Poddavsnitt 135: Möt en face yoga guru

  • | Sara

Denna vecka joinade Frida mig i studion för att prata om face yoga, något som vi båda är helt hooked på. Och vad vi förstår är de många av er som också upptäckt de många fördelarna med face yoga då frågorna till oss ökar – så himla roligt!

För att riktigt kunna grotta ner oss och lära oss allt om face yoga ringde vi upp Pia Airaskorpi som är skinfluencer @piakorpia, sjuksköterska och grundare av KORPIA Face Yoga. En så härlig och inspirerande kvinna som gjorde att både jag och Frida ville göra face yoga pronto. Hoppas och tror ni kommer bli lika peppade!

Pia Face Yoga

Face Yoga

De började med att jag hittade Pias bok 11-minute face yoga där hon lär oss om face yoga men även så mycket annat. Hur man finner självacceptans, åldras med elegans och holistiskt välbefinnande. En bättre match för podden får man leta efter. 

11 min face yoga

På samma sätt som vi tränar kroppen bör vi även träna ansiktet. Vet ni vad de bästa med faceyoga är – de behövs inte mer än några minuter per dag och listan över positiva effekterna är många:

  • Ökar muskelmassan för ett naturligt lyft
  • Förbättrar hudhälsan genom att öka blodcirkulation – hej glow
  • Påskyndar lymfdränaget – bye bye svullnad
  • Minimera rynkor
  • Släpper spänningarna för avslappnad känsla och utseende
  • Lugnar sinnet
  • Förbättrar sömn och allmänt välbefinnande

I avsnittet pratar även om torrborstning, tools och varför Paris, där hon bor är hudvårdens mecka. Missa inte Pias face yoga video på hudspecialistens instagram. Alla kan göra faceyoga – när ska du börja?

”Self-care is not a quick fix. It’s forever lasting results”

Pia

Pias hudvårdsrutin

I hennes badrum hittar vi många härliga serum, oljor och masker men några extra lysande stjärnor är:

Ögoncreme

Ögonområdet är något Pia lägger lite extra krut på – helt rätt och här gillar hon Skin Caviar Luxe Eye Cream från La Prairie. En exklusiv ögoncreme som absorberas snabbt, och lämnar den känsliga huden kring ögat slät, fast och med en känsla av mjukhet.

Mask

Hon är även ett stort fan av masker och använder gärna Bio-Retinol Gold Mask från Evolve. Ekologisk med ett naturligt växtextrakt från Bidens Pilosa som fungerar på samma sätt som retinol på huden, med cellförnyande egenskaper utan irritation.

Pia produkter

Fuktmist

Mer mist åt folket – och Pias favorit är Hydrating Face Mist från Dr. Barbara Sturm.  Formulerad med stora och små molekyler av hyaluronsyra ger den en djupt återfuktande effekt. Märkets stjärningrediens portlack lugnar huden och irritation reduceras medan extrakt av citron, aloe vera och broccoli boostar med vitaminer. En mistande stjärna!

Solskydd

Amen säger vi på den eller hur! Pia använda solskydd året om och favoriterna är Silky Bronze Cellular Protective Cream SPF 50+ från Sensai och den lätt tintade 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50 från Heliocare.

Pia solskydd

Alla produkter som nämns i podden finns samlade HÄR!

Hudspecialistpodden hittar du där poddar finns och har du en fråga eller fundering som du vill dela är du varmt välkommen att höra av dig till podd@hudspecialisten.seSara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.