigt bra att du känner av vad som passar dig bäst!
   Kram Annica

 34. Lena skriver:

  Hej Annica, fick din hjälp av Yasemin på chatten och beställde CALMING SENSITIVE INTENSE CALMING CREAM från Babor.
  Min hur känns ”tunn” och om jag pillar på en pormask försvinner översta hudlagret och jag får ett sår. Hopas denna kan hjälpa till. Men funderade också på att lägga till ett serum och funderade mellan Versos hydrating eller antioxidant. Båda verkar bra så jag vet inte vilket jag ska välja. Kan du hjälpa mig? Kram Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena, En mycket omtyckt creme som verkligen reparerar den känsligaste huden. Verso Hydration är mer lipider, näring och lugnande för din hud, så den tycker jag blir ditt val! 🙂 Kram Annica

  • Lena skriver:

   Eller kanske denna? ULTRACALMING BARRIER DEFENSE BOOSTER Har i övrigt dermalogicas produkter . Eller kanske något helt annat som du rekommenderar. Kram och tack

   • annica skriver:

    Hej Lena, Se mitt tidigare svar 🙂 Verso hydrating tycker jag blir ett toppen tillägg eftersom den arbetar samtidigt på porer och stärker upp din hud och motståndskraft.
    Kram Annica

 35. Helen skriver:

  Hejsan jag andvänder exuviance produkter har problem med förstorade porer och mycket pormaskar finns det något serum som jag kan använda som passar i hop med exuviance prudukter som jobbar mot oren hy. Mvh Helen

  • annica skriver:

   Hej Helen, Night renewal hydragel från Exuviance skulle vara ett toppen alternativ för dig. Exuviance har många bra alternativ på tilltäpptheter, gäller ibland bara att hitta de rätta kombinationerna och vet hur man ska använda dessa för att just DU ska få fina resultat. Återkom gärna till mig med hur din rutin ser ut idag så ska jag se vad du kan addera för att hitta fina resultat 🙂
   Kram Annica

   • Helen skriver:

    Hej. Tack för svar. Jag andvänder
    Morgon: clarifying facial cleanser, sooting toning lotion, skinrise bionic tonic pads, total correct sculpt serum , vespera bionic serum, multi protect Day creme
    Kväll: clarifying facial cleanser, sooting toning lotion, total correct sculpt serum, vespera bionic, hydra firma
    1 g vecka microdermabrasion och 1 g vecka purifying clasy mask. Vill jobba med orenheter förstorade porer och anti age och mer lyster upplever min hud lite känslig grov och ingen lyster har solat mkt förut utan solskydd tyvär. Mvh Helen

    • annica skriver:

     Hej Helen, Jättefint att du återkommer med din rutin och vad du använder. Då har jag lättare att göra en överblick och se vad du behöver. Jag kan rekommendera dig att titta närmare på den produkt som jag tidigare rekommenderade dig och Super retinol concetrate. Två mycket bra produkter för att arbeta på hudton, struktur, plitor och hjälpa huden att lättare komma i balans. En fantastisk kombination som passar din hud och behov. Min rekommendation på upplägg av din rutin:
     Morgon:
     Clarifying facial cleanser
     Sooting toning lotion
     Skinrise bionic tonic pads
     Total correct sculpt serum
     Vespera bionic serum
     Multi protect Day creme

     Kväll:
     Clarifying facial cleanser
     Sooting toning lotion
     Total correct sculpt serum – Retinol istället för denna. Börja med en kväll i veckan!
     Vespera bionic
     Hydra firm / 2 kvällar i veckan kan du istället addera Night renewal

     Nu har du en fantastisk kombination av produkter för att arbeta mot de resultat du önskar 🙂

     Kram Annica

     • Helen skriver:

      Hejsan. Och tack så jätte mycket☺
      Jag har funderat på retanol men tänkte att det inte var bra att börja med nu till våren när solen kommer? Är ute mkt på dagarna. Går det bra att andvända retanol nu på våren sommaren om man är noga med solskydd? Tipps på bra solskydd? Kram Helen

     • annica skriver:

