Sänk tempot med OSKIA – Rest Day

 • | Frida

Två nya produkter i OSKIAS sortiment som stöttar upp hudens barriär när den skriker STOPP!

OSKIA Rest Day

Nya produkterien hos OSKIA riktar sig till huden som är känslig, torr och stressad. Ett hudtillstånd allas hud faktiskt kan hamna i, även den tåligaste huden. Lets fact, den tiden på året är här då ett kallare & hårdare väder sätter vår hud och hudvårdsrutin på prov. Experimenten i hudvårdsrutinen kanske har stressat huden och fått barriären att upplevas skörare. Av den anledningen är dessa två produkter passande alla hudtyper för när huden behöver lugnas, eller som OSKIA själva beskriver det, ”När huden skriker stopp”. Innehållet stärker huden, ger näring och boostar hudens barriär att bli mer motståndskraftig.

Rest Day Comfort Cream

Denna fantastiskt formula är närande och stärkande utan att vara för tung eller tilltäppande för en fetare eller mer aknebenägen hud. Faktiskt väldigt lätt i sin textur. Denna gel-creme är dessutom kanonfin efter behandlingar, såsom kemiska peels. Rest Day Comfort Cream, Den är som kappan, halsduken och mössan kalla dagar. Formulan stöttar mikrobiomet och hudens barriär med OSKIAS Bio-Mimetic Nutri-Barrier Complex som innehåller aminosyror, probiotika, ceramider och vitaminer. Hyaluronsyra stöttar NMF och såklart mineralen MSM som är en stöttepelare för en fantastisk hudhälsa. Har ni tidigare gillar Isotonic Hydra-Serum kommer ni älska Rest Day Comfort Cream, två bästisar för hudens barriär och fiende för yttorrheten – ett tidigare inlägg om hudtillståndet HÄR!

Rest Day Cleanser

Ni vet känslan efter en kall burrig dag och man äntligen får krypa ner under sitt stora fluffiga duntäcke, Det är Rest Day Cleanser. Jag var inte övertygad om att jag trivdes med en mjölkrengöring men kom på mig själv att jag nog aldrig testat. Använder du mycket makeup så använd denna som en steg två rengöring efter Perfect Cleanser. Formulan rengör väldigt fint ensamt vid lättare makeup, man kan behöva massera huden en lite längre stund men det är u enbart positivt för hudens cirkulation. 😉 Huden är så mjuk och silkeslen efter användningen och den känslan vinner!

Denna rengöring är framförallt anpassad huden som är torr eller behöver lugnas och återhämtas men är fint passande alla hudtyper och åldersgrupper, specifikt när en kall vinter närmar sig. Hudens yttre stärks upp med hjälp av MSM, ceramider och probiotika, ros och lavendel följs åt i denna produkt som i många andra i produktsortimentet och lämnar en subtilt söt och lugnande doft.

Barriärens 3 viktiga delar

Barriären är inte bara en barriär. Den består av viktiga delar för att bibehålla huden stark och intakt, motståndskraftig mot yttre påverkan vi dagligen utsätter huden för.

 • Natural Moisturising Factor – stor grupp av ämnen i huden som arbetar för att bibehålla huden smidig och återfuktad. NMF som de oftast förkortas till avtar med vårt åldrande, yttre påverkan och för aktiva produkter kan också skada NMF och hudens barriär blir mer sårbar.
 • Syramanteln – I epidermis yttersta lager har vi vår skyddande syramantel som håller negativa faktorer borta från att lyckas penetrera huden. Att tyda av namnet, ett något surt lager (pH 4.5-6.2), som förutom den skyddande arbetsuppgift utifrån även bibehåller fukten kvar i huden.
 • Mikrobiomet – vårt ekosystem av våra miljontals goda bakterier och armé av försvar och del av vårt immunförsvar.

Dessa två tillsammans är superhjältar för huden i höst och vinter. Vilken produkt är er superhjälte när huden skriker stopp? 😊

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Sänk tempot med OSKIA – Rest Day”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Det var ett tag sen du skrev om din rutin! Skulle gärna läsa om din vinterrutin, masker och kroppsprodukter. Ett 2021 bästa rengöring, syra, essence, olja, serum, ögonkräm, dag-&nattkräm, mask, kroppsprodukt etc. hade varit väldigt kul att läsa om och vad du hoppas/ser fram emot på i produktväg till 2022 Skulle också vara spännande att läsa om produkter som är så nära en saliongbehandling som möjligt samt om du gör/gjort någon/några behandlingar som du rekommenderar 🙂
  Älskade inläggen om hemmabehandlingar från Is Clinical 🙂

  • Frida skriver:

   Hej Maria, Så kul att du tar dig tiden och berättar vad du vill läsa mer om. Det värdesätter jag 🙂 iS Clinicals nya produkt är ju verkligen en hemmabehandling så nära salongsbehandlingen man kan komma – varm rekommendation! Tack igen och god jul, Kram! 🙂