Hudvårdande fördelar genom att dricka mer vatten

 • | Frida

Förutom hudvården vet ni att jag också har ett stort intresse i hur det vi stoppar i oss påverkar huden. Jag intresserar mig i helheten, våra livsstilsval och vårt mående, inte minst genom det vi äter. En otrolig viktig del i hur hela vår kropp mår och hud utstrålar samt fungerar är beroende på vätskan vi får i oss under dagen.

Jag applicerar gärna min återfuktande Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask  under mina ögon samtidigt som jag dricker mitt första glas vatten på morgonen. Fukt inifrån och ut!

Varför vi ska dricka vatten

Att starta varje morgon med ett stort glas vatten är en av de bättre morgonrutinerna. Tipset till dig som är dålig på att dricka vatten under dagen.

Under natten arbetar kroppen reparerande, i snitt 8 timmar är kroppen utan nytt intag av vätska, på morgonen törstar kroppen efter vatten även om vi kanske inte upplever oss så törstiga. En vuxen människa består av 60% vatten. Det säger sitt i hur viktigt vatten är för vår kropp. Vattnet arbetar som ett lösningsmedel i kroppen och underlättar transport av kolhydrater, proteiner & salter. I huden motverkas glåmighet, du får en friskare lyster med god cirkulation i din hud. Vatten håller hela vårt system i jämn takt! Likaväl som kroppen behöver fukt behöver indirekt huden också fukt, huden är ju kroppens största organ. Vi kan inte dricka oss till en återfuktad hud men boosta huden med mer fukt i din morgonrutin, under natten förlorar även huden mycket fukt och barriären är som mest genomtränglig på morgonen. 

Ett boostade elexir som mixas med vatten. Mahonia Clear Skin Formula är en örtblandning som stärker hud, hår och naglar. Balanserade på inflammationer och motverkar glåmighet. Jag mixar med lite citron för att maskera den örtiga smaken något.

Hur mycket vatten ska vi dricka?

Helt beroende på livsstil, årstid och dagar varierar mängden vätska vi behöver men i snitt ska vi dricka 2 liter vatten per dag. Visste ni att när vi är törstiga är kroppen redan uttorkad. Jag försöker alltid bära med mig en vattenflaska eller ha ett dricksglas bredvid mig för att släcka törsten när kroppen signalerar – hudens motsvarighet, ansiktsmisten!

Lika självklart som ett glas vatten har jag alltid en ansiktsmist vid mitt skrivbord. Codage, Treatment Water-Moisturizing & Energizing både mistar fint, släcker hudens törst och piggar upp med en fräsch mild doft.

Fördela ditt vattenintag under dagen

Att klunka i sig sina två liter vatten rakt upp och ner funkar inte riktigt, överskottet kroppen inte behöver just där och då gör bara att vi behöver springa till badrummet mer ofta. Två deciliter (ett dricksglas) i timmen kan man utgå ifrån. I hudvården funkar det lite likadant. Törstar din hud efter fukt så lägg till fukt även under dagen. Där kommer fuktmisten in i bilden, genialisk produkt som återfuktar, balanserar & friskar upp under dagen.

Dricker ni era två liter vatten per dag och har ni tillräckligt med fukt i er hudvårdsrutin? 😉

signatur frida

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Hudvårdande fördelar genom att dricka mer vatten”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lova skriver:

  Hur ofta använder du mahonia clear skin formula i veckan samt hur många gånger om dagen?? Är det något som man skall tänka extra försiktigt på när man tar detta?? Har balndhy så hoppas detta kan hjälpa en på traven!

  • Frida skriver:

   Hej Lova, Tre gånger om dag är rekommendationen men brukar bli 1 gång för min del. Kräver ingen invänjning eller så, enbart nyttigheter för kroppen och indirekt huden. 🙂

 2. Annica skriver:

  Vad har du för hudvårdsrutin rutin nu under vår? kram!

  • Frida skriver:

   Hej Annica, Just nu är jag supernyfiken på vårt nylanserade märke Sapienic som jag precis börjat att använda. I min morgonrutin kör jag just nu även en stärkande kur med C Recover, det kommer göra min hud redo för våren! 🙂 🙂

 3. Emma skriver:

  Hej!
  Jag undrar om märket Clinique är bra? Jag har använt produkterna i ca ett halvår och min hud har blivit jättebra men sen hörde jag att Clinique innehåller silikon vilket inte var bra. Föreslår nu att jag ska byta?

  • Frida skriver:

   Hej Emma, Jag har själv inte använt mig av Clinique så vågar inte uttala mig om produkterna eller innehållet, är inte heller utbildad i varumärket. 🙂 Trivs du med produkterna så ser jag ingen anledning för dig att byta ut dom 🙂