      Hej Helen, Du kan använda retinol även under sommaren, många länder med sol året runt använder detta dagligen och inga konstigheter. Men i de lite kallare länderna är det lätt att vi känner att vi måste pressa de få veckor som solen tittar fram och då får huden en chock och kan så lätt bränna sig. Därför tycker jag att det är klokt att vara lite solsmart under denna period och när vi vistas på varmare breddgrader att fortsätta ta hand om huden och ge huden ett bra skydd. Återapplicera, skydda med solhatt etc. Triple Protection Factor SPF 50 är en av mina absoluta favoriter när det kommer till SPF!
      Kram Annica

 36. Julia skriver:

  Hej! Undrar hur jag kan få in lite mer fukt/fett: har rätt så normal hud så här ingen lång rutin. På kvällen har jag på PC BHA 2% och sedan exuviance evening restorative complex, men märker att huden är torr efter några timmar.

 37. Lena skriver:

  Hej Annica, fick din hjälp av Yasemin på chatten och beställde CALMING SENSITIVE INTENSE CALMING CREAM från Babor.
  Min hur känns ”tunn” och om jag pillar på en pormask försvinner översta hudlagret och jag får ett sår. Hopas denna kan hjälpa till. Men funderade också på att lägga till ett serum och funderade mellan Versos hydrating eller antioxidant. Båda verkar bra så jag vet inte vilket jag ska välja. Kan du hjälpa mig? Kram Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena, En mycket omtyckt creme som verkligen reparerar den känsligaste huden. Verso Hydration är mer lipider, näring och lugnande för din hud, så den tycker jag blir ditt val! 🙂 Kram Annica

  • Lena skriver:

   Eller kanske denna? ULTRACALMING BARRIER DEFENSE BOOSTER Har i övrigt dermalogicas produkter . Eller kanske något helt annat som du rekommenderar. Kram och tack

 38. Elin Johansson Hoff skriver:

  Hej Annika! Jag gjorde nyligen ert avancerade hudvårdtest för att få tips om hur jag kunde vidareutveckla min rutin för att göra den ännu bättre! Tyvärr blev det nog något missförstånd, för jag fick istället rekommenderat en helt ny rutin. Jag har sett att folk lägger upp sina rutiner här och får tips av dig, så jag tänkte att jag också skulle prova.
  Min hud är kombinerad med lite oljig näsa och resten torr. Jag är känslig i huden, och reagerar lätt på för mycket entusiasm med hudvården och kan då få PD och/eller finnar. Jag är ständigt röd på kinderna och hakan, men jag har inte rosacea. Det jag framför allt vill jobba med i min rutin är att stärka hudbarriären, minska rodnad och behandla hormonella finnar och pormaskar. Så här ser min rutin ut idag:
  MORGON
  1. comfort zone remedy cream to oil cleanser
  2. comfort zone remedy mist
  3. Ljh propolis ampoule
  4. Comfort zone remedy hydrating cream
  Solskydd : Klair’s spf 40 (men tänker byta eftersom jag ser ut som ett spöke med den på, även fast jag själv är blek som ett lakan)

  KVÄLL
  1. Paula’s choice recovery cream cleanser
  2. Comfort zone remedy mist
  3. 2 dagar i veckan Paula’s choice 2% bha
  4. Klair’s supple preparation facial toner (2 lager)
  5. Medik8 red alert serum
  6. Jan marini rosalieve lotion
  7. Dermalogica barrier booster oil
  8. Comfort zone remedy nourishing cream

  Jag maskar 2 ggr i veckan med Elemis lavender repair mask och Paula’s choice recovery hydrating mask

  Ser fram emot dina synpunkter och tips för hur jag kan komma ännu närmre mina huddrömmar!

