Poddavsnitt 67: Vår sommarrutin

  • | Sara

Som en fortsättning på förra veckans blogginlägg ”5 självklara hudvårdsval under sommaren!” så delar vi i dagens podd med oss hur vi tänker kring hudvård på sommaren. Vi vill gärna veta hur era sommarrutiner ser ut? Är det less is more som gäller eller kör ni den långa rutinen? 🙂

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Nedan hittar ni alla produkter från dagens avsnitt! Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: podd@hudspecialisten.se

Travel partners

Jag och Yasemin har lite samma tankesätt på sommaren och hudvård, nämligen just less is more! Den långa rutinen får stanna hemma och fokus blir återfukta, lugna skydda! 

Yasemins stjärnprodukter

Medik8 Advanced Night Restore

En avancerad och antioxidantrik nattcreme som förnyar och återfuktar huden under natten. Innehåller drakfrukt, saskatoonbär och peptider som reparerar huden. Cermider återfuktar huden och hjälper till att bygga upp hudbarriären medan kraftfulla antioxidanter skyddar mot fria radikaler. Yasemin berättar hur hon älskar den lätta men ack så återfuktande formulan och hur den är ett säkert kort sommaren genom. 

Skincity Essentials Sun Protection SPF50 Stick

Ett skyddande och vårdande stift med UV-filter full med E-vitamin som är en effektiv antioxidant samt extrakt av solros som är rik på polyfenoler samt F-vitamin. Perfekt att ha med i väskan för att fylla på ditt solskydd under dagen. Denna får även hänga med mig i väskan, så bra! 

Vår sommarrutin podd Yasemin

Dermalogica Melting Moisture Masque. Detta är Yasemins nya favoritmask och jag som just prövade den för första gången förstår varför. Formulan återställer hudens fukthalt och naturligt skyddande fetter (lipider). Innehåller ett Melting Point Complex som aktiveras av hudens naturliga värme. Detta leder till att maskens konsistens förändras från creme till olja, som sakta smälter in i huden. Mikroalger har intensivt fuktgivande egenskaper och skyddar även hudcellerna mot de irritativa och uttorkande effekterna av luftföroreningar. Sov gärna med den för optimal effekt tipsar Yasemin om.

Mina stjärnprodukter

Skincity Essentials The Travel Kit

Det perfekta kittet för sommaren. En vattentålig necessär som du enkelt kan hänga upp i den tillhörande snodden. Necessären innehåller både flaskor och burkar, så att du kan ta med dina favoritprodukter på resan utan att behöva packa tungt och utan att riskera läckage i din resväska. Flaskorna passar perfekt för rengöring, ansiktsvatten, schampo, balsam mm. I burkarna får du plats med cremer, masker och peelingar.

Vår sommarrutin podd

Hyggee pH Hyaluron Gel Cleanser

Vi kan ju börja med att reda ut vad ordet Hyggee betyder en gång för alla. (Något vi tar upp i podden). Hyggee inspirerats av och har fått sitt namn från det danska ordet för att finna lycka, glädje och ro i vardagens stress. Hur härligt och passande!  En skonsam rengöring som har en geltextur och balanserar hudens egna pH-nivå. Formulan avlägsnar makeup, smuts, talg och gamla hudceller utan att irritera och omvandlas till ett skum vid kontakt med vatten. Med hela åtta olika hyaluronsyror återfuktar den och låser in fukt djupt inne i huden. En favorit sommaren lång!

Instytutum Anti Wrinkle Brightening C-erum

Jag förstår inte hur jag missat denna tidigare.. för den är WOW! Ett högpotent serum med 15% stabilt, oljelösligt C-vitamin och 3% niacinamid som jämnar ut hudtonen och stimulerar kollagenproduktionen. Reducerar melaninproduktionen så att mörka fläckar och ojämnheter reduceras samt reparerar skador orsakade av UV-strålning. Vi finner även tripeptid-5 som hjälper till att minimera fina linjer och förbättra fastheten.

Peter Thomas Roth Vital-E Microbiome Age Defense Cream

Denna creme har fått ett helt inlägg tillägnat sig då den är så bra, önskar ni läsa kan ni göra det HÄR. För att sammanfatta så är det en unik fuktcreme som synbart hjälper till att reparera och stärka hudens barriär för att skydda mot skadlig miljöpåverkan. Den innovativa Gamma E Antioxidant-teknologi  hjälper till att förbättra hudens elascititet och ger lyster medan prebiotiska och probiotiska ingredienser balanserar och förbättrar hudens mikrobiom.

COOLA Classic SPF 50 Body Spray Guava Mango

De är den lättaste, smidigaste och bästa kropps-solskyddet jag prövat. Transparent, vatten- och svettresistent kroppsmist som skyddar huden mot UV-strålar samtidigt som den vårdar huden med antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Mild, hållbar och lättanvänd, passar alla hudtyper och vi får inte glömma den härliga doften av mango. Det enda är att man får vara noga vid applicering, då den är transparent ser du inte på samma sätt vart du har applicerat men så länge du är noggrann är det nemas problemas! ☀️

Vår sommarrutin podd Sara

Produkterna vi pratar om i podden hittar du även samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.