  Mvh Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin Johansson Hoff, Jättebra att du säger till så att vi kan hjälpa dig vidare med din rekommendation. Det går jättebra att skriva din rutin och jag studerar gärna vad du använder. Men det som är viktigt när man har perioral dermatit eller en mycket känslig och reaktiv hud är att försöka hålla sig till ett och samma märke och inte blanda runt allt för mycket. Annars kan det ibland vara svårt att lokalisera bland produkterna. Du har även Comfort zone som inte finns på Skincity som hudterapeuten inte kunde utgå ifrån. Mycket av den anledningen som rekommendationen blev på ett märke. Du har därför fått en otroligt fin rekommendation som arbetar optimalt för ditt hudtillstånd och för att försöka utgå från ett märke. Komplettera mer än gärna med bilder till info@skincity.se med din rutin så kan vi ge en lättare överblick över din rutin och behöv i din hud. Så ser vi självklart till att hjälpa dig att hitta en rutin som passar just dig och som du känner dig nöjd med!
   Kram Annica

   • Elin Johansson Hoff skriver:

    Hej och tack för svar! Anledningen till att jag använder fler än ett märke är dels att jag tidigare hade en hel rutin med Paula’s choice, men inte upplevde att den gav mig tillräckligt med fukt, och inte heller så mycket resultat, dels att många av de märken jag är intresserad av har parfym/doftämnen/andra ämnen i sina produkter som jag undviker just för att jag är så känslig (t.ex medik8 och Jan marini) och därför har svårt att sätta ihop en full rutin av de märkena. Därför har jag testat mig fram väldigt långsamt och valt ut de produkter från olika märken som fungerar bäst för mig från varje märke. (Dessutom tycker jag att hudvård är jätteroligt, och vill testa olika saker ibland). Jag har inte haft perioral dermatit på minst ett år.

    • annica skriver:

     Hej Elin, Då förstår jag dig helt 🙂 Då har jag lite mer bakgrund till din hudvårdsrutin och vad du tidigare har använt dig av. Här kommer mitt förslag som jag vill rekommendera dig att titta igenom,
     MORGON
     https://skincity.se/sv/age-intervention-gentle-cleanser
     https://skincity.se/sv/c-esta-face-serum
     Ljh propolis ampoule
     https://skincity.se/sv/rich-moist-soothing-serum-2
     https://skincity.se/sv/age-intervention-peptide-extreme
     Solskydd: https://skincity.se/sv/triple-action-protector-spf-50

     KVÄLL
     https://skincity.se/sv/age-intervention-gentle-cleanser
     2 dagar i veckan, https://skincity.se/sv/bioglycolic-bioclear-face-lotion-
     Klair’s supple preparation facial toner
     Jan marini rosalieve lotion
     Dermalogica barrier booster oil
     https://skincity.se/sv/age-intervention-peptide-extreme

     Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Den ska jag införskaffa isåfall. Hur många procent Azeleinsyra innehåller den?
      Tack för tipset på spf, det verkar lovande!
      Har du något tips på en ögonkräm som skulle passa mig? Jag har lite eksem i yttre ögonvrån och några små rynkor har smugit sig fram under öga och är lite brunlila under ögat.

     • annica skriver:

      Hej Elin, Den innehåller 10% azelainsyra 🙂 Oilless oil från Peter Thomas Roth är verkligen en räddare i nöden att ha hemma när du känner att huden hamnat i obalans. Även perfekt kring ögon vid behov!
      Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Hej igen! Då förstår jag har tittat närmre på dina förslag nu. Tyvärr ser jag att flera av produkterna fråm jan marini innehåller parfym, vilket jag undviker eftersom min hud lätt reagerar med knottror och klåda på det. Om jag förstått det hela rätt, så är principen med ditt förslag att jag borde välja azelainsyra och bha-syra från ett och samma märke, samt att lägga till ett c-vitaminserum och ett peptidserum?

      Hur skulle det fungera för mig att kombinera PC med klairs tror du? Jag har en tanke om att jag skulle kunna byta ut Rosalieve lotion mot en produkt med Azeleinsyra från PC, byta ut red alert serum mot Klairs midnight blue drops, samt lägga till C15 booster och hyaluronic booster från PC och midnight blue calming cream från klairs. Som solskydd tänkte jag köpa PC resist youth-extending SPF, för jag har haft prov på den, och jag tyckte väldigt mycket om den.

      Vad tror du?

     • annica skriver:

      Hej Elin, Detta är en syntetisk doft som är framtaget för att inte dofta precis vad produkterna innehåller. Något som även har plockats fram för att passa en mycket känslig hud för att minska risken för reaktion. Azelainsyra och BHA-syra har många lugnande egenskaper för din hud. Vi kan självklart se till att hitta passande alternativ från Klairs och Paula’s Choice. Paula’s Choice RESIST Skin transforming mult correction treatment är ett toppen alterntiv för att hitta kombinationen av BHA och azelinsyra. Till solskydd skulle jag rekommendera dig att satsa på ett fysikaliskt solskyddsfilter, som med mineraler skyddar huden. Ett bra val för den känsliga huden!
      En likvärdig produkt men med annat filter, RESIST Super-light daily wrinkle defense SPF30

      Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Hej och tack för förslag! Är det alltså dags att jobba anti-age, fastän jag bara är 22 år? (det kanske jag inte sa förresten)

     • annica skriver:

      Hej Elin, När man har en mycket utsatt och känslig hud är det jättebra att börja med att stärka upp huden. Så det blir att arbeta anti-age med dessa produkter, mer stärkande egenskaper än att det är aktiva produkter för just linjer och rynkor.
      Kram Annica

 39. Helen skriver:

  Hejsan jag andvänder exuviance produkter har problem med förstorade porer och mycket pormaskar finns det något serum som jag kan använda som passar i hop med exuviance prudukter som jobbar mot oren hy. Mvh Helen

  • annica skriver:

   Hej Helen, Night renewal hydragel från Exuviance skulle vara ett toppen alternativ för dig. Exuviance har många bra alternativ på tilltäpptheter, gäller ibland bara att hitta de rätta kombinationerna och vet hur man ska använda dessa för att just DU ska få fina resultat. Återkom gärna till mig med hur din rutin ser ut idag så ska jag se vad du kan addera för att hitta fina resultat 🙂
   Kram Annica

   • Helen skriver:

    Hej. Tack för svar. Jag andvänder
    Morgon: clarifying facial cleanser, sooting toning lotion, skinrise bionic tonic pads, total correct sculpt serum , vespera bionic serum, multi protect Day creme
    Kväll: clarifying facial cleanser, sooting toning lotion, total correct sculpt serum, vespera bionic, hydra firma
    1 g vecka microdermabrasion och 1 g vecka purifying clasy mask. Vill jobba med orenheter förstorade porer och anti age och mer lyster upplever min hud lite känslig grov och ingen lyster har solat mkt förut utan solskydd tyvär. Mvh Helen

 40. Mira Weller Nilsson skriver:

  Hej,

  Intressant inlägg om serum. Jag har en fråga kring just det. Jag skulle vilja lägga till serum för att maximera min hudvård. Är speciellt förtjust i BR. Såhär ser min hudvårdsrutin ut;

  Morgon,
  Rengörning, Klair
  Klair supple prep face
  BR P50
  Klair rich moist serum (ibland vid behov)
  Codage serum 10 Eyes
  Verso Eye serum
  Ljh Lee vita propolis
  Trivita C30
  Elisabeth Arden PRO dagcreme spf 50

  Kväll,
  Rengörning Klair
  Klair rich moist
  Medic8 retinol TR 3 serum (ska gå över till 6 senare)
  Medic Eye retinol
  Verso Eye serum
  Ibland kör jag med Lj Lee vira propolis även på kvällen
  BR creme dermopurifiante 24h

  Jag älskar BR:s mask vivant. Jag vill jobba med minimera porer, stimulera cellförnyelse, minska linjer samt mycket lyster. Min fråga är om jag kan lägga till mer serum? Är intresserad av BR. Samt om det finns någon nattcreme som skulle vara lämplig från samma märke eller är den som jag har fullt tillräcklig? Jag är 42 år.

  Tacksam för svar/Mira

  • annica skriver:

   Hej Mira Weller Nilsson, Du har en helt fantastisk rutin som jag verkligen gillar!!
   Så många fina steg och ingredienser i din hudvårdsrutin. Men ett serum som jag direkt kom på att tänka på är Lotion MC 110 No1 som verkligen arbetar på porer, linjer, lyster, struktur, hudton, jaa.. you name it! Kan med fördel appliceras lokalt där du önskar att ge huden lite extra POWER!
   Kram Annica

   • Mira skriver:

    Hej Annica,

    Jag såg att jag skrivit fel nattcreme. Det är BR collagen marine jag använder med ”jäst doft”. Sedan har jag inte problem med acne utan förstorade porer och fet t-zon. Kan jag fortfarande ha serumet du rekommenderade? Tacksam för dina proffsiga svar.

 41. Julia skriver:

  Hej! Undrar hur jag kan få in lite mer fukt/fett: har rätt så normal hud så här ingen lång rutin. På kvällen har jag på PC BHA 2% och sedan exuviance evening restorative complex, men märker att huden är torr efter några timmar.

 42. Elin Johansson Hoff skriver:

  Hej Annika! Jag gjorde nyligen ert avancerade hudvårdtest för att få tips om hur jag kunde vidareutveckla min rutin för att göra den ännu bättre! Tyvärr blev det nog något missförstånd, för jag fick istället rekommenderat en helt ny rutin. Jag har sett att folk lägger upp sina rutiner här och får tips av dig, så jag tänkte att jag också skulle prova.
  Min hud är kombinerad med lite oljig näsa och resten torr. Jag är känslig i huden, och reagerar lätt på för mycket entusiasm med hudvården och kan då få PD och/eller finnar. Jag är ständigt röd på kinderna och hakan, men jag har inte rosacea. Det jag framför allt vill jobba med i min rutin är att stärka hudbarriären, minska rodnad och behandla hormonella finnar och pormaskar. Så här ser min rutin ut idag:
  MORGON
  1. comfort zone remedy cream to oil cleanser
  2. comfort zone remedy mist
  3. Ljh propolis ampoule
  4. Comfort zone remedy hydrating cream
  Solskydd : Klair’s spf 40 (men tänker byta eftersom jag ser ut som ett spöke med den på, även fast jag själv är blek som ett lakan)

  KVÄLL
  1. Paula’s choice recovery cream cleanser
  2. Comfort zone remedy mist
  3. 2 dagar i veckan Paula’s choice 2% bha
  4. Klair’s supple preparation facial toner (2 lager)
  5. Medik8 red alert serum
  6. Jan marini rosalieve lotion
  7. Dermalogica barrier booster oil
  8. Comfort zone remedy nourishing cream

  Jag maskar 2 ggr i veckan med Elemis lavender repair mask och Paula’s choice recovery hydrating mask

  Ser fram emot dina synpunkter och tips för hur jag kan komma ännu närmre mina huddrömmar!

  Mvh Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin Johansson Hoff, Jättebra att du säger till så att vi kan hjälpa dig vidare med din rekommendation. Det går jättebra att skriva din rutin och jag studerar gärna vad du använder. Men det som är viktigt när man har perioral dermatit eller en mycket känslig och reaktiv hud är att försöka hålla sig till ett och samma märke och inte blanda runt allt för mycket. Annars kan det ibland vara svårt att lokalisera bland produkterna. Du har även Comfort zone som inte finns på Skincity som hudterapeuten inte kunde utgå ifrån. Mycket av den anledningen som rekommendationen blev på ett märke. Du har därför fått en otroligt fin rekommendation som arbetar optimalt för ditt hudtillstånd och för att försöka utgå från ett märke. Komplettera mer än gärna med bilder till info@skincity.se med din rutin så kan vi ge en lättare överblick över din rutin och behöv i din hud. Så ser vi självklart till att hjälpa dig att hitta en rutin som passar just dig och som du känner dig nöjd med!
   Kram Annica

   • Elin Johansson Hoff skriver:

    Hej och tack för svar! Anledningen till att jag använder fler än ett märke är dels att jag tidigare hade en hel rutin med Paula’s choice, men inte upplevde att den gav mig tillräckligt med fukt, och inte heller så mycket resultat, dels att många av de märken jag är intresserad av har parfym/doftämnen/andra ämnen i sina produkter som jag undviker just för att jag är så känslig (t.ex medik8 och Jan marini) och därför har svårt att sätta ihop en full rutin av de märkena. Därför har jag testat mig fram väldigt långsamt och valt ut de produkter från olika märken som fungerar bäst för mig från varje märke. (Dessutom tycker jag att hudvård är jätteroligt, och vill testa olika saker ibland). Jag har inte haft perioral dermatit på minst ett år.

    • annica skriver:

     Hej Elin, Då förstår jag dig helt 🙂 Då har jag lite mer bakgrund till din hudvårdsrutin och vad du tidigare har använt dig av. Här kommer mitt förslag som jag vill rekommendera dig att titta igenom,
     MORGON
     https://skincity.se/sv/age-intervention-gentle-cleanser
     https://skincity.se/sv/c-esta-face-serum
     Ljh propolis ampoule
     https://skincity.se/sv/rich-moist-soothing-serum-2
     https://skincity.se/sv/age-intervention-peptide-extreme
     Solskydd: https://skincity.se/sv/triple-action-protector-spf-50

     KVÄLL
     https://skincity.se/sv/age-intervention-gentle-cleanser
     2 dagar i veckan, https://skincity.se/sv/bioglycolic-bioclear-face-lotion-
     Klair’s supple preparation facial toner
     Jan marini rosalieve lotion
     Dermalogica barrier booster oil
     https://skincity.se/sv/age-intervention-peptide-extreme

     Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Den ska jag införskaffa isåfall. Hur många procent Azeleinsyra innehåller den?
      Tack för tipset på spf, det verkar lovande!
      Har du något tips på en ögonkräm som skulle passa mig? Jag har lite eksem i yttre ögonvrån och några små rynkor har smugit sig fram under öga och är lite brunlila under ögat.

     • annica skriver:

      Hej Elin, Den innehåller 10% azelainsyra 🙂 Oilless oil från Peter Thomas Roth är verkligen en räddare i nöden att ha hemma när du känner att huden hamnat i obalans. Även perfekt kring ögon vid behov!
      Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Hej igen! Då förstår jag har tittat närmre på dina förslag nu. Tyvärr ser jag att flera av produkterna fråm jan marini innehåller parfym, vilket jag undviker eftersom min hud lätt reagerar med knottror och klåda på det. Om jag förstått det hela rätt, så är principen med ditt förslag att jag borde välja azelainsyra och bha-syra från ett och samma märke, samt att lägga till ett c-vitaminserum och ett peptidserum?

      Hur skulle det fungera för mig att kombinera PC med klairs tror du? Jag har en tanke om att jag skulle kunna byta ut Rosalieve lotion mot en produkt med Azeleinsyra från PC, byta ut red alert serum mot Klairs midnight blue drops, samt lägga till C15 booster och hyaluronic booster från PC och midnight blue calming cream från klairs. Som solskydd tänkte jag köpa PC resist youth-extending SPF, för jag har haft prov på den, och jag tyckte väldigt mycket om den.

      Vad tror du?

     • annica skriver:

      Hej Elin, Detta är en syntetisk doft som är framtaget för att inte dofta precis vad produkterna innehåller. Något som även har plockats fram för att passa en mycket känslig hud för att minska risken för reaktion. Azelainsyra och BHA-syra har många lugnande egenskaper för din hud. Vi kan självklart se till att hitta passande alternativ från Klairs och Paula’s Choice. Paula’s Choice RESIST Skin transforming mult correction treatment är ett toppen alterntiv för att hitta kombinationen av BHA och azelinsyra. Till solskydd skulle jag rekommendera dig att satsa på ett fysikaliskt solskyddsfilter, som med mineraler skyddar huden. Ett bra val för den känsliga huden!
      En likvärdig produkt men med annat filter, RESIST Super-light daily wrinkle defense SPF30

      Kram Annica

     • Elin Johansson Hoff skriver:

      Hej och tack för förslag! Är det alltså dags att jobba anti-age, fastän jag bara är 22 år? (det kanske jag inte sa förresten)

     • annica skriver:

      Hej Elin, När man har en mycket utsatt och känslig hud är det jättebra att börja med att stärka upp huden. Så det blir att arbeta anti-age med dessa produkter, mer stärkande egenskaper än att det är aktiva produkter för just linjer och rynkor.
      Kram Annica

 43. Lotta skriver:

  Hej!

  Jag önskar mig ett inlägg om ÖGONVÅRD!
  Det finns ju så många produkter idag och fuktserum med div ögonmasker & krämer….Om man är 50 + och vill vårda partiet runt om ögat – hur gör man då för det optimala resultatet? Skall även ögonlocken få lite näring?
  Jag utsätter mina varje dag för ögonskugga…som kanske torkar ut?
  Både ögonserum,fuktserum och ögonkräm?

  Trevlig helg!

  • annica skriver:

   Hej Lotta, Ögonvård var ett toppenbra förslag på kommande inlägg 🙂 Lyfter många favoriter då och då men att gå in ännu mer på djupet. Det är viktigt att hitta något som passar dig och dina behov. Så optimala resultatet kan vara beroende på vem som ska behandlas och på vad. Ögonlocken klarar sig ofta precis som det är, om det inte rör sig om eksem då kan man behandla även dessa området vid behov med ögoncreme som är anpassad för detta. Ögonskugga ska du välja ett vänligt alternativ på, på Skincity hittar du endast hudvårdande make-up. Superbra med layering även kring ögonen om man önskar och om huden har behov.
   Kram Annica

 44. Mira Weller Nilsson skriver:

  Hej,

  Intressant inlägg om serum. Jag har en fråga kring just det. Jag skulle vilja lägga till serum för att maximera min hudvård. Är speciellt förtjust i BR. Såhär ser min hudvårdsrutin ut;

  Morgon,
  Rengörning, Klair
  Klair supple prep face
  BR P50
  Klair rich moist serum (ibland vid behov)
  Codage serum 10 Eyes
  Verso Eye serum
  Ljh Lee vita propolis
  Trivita C30
  Elisabeth Arden PRO dagcreme spf 50

  Kväll,
  Rengörning Klair
  Klair rich moist
  Medic8 retinol TR 3 serum (ska gå över till 6 senare)
  Medic Eye retinol
  Verso Eye serum
  Ibland kör jag med Lj Lee vira propolis även på kvällen
  BR creme dermopurifiante 24h

  Jag älskar BR:s mask vivant. Jag vill jobba med minimera porer, stimulera cellförnyelse, minska linjer samt mycket lyster. Min fråga är om jag kan lägga till mer serum? Är intresserad av BR. Samt om det finns någon nattcreme som skulle vara lämplig från samma märke eller är den som jag har fullt tillräcklig? Jag är 42 år.

  Tacksam för svar/Mira

  • annica skriver:

   Hej Mira Weller Nilsson, Du har en helt fantastisk rutin som jag verkligen gillar!!
   Så många fina steg och ingredienser i din hudvårdsrutin. Men ett serum som jag direkt kom på att tänka på är Lotion MC 110 No1 som verkligen arbetar på porer, linjer, lyster, struktur, hudton, jaa.. you name it! Kan med fördel appliceras lokalt där du önskar att ge huden lite extra POWER!
   Kram Annica

   • Mira skriver:

    Hej Annica,

    Jag såg att jag skrivit fel nattcreme. Det är BR collagen marine jag använder med ”jäst doft”. Sedan har jag inte problem med acne utan förstorade porer och fet t-zon. Kan jag fortfarande ha serumet du rekommenderade? Tacksam för dina proffsiga svar.

 45. Lotta skriver:

  Hej!

  Jag önskar mig ett inlägg om ÖGONVÅRD!
  Det finns ju så många produkter idag och fuktserum med div ögonmasker & krämer….Om man är 50 + och vill vårda partiet runt om ögat – hur gör man då för det optimala resultatet? Skall även ögonlocken få lite näring?
  Jag utsätter mina varje dag för ögonskugga…som kanske torkar ut?
  Både ögonserum,fuktserum och ögonkräm?

  Trevlig helg!

  • annica skriver:

   Hej Lotta, Ögonvård var ett toppenbra förslag på kommande inlägg 🙂 Lyfter många favoriter då och då men att gå in ännu mer på djupet. Det är viktigt att hitta något som passar dig och dina behov. Så optimala resultatet kan vara beroende på vem som ska behandlas och på vad. Ögonlocken klarar sig ofta precis som det är, om det inte rör sig om eksem då kan man behandla även dessa området vid behov med ögoncreme som är anpassad för detta. Ögonskugga ska du välja ett vänligt alternativ på, på Skincity hittar du endast hudvårdande make-up. Superbra med layering även kring ögonen om man önskar och om huden har behov.
   Kram Annica